Trombofilia o cauza a infertilitatii - 32

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

sara si eu am homocisteina in limite adica 12,01 si totusi mi-a iesit si o mutatie

denisa are dreptate ca homocisteina iti arata cat de rau este afectat organismul

te asteptam cu vesti bune, doamne ajuta sa fie intarzierea asta din cauza lui bebe

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

felix

nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Buna dimineata, dragele mele!

Pup toate mutantele!
Am intrat in posesia rezultatelor de la dublul test; avand in vedere ca e un test statistic si nu diagnostic, pare in regula, adica: risc de trisomie 21 ( sindrom Down)- 1:660, risc de trisomie 18 - 1:10000. Comentariul din interpretare precizeaza ca e "risc scazut, sub pragul de amniocenteza". Asa ca ... poate am scapat, ca ma gandeam cu groaza, mai ales ca dr. White imi spusese ca, in cazul in care va fi necesara amniocenteza, trebuie sa intrerup si Clexane-ul si Aspenterul cu o saptamana inainte si ma gandeam la bietul bebe care ar fi ramas fara papica... Asa, poate-mi spune ca nu mai e cazul... Sper din tot sufletul sa nu ma "incadrez in statistici", cum se zice...

Va doresc o zi minunata, asijderea week-end-ului!

R. 13+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

maria daca te uiti pe articolul de la synevo, la mutatia care ai tu nu e afectata homocisteina, trebuie sa ai o macar partial (heterozigot) mutatia MTHFR 677; am mai gasit si articole din state care zic acelasi lucru

de asemenea, americanii care sufla si in iaurt nu considera starea heterozigota ca fiind responsabila singura de efecte in singe, doar daca ai mai multe mutatii heterozigote si efectul se asociaza

pt mutatia ce ai tu (care am si eu, dar homozigot) se recomanda doar tratament cu Ac folic suplimentar (5 mg) pt a evita eventuale defecte de tub neural

sper ca am inteles bine din ce am citit
concluzia e ca nu suntem mutante grave

PS si eu am 3 ia nereusite pe ciclu natural, acum voi trece la stimulari si ia

Citat:
citat din mesajul lui maria81

sara si eu am homocisteina in limite adica 12,01 si totusi mi-a iesit si o mutatie

denisa are dreptate ca homocisteina iti arata cat de rau este afectat organismul

te asteptam cu vesti bune, doamne ajuta sa fie intarzierea asta din cauza lui bebe

nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

E tare ciudata chestia asta cu homocisteina, uite la mine a iesit 13,9 si max e 14 la Fundeni. Daca ma luam dupa mutatia de MTHFR pe care o am - A1298C hetero - nu ar fi trebuit sa fie asa de mare. Am vazut ca FVL nu afecteaza asta, deci tot de la MTHFR ar veni, nu? Si mi-a iesit marita in conditiile in care iau de cateva luni buna 5 mg de acid folic plus inca o cantitate micuta din b complex. Acum sper ca il voi asimila mai bine din femibion.

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Ruxandrada, da Doamne sa nu fie necesara amniocenteza! La noi creste riscul din cauza varstei, of! Cand am fost la Fundeni m-am imprietenit cu o graviduta care facuse amnio si era ok, dar si mi-e mi-ar fi groaza. Tot la Albu mergea. Dar daca pe buletinul de analize nu recomanda amnio, nu cred ca va recomanda el - daca tinea mortis cred ca nu te mai trimitea la test, nu avea rost, nu? Iti zicea direct sa faci si gata! Tin pumnii!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

floare de mac, daca ai hetero mai multe poate afecta
VLeiden ala e destul de important chiar daca e hetero cuplat cu altele (nu stiu cu care ca eu nu am din ala si am ignorat pe tema VLeiden rezultatele gasite)

da pe google dupa nume si sigur gasesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Floaredemac, ai dreptate. La morfofetala de trimestrul I, cand a facut masuratorile, mi-a spus ca totul e in regula cu bebe, dar ca trebuie sa fac bitestul, ca sa fim siguri. Apoi a pomenit de amniocenteza, dar in contextul varstei ( pe buletinul de la bitest scrie, e drept, ca riscul de varsta e 1:197). A vrut initial sa-mi faca programare pentru amnio, apoi a zis ca ne vedem mai intai pe 6 septembrie, pentru o noua eco si rezultatele de la bitest. Cand l-am intrebat daca e ceva in neregula, a negat hotarat si a repetat ca singura problema e varsta. Asa ca... ramane de vazut ce zice in septembrie.

R. 13+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

edennoa multumesc pt lamuriri, nu am stiut

adevarul este ca si dr. Albu mi-a zis sa nu imi fac griji ca e bine ca e doar o mutatie si ca nu e grav

eu am 3 IA nereusite cu stimulari, inainte de IA am facut 3 luni tratament pe ciclu natural cu estrofem, clostilbegyt dar n-a fost sa fie

ruxandra ma bucur ca sunt bune rezultatele, va pup pe amandoi, Doamne ajuta sa fie bine pana la final pt toate gravidutele

nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Va fi bine, Ruxandrada! Facem galerie aici!

Mergi la inceput