probleme stomatologice copil 5 ani
buna tuturor,
baietelul meu are 5 ani si o problema stomatologica cu care ne chinuim de multa vreme. din cauza cariei de biberon, el are o multime de masele cariate, iar cei 4 dinti din fata sunt rosi aproape total si negri.
problema a debutat cand avea in jur de 2 ani si ni s-a explicat ca nu mai avem ce sa facem si dupa mai multe vizite in cabinete din Bucuresti noi amhtoarat sa nu-l chinuim si sa asteptam varsta de 5 - 6 ani pentru a rezolva problema.
ce vrem sa facem acum - sa reparam cariile de la maselute si sa scoatem toti cei 4 dinti din fata intr-o singura "sedinta", motividul fiind ca as vrea sa fie sedat o singura data.
am aflat ca exista o clinica medicala care se ocupa de asta "Dental Med" pe langa Marriot, si as dori sa stiu cateva lucruri.
- daca a mai trecut cineva prin experienta asta, ce riscuri are aceasta sedare, ce consecinte, in cat timp se trezeste copilul?
- daca e ok sa scoatem toti cei 4 dinti odata. noi vrem sa fimpregatiti pentru dintii definiti care vor aparea in curand, in acelasi timp insa stiu ca la adulti nu e ok sa scoti 2-3 dinti odata indiferent de probleme
- aveti recomandari de clinici / doctori care s-au ocupat de probleme asemanatoare?
- daca stiti ceva despre cei de la Dental Med!
Mersi
Raspunsuri
claujro spune:
Eu am fost cu fetita la Dental Med, avea o carie. Citisem pe net de inhalosedare, am zis, hai...sa nu stresez copilul....mama grijulie! A vazut-o o doctorita...i-au pus desene animate, s-au purtat cu ea cu manusi, nimic de zis, a confirmat caria dar tb s-o vada "marele" doctor evreu care vine 1 data pe luna in Romania...ma rog...
Si uite cum o carie s-a transformat in 8!!!Ca sa vezi si sa nu crezi, avea Mara carii pe toate maselutele din gura si nota de plata estimativa, pe masura: vreo 20 si ceva de milioane de lei vechi...Ala a fost momentul cand ne-am dat seama ca suntem jecmaniti pe fata!
Am fost apoi la o doctorita, la un cabinet normal, si i-a "reparat" maseluta fara anestezie, cu multa blandete doar, a costat 50 roni si e bine-merci si azi, nu are nicio probelema cu celalate maselute.
Sfatul meu e sa te feresti de clinica aia...doar daca ai bani de aruncat pe fereastra sa te duci acolo.
dixie spune:
buna
ti-am dat un pm sa-mi dai si mie contactele doctoritei.
insa... problema mea e un pic mai complicata decat 1 carie, de aia ma intereseaza totul treaba cu inhalo si cat mai multe pareri.
mersi
claujro spune:
Du-te si acolo, vezi ce spun si ei, cere un cost estimativ al interventiilor si decizi apoi... Macar sa nu ramai cu regretul ca nu ai incercat.