Va protejeaza glanda tiroida /radiografii dentare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina,
depinde de cabinet, dar in general nu-l au ca e scump. Eu am fost cu Bianca la kieferotoped, am cerut extra acel guler, m-au asigurat ca ii protejeaza tiroida si, cind a iesit Bia de acolo si am intrebat-o mi-a spus ca i-au pus numai sortul (tu nu potzi intra cu copilul). Am facut scandal, mai ales ca asistenta incerca sa ma convinga ca Bianca minte. A venit dr., si a pus-o pe asistenta sa-i arate cum a procedat si normal ca mintise. M-a sunat dr a doua zi, dupa ce vb cu un internist, sa ma sigure ca radiatiile la copii sunt in fctie de varsta is greutate si sunt f slabe si ca nu va patzi nimic Bianca. Si-a cerut si scuze ca am fost mintite amindoua de asistenta...faptul era insa consumat. Ea mi-a zis ca nu au acel guler, ca e f scump si ca putzini au. Si asta era cabinet pt copii in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Andreia, Cristina, mie mi-au asezat ultima data cand am fost la dentist doua sorturi (nu aveau guler, la adulti unde m-am dus), unul ridicat peste gat, altul putin suprapus peste primul (cum ar veni, m-au acoperit aproape in intregime). Banuiesc ca nu ofera aceeasi protectie, dar mai bine decat nimic, nu?...
(Imi pare rau de intamplare, Andreia, poate data viitoare le ceri sa va aiba o alta asistenta in grija. Te-ai gandit bine sa-ti intrebi fetita, ciudata atitudinea doamnei)

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput

ML e buna ideea cu 2 sorturi, desi nu stiu daca au

Pe mine ce m-a deranjat a fost ca, stiind ca am sanse de 90% sa nu ajung, am scris bilet cu ce vreau (citisem la subiectul asta). Am reusit si am ajuns, am fost intrebata daca chiar asta vreau si de ce. Am explicat si dobitoaca de asistenta era acolo, a auzit tot. Apoi, eu am ramas in camera de asteptatre si a luat-o ea pe Bianca sa -i faca radiografia si....de aici discutia, pt ca, daca vedea ca nu e acoperita tiroida ma putea chema sa-mi arate si mie si doctoritei si sa decid eu daca vreau sau nu sa-i faca radiografia...........In fine, faptul e consumat, nu cred ca a patit nimci (sau refuz sa cred ca ar fi patit ceva), dar acum stiu cu cine au de-a face, pt ca, daca data viitoare trece peste mine fara sa aiba acordul meu, ne intilnim direct la judecatorie. Aici nue de gluma cu chestii din astea, si ele stiu bine. De-asta m-a si sunta a doua zi doctorita, sa-si ceara scuze in numele asistentei si sa-mi explice ca a vorbit cu un internist........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Andreia, , ce tupeu pe asistenta aia! Ea trebuia sa-si ceara scuze.
La cabinetul unde am fost n-am vazut decat sort. Intre timp am citit despre tiroida si guler, cum ii spune, ca sa stiu sa cer - Schilddrüsenschutz??

Mergi la inceput

Andreia si eu m-as fi enervat, nici nu prea inteleg de ce a spus initial ca il va folosi. Dar este consumat faptul, succes data viitoare (aici au o fereastra prin care te poti uita in camaruta daca vrei. Mie mi-e cam rusine sa le verific..., au gresit odata cu ceva la baietel, amintisem in hartii ca nu vreau sa-i faca un anume tratament, i l-au facut, erau foarte aglomerate mergeau copiii ca pe banda rulanta. De atunci le spun de la inceput ce vreau si ce nu, isi noteaza de fiecare data, eu le amintesc de fiecare data. Cred ca degeaba completezi pagini si pagini de hartoage, cine mai are timp sa le citeasca? Dar oricum nu se compara situatiile).
Ar trebui sa aiba doua sorturi, ma gandesc... sortul si scaunul, nu? Sau au un singur scaun? Oricum sortul nu se strange in jurul gatului ca un guler, este prea batos, gros si voluminos plus ca nu acopera ceafa. Dar... poate ajuta, mie asistenta mi-a sugerat.

Cristina, o las pe Andreia sa confirme denumirea. Pare corecta a ta (cu ocazia asta am vazut si eu pe Internet cum arata unul, sper sa-l si gasesc pe gatul copiilor la viitoarele radiografii), uite ce scrie aici in engleza/germana:

Specially the upper front part of the body including the breastbone and collar-bone must be covered (In case the thyroid with an additional thyroid collar.

English: www.medical-index.de/doppelschuerze-e.php

Vor allem muss der Oberkörperbereich vorne einschlislich Brustbein und Schlüsselbein abgedeckt sein (Ausschnitt am Hals ggf. mit zusätzlichem Schilddrüsenschutz abdecken).

German: www.medical-index.de/doppelschuerze.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

ML, multumesc!
Eu merg oricum in fiecare an cu copilul la endocrinolog pentru ca am tiroidita autoimuna si vreau sa ma asigur ca el este ok (boala se poate mosteni).
Andreia, sa speram ca este cum a zis doctorul, ca radiatiile sunt foarte slabe!
Despre cabinetul nostru am gasit asta: http://www.kfo-dachau.de/diagnostik_roentgen.htm Daca e digital dar fara guler - din ce se vede - inseamna ca e mai bine, totusi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Andreia, , ce tupeu pe asistenta aia! Ea trebuia sa-si ceara scuze.
La cabinetul unde am fost n-am vazut decat sort. Intre timp am citit despre tiroida si guler, cum ii spune, ca sa stiu sa cer - Schilddrüsenschutz??

E ok sa le ceri asa, inteleg.-pb e sa si aiba sa protejeze tiroida. Asat e curios, ca sunt cabinete unde merg ff multzi copii.........si totusi nu au.

Bianca a avut pb cu tiroida, mica fiind. II ieseau analitzele sub limita. Acum, de vreo 2-3 ani s-au reglat.........de asta am cerut eu in mod expres

Urmatoaerea radiografie mia- zsi ca va fi peste cca 2 ani si inca una la terminarea tratamentului. Insa, acum stiu toate cu cine au de-a face LE MAI "REAMINTESC" SI LA URMATORUL TERMIN SI NU CRED CA SE VA MAI PRODUCE vreo neintelegere (scuze pt caps)

Mergi la inceput

Cristina, pe pagina 6 (respectiv 45) a documentului din link ( http://www.eapd.gr/dat/590A99C0/file.pdf ) gasesti cateva cifre legate de radiografiile digitale (nu se mentioneaza totusi daca masuratorile s-au facut cu guler sau fara. Eu cred ca fara...).

Andreia, atunci cum ii depisteaza fetitei cariile fara radiografie, avand in vedere ca veti reveni peste 2 ani? Vizual plus bazandu-se pe gradul de risc si varsta? Noi cam asa procedam... stiu ca este cu doua taisuri si cam orbeste, le vor face (copiii) la un an si jumatate.

Sanatate Cristina, la fel fetitei tale, Andreia!

Mergi la inceput

Am sa va mai intreb ceva (daca v-ati plictisit va inteleg si oricum nu are legatura cu titlul), va lasa sa va clatiti cu apa si s-o scuipati dupa/in timp ce va lucreaza (asa ca in copilarie) sau folosesc exclusiv "aspiratorul" si "pistolul cu apa"? Ce m-a deranjat si mai mult decat disparitia paharelului clasic (pe mine ma linistea ca luam o pauza, plus imi simteam gura mai curata decat prin metoda noua; poate era si autosugestie...) a fost ca dupa ce i-au dat fetitei cu solutie din aceea colorata (ca sa isi dea seama pe unde trebuia sa frece mai cu sarg) si s-a spalat pe dinti la chiuveta, nu gasea paharel sa se clateasca; le-a intrebat de unde sa ia si i-au spus ca nu-i nevoie, doar sa... inghita dupa ce scuipa pasta. M-am enervat (am tacut malc), apoi zisei ca poate sunt vreo incuiata si, de ultima ora, se poate manca de doua ori pe zi pasta asta de dinti... Pfui!!! Sa ma mai mir ca isi pun pe aici in alimentare, magazine, etc. afise la WCuri cu: "Angajatii trebuie sa se spele pe maini" si multi nici nu se deranjeaza ? Le-am zarit pe "doamne", banuiesc ca la "domni" e jale.

Mergi la inceput

ML, Bianca nu are absolut nici o carie. La ea "trebuie" aparat dentar. Am scris in ghilimele pt ca aici, datorita faptului ca plateste casa de sanatate tratamentul pina la varsta de 18 ani, 5 din 10 adolescenti au aparat dentar. Asa ca, ai, n-ai nevoie, tzi se recomanda. La Bianca ma puteam lipsi de el. Insa, daca are sansa ca sa i se corecteze pe ici pe colo cite o imperfectiune (caci la ea exact numai despre asa ceva vorbim) am zis ca aplicam aparatul. La inceput va avea unul care se scoate, pt ca inca mai are 4 dintzi de lapte + 5 sunt in crestere, dupa ce i-a schimbat in vara. Abia dupa ce are dantura complet schimbata i se va aplica un aparat dentar fix pt cca 1 an, dupa care iar cca 1/2 de an unul care se scoate. Deci, asa ne intindem pe vreo 3- 4 ani de tratament.

La noi exista paharelul de plastic cu o pastiluta dezinfectanta in el, ca sa te potzi clati. Folosesc si aspiratorul si pistolul.
Astia (cel putin unde merg eu) sunt "exagerati" cu spalatul pe maini, iar afise ca cele de care vorbesti tu n-am vazut in Germania niciodata, nicaieri

Mergi la inceput