Curcanul cum il pregatiti?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Buna la fetele care cauta retete de curcan,
Eu sincer il fac cu umplutura de ficat de pui cu ceapa mai multa.
In general fac dupa apreciere nu pot sa spun cit ficat dar la un curcan de 4.500 kg c-am 500gr de ficat de pui.
-5 sau 6 cepe mari taiate solzisori lecalesc un pic(ulei,margarina),
-adaug ficatul spalat si scurs foarte bine de apa(cit se poate de bine)
_condimente (sare,piper,delikat) dupa gust fiecaruia,
_dupa ce sau prajit un pic toate impreuna cind sunt gata pun un mujdei de ustotui peste ficatul+ceapa calita (luat dupa foc deja)
Si cu acesta compozitzie umplu curcanul si il cos un pic cu ata ca sa nu iasa din el cit sta la cuptor.
Linga curcan se poate pune legume diferite (morcovi,ardei,2-3 rosii,cuperci o cutie ori ce alte legume care va plac),condimente,dafin etc.(dupa preferintza fiecaruia)
Pun sub el ulei suficient si putzina apa si legumele pe linaga el,legumele mai lasa si un pic de apa si mai complectez cu apa din cind in cind cite un pic,normal ca curcanul trebuie intors si pe fatza si pe spate. Dca va place usturoiul este bine daca se intzeapa carnea (pultele,pieptul,spatele,aripile) cu un cutzi ca sa se patrunda mai bine si in acele locuri pun cite un jumate de usturoi infipt.
Dar tot timpul sa fie sub el un pic de apa sau chiar supa(inloc de apa) daca avetzi putezi pune peste el si cu lingura din cind in cind se mai stropeste.
Spre sfirsit se adauga un pic de vin .
Legumele se pot servi linga el ca si coplectare de garnitura la servire.

succes la gatit

Fabya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

multumesc mult fabya.am sa incerc si asta.am vrut sa vad daca cineva pune si stuffing in el si telina bucatele.am mancat la cineva si nu stiu sa il fac si eu.orcum ..fabya mersi mult de tot.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetelor, eu l-am facut odata cu umplutura de castane, a iesit o minune...daca va plac castanele!
Dra nu asta vroiam sa va zic, ci un mic "secret"...nu sunt mare specialista, dar am facut de cateva ori curcan, si am pus cateva ore cuptorul la numai 80-90°, deci f. putin, de seara ora 23-24, pana dimineata pe la ora 6. Se patrunde excelent, pe urma se da focul la mare, numai cat sa se rumeneasca. Si nu uitati de vinul rosu, pus spre sfarsit, putin cate putin, fragezeste carnea si da un gust tare bun...
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Leah

iata ca m-am intors cu retetele promise, din revista mentionata.

Curcan umplut (timp de preparare 30 min, timp de coacere 3-4 ore)
Ingrediente pentru 12 portii : 1 curcan tanar de circa 4 kg, 60g unt, 1 limgura boia. Pentru umplutura: 3 linguri unt, 1 ceapa, maruntaiele de curcan, 500g carne de porc tocata, 4 felii de paine, patrunjel tocat, sare piper, boia, nucsoara macinata, 3 oua

Mod de preparare: Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga maruntaiele de curcan taiate marunt, carnea de porc si se tine pe foc pana scade zeama. Ia vasul de pe foc, adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, boia, nucsoara, sare, piper dupa gust, 3 oua si amesteca. Se umple curcanul, se coase, se unge cu unt pe toata suprafata, se presara boia si se da la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii se stropeste mereu cu sosul din tava. Se serveste imediat cu cartofi, morcovi etc.

Rulou din piept de curcan (timp de preparare: 30 min, timp de fierbere 1 ora)

Ingrediente pentru 6 persoane: 1 piept de curcan dezosat, 1 ficat de curcan, 2 felii de paine fara coaja, 50 ml lapte, 1 ou, 1 catel de usturoi, patrunjel verde tocat, 50g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Pt aceasta reteta este indicat pieptul de curcan ingrasat, care este fraged. Se intinde bucata de carne pe un fund de lemn si se bate astfel incat sa se subtieze. Se da ficatul prin masina de tocat, apoi se adauga usturoiul pisat, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, oul, verdeata tocata, sare si piper si se amesteca. Se unge pieptul de curcan cu aceasta pasta, pe toata suprafata, apoi se ruleaza. Ca sa nu se desfaca in timpul coacerii, se leaga ruloul cu ata. Se unge cu unt, se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna 75 ml apa si se introduce la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii, se intoarce ruloul de mai multe ori. Se scot atele, se taie felii potrivit de groase si se servesc cu garnitura de legume.

Curcan la tava (timp de preparare 1 ora, timp de coacere 2 ore)

Ingrediente pentru 12 persoane: 1 curcan de 4 kg, 50 g unt, 3-4 linguri roma, sare, piper

Mod de preparare: Pentru ca sa aiba carnea frageda, curcanul se tine o zi la rece. A doua zi, se condimenteaza si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. Apoi se unge cu unt pe toata suprafata si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga 2-3 linguri de apa si se introduce la cuptor. In timpul coacerii, se unge cu rom si cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit frumos si furculita intra usor in carne, este gata. Se scoate, se desprind usor picioarele si aripile iar pieptul se taie felii subtiri. Se serveste cu diverse garnituri de cartofi si salata de varza rosie.
Sfat suplimentar: Curcanul mai poate fi fript invelit in folie de aluminiu sau acoperit cu un servet inmuiat in ulei sau unt. Pentru a se rumeni frumos, hartia sau servetul se inlatura cu o jumatate de ora inainte de a fi gata.

Retele nu sunt incercate de mine, asa ca nu pot sa va spun cum vor iesi, pot doar sa va urez bafta!


Leah

Mergi la inceput