Iepurasi dragalasi de Mar-Apr (45)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

mai am vreo 4 pagini si va ajung din urma :)
tot naspa ma simt de la bronsita, dar seara sint mai bine. Ziua targ de mine cit pot, mai un muncitor la gradina, ba unul la garajul de biciclete, ma lupt cu bonele si menajera sa nu-mi mai pirleasca oalele si sa-mi indoaie cutitele etc etc Mai fac si un pic de munca de birou, nist etelefoane, niste emailuri de PR, miine am si o intilnire... Fac si eu ce pot, pur si simplu nu reusesc sa ma bag in pat si sa zac sa ma odihnesc, de parca s-ar darima lumea daca nu fac prostiile enumerate mai sus ... v-am zis, sint nebuna de legat, e clar. Ma mai straduiesc sa ma schimb :)

child felicitari pt adormirea pruncului! sa fie o experienta zilnica, d erutina, iti doresc!
Eu am ramas fan suzeta Chicco turnata numai din cauciuc, nu am grija cu ea ca se desface in bucati sau daca adoarme cu obrazul pe ea nu pateste nimic, nici nu ma deranjez sa i-o scot :)

castelana continui sa ma minunez ce copil ai tu - asta nu exist ain realitate!! Cum e asta sa creasca ca Fat Frumos numai din lapte, sa doarma singur nopatea fara sa se trezeasca, sa stea pe paturica de activitati linistit cit tu gatesti chestii complicate si sa faca turul lumii fara probleme??? Eu zic ca faci misto de noi :))
Acuma, serios: eu cred ca barbatul tau sta sa explodeze de mindrie ce nevast aare, care i-a facut asa un copil si se descurca cu toate asa de bine! Sper ca-si da seama pe ce romancuta grozava a pus el mina - nu-ti zice oare cu drag "mia rumena?" :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Oana, Childintr-adevar si eu i-am dat pruna cand a fost constipat! Dar, daca puneti prunele la abur, isi pierd efectul laxativ, insa isi mentin restul proprietatilor.

ANCA multumesc de informatie, eu toate o sa i le fac la steamer, stiu ca asa se face in Franta si mi se pare mai safe.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Buna seara,
A adormit si copilul meu atomic...
Am pus cateva pozici noi de la tara, cine vrea sa le vada...

CASTELANA, zic si eu ca fetele, atata timp cat sunteti impreuna...e totul ok.Poate nu va fi nevoie sa stati mult la hotel si poate ajungeti mai aproape de casa. Tu esti femeie puternica si sunt sigura ca vei face fata cu brio si acestei schimbari.

REBIANATu nu mai pui niste pozici cu voi? Sa-mi mai bag putin unghia in gat...de invidie cand vad cat de bine arati, nu de alta...

Meniul nostru de azi: mar+piersica+avocado+o masura de LP cereale biscuiti dimineata si supa crema delegume(morcov,pastarnac,patrunjel, telina,dovlecel) +galbenus de ou+ putin ulei de masline la pranz. Azi chiar a papat bine.Eu legumele le fierb la steamer si adaug apa Humana pentru a le subtia putin.

ROXI, frumos tare sacul de dormit,iar posesoarea si mai si... Am si eu unul, dar nu l-am incercat inca. Tot asa ma gandeam si eu ca la cat se invarte noaptea poate se va trezi mai des decat o face.

BABYANGEL, curajosul. Si noi avem vaccin peste vreo 10 zile...deja am emotii..

DIANAMI, bine ca ai gasit metoda de descarcare. Si beneficiaza toti de eaBine ai revenit!

HAPPYJOY, eu nu i-am dat supa clara deloc, a acceptat piureul de legume din prima. De fapt am inceput cu piure de morcov, apoi, treptat am adaugat restul. La fructe, i-am dat suc de mar vreo 2 zile, apoi piure, si apoi am mai adaugat tot asa, treptat, alte fructe.Le-a acceptat usor. Atata doar ca prefera sa fie blenduite fin,daca le las o idee mai zgrunturoase nu le mai vrea.
Si eu zic sa maresti treptat consistenta, sa-i dai timp sa se obisnuiasca. Altceva nu stiu ce sa-ti zic.

GREENFROG, Petru clar seamana cu tine!Sa-ti creasca mare feciorul!

NAFI, frumos baiat, frumosi parinti, altceva nu mai zic

La multe lunite IOANA de Stefimic, sa cresti mare si sanatoasa!

Sa vadeti ce m-am speriat azi...Cat a dormit Briana, m-am dus in balcon sa intind haine si am auzit niste zgomote venind de dupa cutia de la plasma pe care o tin acolo(pentru garantie) Deja mi-am inchipuit tot felul de lighioane care si-au facut cuib in balconul meu, ca sa constat, dupa ce mi-am facut curaj sa ma uit... ca era o biata turturea care a aterizat saracuta acolo...N-am stiut cum sa o iau mai repede sa-i dau drumul, dupa ce m-am uitat sa nu fie ranita dupa cat s-a agitat.Radeam de una singura dupa ce i-am dat drumul..nu stiu cine s-a speriat mai tare,eu sau ea?

Hai ca m-am intins prea mult,
Va pup pe toate, cred ca merg la nani..
Sa aveti o noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Wapi, la 4 luni bebe e protejat de lichidul amniotic, are loc sa pluteasca in el si socul este amortizat. Cu conditia ca mama sa nu fi cazut pe ceva cu burta (marginea cazii, wc). Eco de control trebuie neaparat.
Pt. mama - trebuie observate reactiile din urmatoarele 48 ore: greata, varsaturi, somnolenta, sangerari, etc.

Anca, sunt haiosi foc atunci cand incep sa-si dea seama ca mama nu e lipita de ei . Al meu se joaca frumos, cu fratii, cu jucariile, iar cand ma vede in raza lui vizuala incepe sa se vaite de zici ca a patit cine stie ce. Pe masura ce intru in "dialog" cu el, se vaita si mai tare si ajunge sa ma "certe" ca nu-l iau in brate. Chiar ca trebuie filmati pt. posteritate .

Si mai avem ceva nou pe ziua de azi: desi avem 2 dintisori de mult timp, azi si-a dat seama ca ma poate musca .

Vladi, refacere usoara!
Pt. mine, cea mai crunta pedeapsa din lume este imobilizarea. Daca ma pui sa stau in pat cu ochii pe pereti, mor.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Revin,
WAPI, acum am vazut, imi pare rau de accidentul surorii tale.Cum de nu i-au facut eco la spital? Off, doctorii astia..unii, nu toti! Sper s afie totul in regula cu sarcina si ea sa-si revina repede!

VLADI, ai grija de tine, eu cred ca nu se termina lumea daca mai lasi din treburi o zi doua, pana te simti mai bine. Asa iti agravezi starea si va dura mai mult refacerea. Multa sanatate iti doresc!

OANA, foarte fotogenic Eric. Si are niste ochisorimai, mai ce vor mai suferi fetele peste cativa ani...

Acum chiar va urez noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliraluca spune:

Salutare fetele,

Intram si noi azi mai tarziu si zicem La multi Ani iepurasilor sarbatoriti zilele acestea. Nu am intrat ca nu prea m-am simtit foarte bine. Ieri asa cum zicea si Sanzi ne-am vazut in parc. Mara o minune de fetita cu ochii maaari si albastri si Sanzi o mama tare calda si linistita. A, si Sanzi are o mama tanara si foarte frumu. Gata am dat din casa...

Despre apa plata noi folosim numai Perenna si am citit ca este pe locul doi ca puritate dupa faimoasa Evian .

Roxana,
Noua asa ne-a recomandat doctorita, de la sase luni NAN HA2. Mi-a recomandat sa incep treptat, sa amestec cu HA1 pana il inlocuiesc total.

Am vazut si pozele sunt tare frumoase. Incerc sa mai punem si noi maine ca i-am cumparat o tiganie de bagheta luminoasa de zici ca e in razboiul stelelor si este fascinata.

P.S. Ella,Rebiana multumim pentru povesti.

Ileana si Kira Maria (11.03.2010)

http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#

Mergi la inceput

Noi, desi suntem "cei mai batrani", abia am reusit sa inlocuim o masa. Desi cere lapte si dupa ea, deci nu pot s-o consider inlocuita. De 3 zile i-am introdus carnita in piure.
Ba o saptamana, cat am fost plecati, n-a vrut altceva decat lapte.
Bebe al meu e tare indragostit de lapticul lui...in ritmul asta la 1 an reusim sa introducem si noi a treia masa.
La ceilalti doi copii a mers mult mai usor. Bine, nu ma lovesc de refuzuri, nu stiu ce-s alea, insa vad ca renunta greu la supt. E mai mamos .

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliraluca spune:

Opaaaa,

Am citit de babycook, eu am blender cu steamer de la avent, stie cineva ceva de el? Speram sa fie o minune descoperita si eu sa muncesc cat mai putin la diversificare, nu o sa fie asa???

Ileana si Kira Maria (11.03.2010)

http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

erina ti-ai dat seama daca e candida in gurita lui David sau nu?
Mie mi-a confirmat azi pediatra. Iata tratamentul pe care trebuie sa-l fac:
- glicerina cu stamicin inainte de fiecare masa, la el in gura (pus pe deget compresa sterila, muiat in glicerina cu stamicin, uns pe limba, buze, falci, cer gura, tot) si pe mameloane la mine (naspa chestia asta, nu ustura dar nu suport)
- suzetele, tetinele si lingurite etc - tot ce baga el in gura, tinut ein recipient de apa cu bicarbonat de sodiu. Inainte de a-i da ceva in gura din astea, trebuie spalate bine cu apa, sa nu ajunga bicarbonat in gurita :)
- citeva zile, pina sintem siguri ca nu mai e nici un punct alb.

Naspa cu candida e ca de la un mic spor scapat undeva din neatentie, o iei de la capat. Eu am patit-o de mult eori cu Vladimir cind era mic ...

Floricica are o mica faringita / laringita Se simte ok dar e ragusit de 2 zile. Pediatra mea zice mereu ca ea se teme cel mai tare de raguseala, nu de plamini sau altceva. Am inteles vorbele ei f tirziu, abia cind am avut experienta groaznica anul trecut cu Vladimir care s-a sufocat de la o laringita banala (se culcase voios si usor ragusit si s-a trezit in toiul noptii neputind deloc sa respire).
Stiu ca am mai scris de mult eori despre astea, ca am o engrama p ecreier, dar repet: luati in serios raguseala la copii, chiar daca nu au febra si altfel se simt perfect. Mergeti la control cu ei si fiti pregatite cu dexametazona (sau flixotide) si adrenalina. La cele mai multe nu se va intimpla nimic, dar sa stiti ca reactia ast ade sufocare la laringit anu e chiar rara - asadar, paza buna trece primejdia rea.

Am inceput cu Floricica aerosoli cu adrenalina si apoi cu dexametazona, de 3 ori pe zi, ca sa se dezumfle acolo la git sa treaca raguseala, si mai ales sa evitam o inflamare mai serioasa. Nu simt ca e musai, dar nu vreau sa risc sa patesc ce am vazut la Vladimir... asa ca, desi mi-e tare mila de el cum respinge mereu mascuta de la aparatul de aerosoli si urla, asta e... Dragul de el, are asa o fatzuca cu mascuat pe fatza si ochii in lacrimi... sper miine sa fie mai bine, azi a fost new si s-a speriat mitelul.

Cu diversificarea: am inceput de azi cu prima lingurita de piure de morcov + pastirnac. S-a strimbat, dar e f curios din fire. Mori de ris cind ii dai ceva, nu stie nici acum ce trebuie sa faca cu biberonul (desi de 2 saptamini ii dam zilnic suc de mar cu morcov, tot n-a priceput ca din tetina se suge, ajungem mereu la lingurita)
Sincer, ma simt cam vinovata ca nu am asteptat sa implineasca 6 luni, dar chiar trebuie sa ma grabesc sa ma intorc la birou, nu mai pot alapta non-stop acasa, zi si noapte... Inebunesc deja, am stat ingrozitor de mult in casa, de un an incoace mai mult casa... si simt nevoia de aer!
In fine, totusi 5 luni incheiate nu a baut nici apa, desi nu am fost chiar la cea mai mare inaltime cu lactatia, s-a descurcat si a fost multumit asa. Iar eu totusi am 5, 5 luni de nopti nedormite, sculata de 3 ori pe noapte... sper ca nu-s o mama rea...

Mergi la inceput

Va pun si eu cateva din link-urile de la favorites (in romana). Scuze daca au mai fost puse.

www.freewebs.com/proza/" target="_blank">Lumea povestilor
www.romanianvoice.com/culture/povesti/index.php" target="_blank">Povesti, fabule si basme
www.prichindel.3x.ro/poezii.htm" target="_blank">Folclorul copiilor
www.pegebogen.dk/shared/pegebogen.asp" target="_blank">Instrumente si animale
www.gradinapovestilor.ro/" target="_blank">Gradina povestilor
Povesti pentru copii

Mergi la inceput