Va protejeaza glanda tiroida /radiografii dentare?
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
Nici Robert (aproape 8 ani) nu are carii, problema este ca doi dinti de sus au crescut destul de apropiati si trebuie departati cu aparatul ca sa aiba loc sa iasa al treilea intre ei. E o exceptie, in mod normal aici de la 9 ani se folosesc aparatele, dar dr. a zis ca-i mai bine de pe acum, sa n-apuce sa-i creasca aiurea.
ML, multumesc inca o data!
Ce ziceti de comparatia dintre o raza Röntgen si un zbor scurt cu avionul? Ca ar fi la fel? Am gasit-o pe multe siteuri ale cabinetelor, cu scopul de a linisti parintii.
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi La noi exista paharelul de plastic cu o pastiluta dezinfectanta in el, ca sa te potzi clati. Folosesc si aspiratorul si pistolul. Multumesc, Andreia. ...iar afise ca cele de care vorbesti tu n-am vazut in Germania niciodata, nicaieri Nici eu, nici in "est" nici in "vest". Andreia |
citat din mesajul lui Cristina_C Ce ziceti de comparatia dintre o raza Röntgen si un zbor scurt cu avionul? Ca ar fi la fel? Am gasit-o pe multe siteuri ale cabinetelor, cu scopul de a linisti parintii. |
Cristina, vezi pe prima pagina mesajul Iuliei. Eu raman la parerea mea ca un pic de ici, mai mult de dincolo se aduna, in timp.
La tzara americana (poze)
iulianm spune:
citat din mesajul lui ML Cristina, vezi pe prima pagina mesajul Iuliei. Eu raman la parerea mea ca un pic de ici, mai mult de dincolo se aduna, in timp. |
Si ai perfecta dreptate, ML. Pt cei care lucreaza in mediu cu radiatii (si care sunt monitorizati), se iau in considerare atit doza permisa anual, cit si cea totala. Nu se pot depasi, regulile fiind stricte.
N-am ajuns inca la dentist, am programare saptamina viitoare si am sa intreb de banda. Sortul insa stiu ca imi ajunge la barbie, banda probabil ca e inclusa, n-am dat eu atentie.
alintaroma spune:
ML aici la noi sortul e cu gulerul inclus, trebuie doar sa fie atenta asistenta cind il pune sa il aseze corect. Daca nu mi-l reasez eu singura. Clatirea o fac doar cu jetul de apa si aspirator. Dar la chiuveta au dispersor cu pahare de unica folosinta si servetele si pasta de dinti si Listerine, de ce nu stiu Chiar m-am intrebat de multe ori cine se spala pe dinti acolo
Iar vis-a-vis de afisele cu spalatul pe miini eu am observat ca au aparut de cind cu swine flu. Inainte nu erau. Atunci au creat o procedura some how de cum si cit timp sa te speli in mod corect pe miini.
Pitica mea a pierdut 3 dinti de lapte in decurs de o saptamina , ne saraceste daca o tine tot asa
iulianm spune:
Pe mine intotdeauna ma pune sa clatesc la final cu Listerine, 45s. Indiferent de procedura, ca-i cleaning, ca-i mai complicat. Si numara ei secundele, intotdeauna-s mai lungi ca ale mele .
Pasta de dinti, periuta si flossul mi le da la pachet.
ML spune:
Va multumesc pentru randuri.
Eu ma duc la "baie" si ma spal din nou pe dinti inainte sa plec.
Alintaroma se pare ca avem copiii de o varsta. Si al meu baiat si-a pierdut primul dinte duminica .
Afisele astea... ciudate sunt pe aici (NC) de mai mult timp, daca nu gresesc din 1998. Pe fata o "invatau" in urma cu trei ani la gradi cum sa se spele (le dadea copiilor cu o solutie fluorescenta pe maini, ii punea sa se frece cu sapun si apoi le arata in intuneric cat de corect au procedat. F. frumos din partea lor, doar ca, de fiecare data cand o intrebam daca s-au spalat dupa joaca sau inainte de masa, imi spunea ca nu-i lasa din lipsa de timp. Sau ca ii pune sa-si dea cu smacolin care sa omoare microbii. Gri-chilotie culoare, precum spunea Dinescu candva, are curatenia pe aici. La fel, in Florida ajutoarele care stateau in cantina cu copiii ii stergeau la gura pe ai mici murdariciosi de la gradi cu o carpa zoioasa plina de detergent cu care curataum si mesele. Dar n-au legatura cele de mai sus cu subiectul, poate doar cu felul in care vad ei "igiena" in spatiile publice, ce-i acceptabil si ce nu, ce-i daunator si ce nu.
Iulia, daca nu te-a parasit elanul , povesteste si tu, cand te intorci, despre guler. Oricum voi casca bine ochii la copii data viitoare.
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
iulianm spune:
Am fost la denstist, sortul e cu guler. Problem solved.
In plus, hygienista si dentistul m-au intrebat daca cumva m-am mutat la OSHA .
Dentistii nu sunt de capul lor. Daca nu ofera sort cu guler, sau guler separat, atunci pacientul este indreptatit sa le ceara. La fel pt orice alte intrebari ar avea.
Aparatele (ca orice instrumente/produse emitatoare de radiatii) sunt sub controlul citorva agentii aici: de stat, FDA (Food and Drug Admin) si NIST (National Inst of Standards and Technology). Sunt regulate, inregistrate, inspectate periodic. FDA-ul controleaza manufacturarea, NIST-ul controleaza tehnologia si calibrarea, ceea ce se traduce prin siguranta. Agentiile/programele statale oricum colaboreaza cu FDA-ul.
Sorturile sunt proiectate in fct de sursa, nu se iau la intimplare. Se inspecteaza periodic pt a nu avea fisuri, rupturi, gauri, etc.
ML spune:
Iulia, multumesc pentru toate informatiile!
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
andacos spune:
Eu am fost vineri la dentist,si am ramas cam surprinsa ca de la ultima vizita cabinetul s-a perfectzionat si modernizat considerabiul1
Mi-a facut radiografie pe scaunul stomatologic,deci nu ca pina acum in camera speciala,cu aparatura ultramoderna(spun eu ca nu ma pricep dar comparatzie pot face),aplicata direct pe obraz(bine si intre dintzi se pune ceva dra repet,nu ma pricep la denumiri),fara a fi nevoie de sortz sau guler de protectzie!
AM INTREBAT SPECIAL(scuze)si ´mi s.-a spus ca ...cantitatea de radiatzii emisa este infima,nu necesita protectzie special,nici macar cerceii,lantzisorul nu mi l-au indepartat de data asta!
Sunt in mare graba!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit