Gastrita de la stres?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Mi-a spus ca am gastrita in reflux,si nu mi-a recomandat nicio dieta...Dar de la asta e posibil sa ma doara in spate cand umflu stomacu?ma doare si in stomac in gat si in spate daca ulflu burta.(asta numai daca stau drept).
sa fie de la gastrita sa ragai mai tot timpu sa`mi treaca un nod din gat ??? si sa simt ceva in piept?intepaturi si altele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Dar ce nevoie ai sa umfli burta voluntar? Nu o mai umfla! Ti-ai format un tic din asta? Daca vezi ca iti creaza disconfort, nu mai face!
Si cred ca atunci cand "umfli" burta , "lucreaza" altfel muschii din zona si probabil de-aia disconfortul. Poate un medic ar stii sa-ti explice mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

"cum as putea sa ma relaxez sa nu mai ma gandesc?"
Buna intrebare! Cauta ceva ce-ti place sa faci. Fa-ti prieteni, stai de vorba cu ei.
Eu am facut munca voluntara intr-o vreme. Sau cursuri de..ceva, orice, care sa-ti ocupe mintea. Cand te gandesti la moarte, poti inlocui acel gand cu ceva frumos, sau cu idei despre o noua preocupare.
Psihologul costa, e adevarat, dar e foarte posibil sa-ti fie de folos.
Nu neglija sa mergi la medic. Gastrita se poate trata. Atacurile de panica, la fel. Si totusi, poate ai vreo cauza, vreun stres. In cazul asta, numai atacand direct cauza poti merge mai departe, cu sau fara ajutor.
Sa-ti fie bine!
Carmen

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Acum am citit pe net despre stres.Si la simptome fizile zice si de durerile in piept ceea ce simt eu.Pana sa fac atacul de panica faceam fotbal de cand s-a intamplat nu mai m-am dus,mi-e teama ca o sa patesc ceva....Si ma tot suna daca vin . In seara asta avem antrenament si nu stiu ce sa fac...Zilele trecute am fost pe strada de m-am jucat fotbal si am simtit intepaturi in piept...eu acum ma sperii din orice..durere.mi-e teama sa mai merg cu metroul cu maxi taxi,care inainte zbarnaiam prin ele...
Maine ma programez la un homeopat , m-i la recomandat mediul de familie si a zis ca 100% ma fac bine .. Mi-a dat si bilet de trimitere..Acum sa vad ce o sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Stefan...ia-o incetisor si cu calm!
In primul rand spui ca esti o fire anxioasa...spui tu, sau ai vreun diagnostic de la un medic?
Daca da, ti s-a indicat tratament, terapie??

Eu am fost in papucii tai...mi-am controlat toate organele, zau, de frica unei eventuale maladii incurabile
noroc ca am trait intr-o tara unde mi-am permis sa platesc toate investigatiile.
In fine...buba nu-i la nici un organ, buba e...psihicul, asadar intr-un final, am ajuns la psihiatru unde mi s-a pus diagnosticul TOC.
Nu asta e important, ci faptul ca tu, un tanar de 16 ani cu analize de aviator(deci sanatos) , faci atacuri de panica, si traiesti cu o frica permanenta de moarte.
Ori asta nu e ok!

Ai putea vb cu parintii tai, sa le explici , daca nu ai facut-o deja, si impreuna sa cautati un medic competent, cu rabdare si interes ptr domeniul in care profeseaza, cu care, impreuna sa descoperi care e CAUZA acestei anxietati, frica care te paralizeaza si te scoate din circuit.
Esti tanar, ai toata viata innainte, si ca sa fie una frumoasa si armonioasa, trebuie sa descoperi ce se intampla cu tine, acum.

Eu ma indoiesc ca faci gastrita de la stress, sincer...si medicul ce mi-a facut endoscopia, e in asentimentul meu......sau invers.
Stressul poate agrava o gastrita , dar nu faci gastrita de la stress, asta e un mit, si nici ulcer nu faci de la stress.
Apoi...ai facut endoscopie??
sau pe ce baza , ti s-a pus diagnosticul asta?

A...ca era sa uit, fix pe la 16 ani, tin minte ca am avut o perioada de vreo saptamana , cand ma intepa in piept, nu reuseam sa respir, normal ca m-am speriat si eu ca si tine, cred ca am facut si un pui de atac de panica.
Am mers la medic, ca nu mai trecea, la cardiolog de altfel, mi-a spus ca e totul in regula cu mine, si ca la varsta asta16-18 ani, intepaturile sunt perfect normale, mi-a explicat cumva ca nu-s ce artera se...maturizeaza, ceva de genul, sincer nu-mi amintesc exact, insa retin ca in mintea mea explicatiile au capatat un sens, si m-am linistit.
Mi-a dat si mie aspacardin, cu vit D3(parca), plus vit B6 injectabil...ma rog, cert e ca au trecut intepaturile la scurt timp.

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Medicul de familie mi-a pus diagnosticul de fire 'anxioasa'.Mi-a dat bilet de trimitere la un foarte bun doctor homenopat,care a spus ca ma face bine 100%,dar tocmai pe 14 septembrie trebuie sa ma duc...
Acum mi-a trecut durerea de stomac si de spate,si am o stare proasta..Parca as fi in vis...sau parca as fi drogat , sau beat(scuzati-mi expresiile,dar nu stiu cum sa le numesc)...Am mai scris pe undeva starile astea si mi-au spus ca se numeste 'tulburari de depersonalizare'.As vrea sa stiu daca sunt grave..Daca trec,si cum trec?e foarte stresant,parca n-as fi eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Stefan draga...eu daca as putea da anii innapoi, as fugi URGENT la un psihiatru, cu incredere si dorinta de a ma vindeca.
Si eu am fost de adolescenta o fire anxioasa, da...si?
sa fii o fire anxioasa e una, sa faci atacuri de panica, si ce ti se mai intampla tie e alta, ori un medic de familie are oare competenta/pregatirea de a pune un diagnostic corect???
ca linia e subtirica rau...intre o fire anxioasa si eventuale tulburari de anxietate!
Nu vreau sa te supar, si nici sa ma repet, insa in locul tau mi-as lua mama de mana si as merge la un psiholog macar...

sincer, nu as lasa asa ceva in seama homeopatiei, or fi ele bune ceaiurile ptr gripa, dar cu astfel de tulburari nu e de joaca.

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput