Albinute & bondari de mar-apr '07 (147)
Raspunsuri - Pagina 15
anaalina spune:
Salutaree....
Si Catalina mai sare peste somnul de pranz , dar se trezeste ca boierul la 9.30 ca e la bunici, dar pe la 13 o baga in casa , sta in pat dar nu vrea sa se culce si mai nou avem o alta problema ISI ROADE UNGHIILEE ce sa fac , am luat un lac e amar de mori dar n-are nici o problema. Lucrul asta il face mai ales inainte de culcare.
Eu sunt la Bucuresti si plimb paturile pe la matusa , am o burta uriasa si tuguiata , maine voi merge la eco si voi stabili exact data nasterii.
Pupiciiiii
Anaalina , mami de Catalina Teodora(30.03.2007)sicu(36+)
ddana spune:
Salut!
Pupici tuturor prichindeilor accidentati / operati / deranjati stomacal si mamicilor lor sa treaca rapid nacazul.
D doarme zilnic, fara exceptie, aproximativ o ora si jumatate. Daca nu doarme, nu ma pot intelege cu el. Si nu mai poate adormi seara de oboseala, si cand in sfarsit adoarme, dupa multe chinuri, se trezeste din ora in ora plangand isteric si nu il pot calma defel (s-a intamplat asta in ambele dati in care a sarit peste somnul de la pranz, si nu mai repetam iute experienta).
Incepem gradinita luni. Am fost azi in recunoastere, nu a vrut sa intre in sala cu copii, a stat putin de vorba cu una dintre educatoare, tanara, blonda si draguta foc. La plecare, ce l-a interesat pe dumnealui: "Mami, cealalta educatoare e si mai frumoasa decat asta?" In principiu, fac rezerve de batiste (pentru mine) si mergem inainte. Va fi la grupa de germana. Ah, si in grupa sunt in total 3 (trei) baietei pe care ii cheama ca si pe el. Noroc ca are si numele meu de familie, pe langa al lui tati, sa se diferentieze cumva.
Am si eu doua curiozitati:
1. Modifica cineva povestile? Eu ii citesc cate 2 povesti de 2 ori pe zi, si intotdeauna am grija sa nu moara nimeni, nici macar monstrul, sa nu curga sange si sa nu se taie capete. Habar n-am daca fac bine sau nu, mi-ar folosi experientele voastre.
2. Si tot legat de experiente, triste de data asta, m-ar interesa ce le-ati spus copiilor despre moarte, daca a fost cazul. Eu n-am putut sa-i povestesc despre realitatea cu sicriul, groapa si pamantul, in primul rand ca si pentru mine e socant. La noi, bunica a plecat inapoi "la ea acasa", departe, si nu mai vine inapoi. Si din nou nu stiu daca am facut bine sau nu. Sunt constienta ca nu il pot tine intr-un glob de sticla, fara contact cu ce se intampla urat, dar nici nu stiu care e metoda cea mai potrivita pentru varsta lui.
Va pupam si va dorim zile de vacanta frumoase, cate au mai ramas!
gabi78 spune:
Tudor de obicei doarme la pranz. Mai sunt si zile in care nu vrea, dar destul de rar si mai mult cand e buni la mijloc .... .
Rosul unghiilor este problema mea de muuuulta vreme. I-am luat solutie de la Mavala din farmacie si cand i-am dat primele dati a avut efect. Chiar eram foarte multumita. Apoi s-a obisnuit si isi roade unghiile oricum si le roade groaznic, pana la sange. Poate se dezvata la gradinita, nu stiu.
adelyna spune:
Acum am recitit mesajul meu de ieri si scuze pentru greseli.Nu am uitat limba ,a fost scris in graba.
Va doresc o zi buna tuturor.
diana_jors spune:
Dana, despre moarte nu i-am povestit nici eu. Dar... i-au povestit copiii mai mari de la gradinita. Nu stie mare lucru, dar stie ca o fiinta impuscata moare (si de impuscaturi tot de la gradinita a aflat; la fel de chestii de genul "ma tai cu cutitul si mor", auzita cu urechile mele de la o colega de-a lui de grupa). Cum in ultima vreme a inceput sa se intinda pe jos in joaca si sa spuna ca "a murit", cand il aducem acasa o sa caut o metoda sa ii explic cumva despre ce e vorba. Inca n-am idee cum, dar vreau sa nu mai spuna asa usor "mori" sau "am murit".
Despre povesti - evit si eu partea cu moartea, dar las totusi ca unele personaje sa fie pedepsite intr-un fel.
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
rein spune:
Azi am fost la gradi si eu in recunoastere. Ii trebuie numai aviz epidemiologic. Am fost multumita ca dna directoare a retinut ca vrem sa-l dam tot la grupa mica si l-am gasit in lista la una din cele 2 grupe mici. Au si data nasterii trecuta si cam un sfert din copii sunt cu 2-4 luni mai mari decat el. Ce m-a uimit, se primesc in grupa mica si copii de 2,5 ani, sunt cativa.
Petrisor este la mama saptamana asta. A rugat-o frumos sa il tina muuult la ea ca sa se duca mai tarziu la gradi.
Noi nu sarim peste somnul de amiaza, daca sarim face urat. doarme si cate 3 ore, in general 2.5 ore. Seara la 22 doarme, se trezeste la 7 dimi. In total 11-12 ore sigur.
La noi discutia despre moarte e veche, i-am explicat incepand de la gandaceii din parc pe care a invatat sa nu-i calce (ba chiar ii pune frumos pe drum daca sunt rasturnati) pentru ca mor. El o vreme zicea de un gandacel mort ca 'e murit'. Ne-a intrebat trecand pe langa cimitir ce e acolo si i-am explicat. I-am explicat si latura negativa a fenomenului, adica pierdem pe cineva drag pentru totdeauna dar si latura pozitiva (mistica, eu asta sunt) ca sufletul merge la Doamne-Doamne si are grija de el.
Asta pentru ca la un moment dat, intr-un acces de gelozie maxima a zis sa nu ne mai ducem sa-l luam pe Calin din patut sa-i dam sa manance, ca 'e murit'; sa stau numai cu el.
Si de asemenea i-am stabilit clar limita trotuarului cu explicatia extrema ca daca iesi pe sosea fara sa te asiguri te loveste masina te raneste dar te poate si omori.
V-am mai zis,eu prefer sa ii explic clar lucrurile, sa stie de unde poate veni pericolul. El nu are o inconstienta pe care am vazut-o la multi copii de varsta lui, pare ca intelege lucrurile.
A, urasc modul in care unii bunici mai ales, striga copiilor: nu te urca acolo ca ai sa cazi si mori sau lasa ca mor eu si nu ma mai vezi... (santaj emotional). Asta nu are legatura cu ce ziceam anterior.
Mama zice ca nu e bine ca i-am spus, ca are timp sa isi dea seama cand n-o mai fi cineva drag... dar ma gandesc, cine are timp, cine are sensibilitatea in acele momente de soc emotional (si pentru noi) sa explice unui copil ca lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, lumea nu se termina, nu plangem tot restul vietii, mai bine sa aiba o impresie teoretica si oarecum luminoasa a contextului.
(Sper sa nu se intample nimic rau, teoretizez)
madybulancea spune:
Buna seara.....eu sunt suparata,a inceput sa se innegreasca dintele care nu se clatina,asa ca vor trebuie scosi amandoi incisivii cum o sa stea el fara dinti??? iar acum trebuie sa gasesc un doc care sa vrea sa ii scoata dintii,dar tinut cu forta,caci doc la care mergeam noi nu vrea cu forta....dar oare o fi bine cu forta?????dar daca nu cum sa stea asa???? sunt obosita caci o dam din groapa in groapa...nu stiu cum sa mai raman pozitiva....simt ca am ajuns la capatul puterii,asa ca am cert cu toata lumea...
Legat de somn...razvi doarme ink la pranz ca altfel nu ne intelegem!
unghiile nu si le roade....
Povestile le mai schimb si eu,dar despre moarte nu i-am povestit nimic...nici nu stiu cum,si ma tot gandesc daca va fi cu mama(eu ma rog sa nu) ce o sa simta,ce o sa ii spun....
La gradi nu am ajuns,doar am sunat si mi-au zis ca incepe pe 13...o sa o sun pe educatoare sa imi zica daca in prima zi ii tin toata ziua,sa vin pregatita cu de toate...
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
carmenefr spune:
Despre moarte, nu i-am zis nici noi f multe de moarte, doar ca fiecare vietate e de la Doamne-Doamne, si ca nu avem voie sa le omoram, ca au si ele parinti,si parintii plang dupa ele(furnici,gandacei rosii). Stie ca atunci cand ceva moare,nu se mai misca(am vazut melci, gandacei),i-am zis de mamaia pe care o stie doar din poze ca e la Doamne-Doamne...
Teodora a invatat de la copiii de la cresa, ca atunci cand cineva te supara,scoti pistolul si"poc!poc!" , adica il pedepsesti asa,i-am spus ca nu e frumos asa, dar n-am dezvoltat subiectul, intr-o zi se juca cu bebele ei si-i zicea :" te omor daca faci pipi pe tine!", tot de la cresa e, cred ca de la o ingrijitoare, ingrijitoare care desi ii iubesc pe pitici si au grija de ei, se exprima cateodata aiurea...si astia mici baga la cap...
roxanici spune:
cafeaua
Mady, imi pare rau ca pan la urma trebe scosi dintii. poate gasesti totusi un dentist care sa aiba rabdare cu razvi. pe rares cand l-am dus la dentist prima oara am nimerit o tipa faina care a povestit mult cu el, apoi l-a pus in scaun si l-a plimbat in toate pozitiile scaunului si de sus pana jos si apoi rares a deschis gura si a stat cuminte fara teama pana a terminat treaba dr. numai ca la el a fost un control, nu i-a facut mai nimic.
despre moarte....nush, pe noi nu ne-a intrebat explicit chestii care sa implice moartea, dar prin parc cu gandacii stie ca mor daca ii calca, sau stie ca bunicul a taiat un cocos si a murit.Dar daca o sa ma intrebe am sa ii explic cumva. mie nu mi se pare un subiect asa de ocolit.
Io am sa ii explic stiintific, asa pe intelesul lui ce e aia. Partea emotionala cred ca nu e cazul acum.
pe mine m-a intrebat rares unde era horia inainte sa fie la mine in burtica si n-am stiut prea bine sa ii explic ca nu exista deloc si nici n-am vrut sa ii pove ca mama si cu tata l-au conceput ca mi-era ca intra in detalii. stie ca io si cu ta-su l-am facut si pe el si pe horia dar pana acum nu a intrebat ce si cum si io n-am vrut sa deschid subiectul.
intrebare de la mine: ce le mai dati seara sa manance?
rares manca
la 6 un iaurt
si pe
la 8 un pahar de lapte cu o felie de paine cu unt si cascaval sau unt cu miere.
felul doi la rares nu exista seara
mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)