Gastrita de la stres?

Gastrita de la stres? | Autor: stefan1994

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.Ma numesc stefan si am 16 ani...si nu stiu cum sa va explic...
Eu de 1 luna si ceva am facut atacuri de panica,adica ma speriam foarte tare ca mor,k ma sufoc,etc....simptomele atacului de panica.am fost la doctorc,toate analizele mi-au iesit bune ... acum 2 saptamani m-au luat niste dureri de cap insuportabile...am trecut si peste asta...
acum 3 zile m-am jucat cu mingea pe strada si dintr-o data ma durea in piept .Am mers acasa,mai m-am linistit...Pana a 2-a zi,cand m-am trezit cu niste dureri de stomac si in spate insuportabile...Daca umflu burta ma doare de mor stomacul,in spate ...paaanaaaa in gat...Am fost la doctorul de familie si mi-a spus ca am facut gastrita de la stres,eu sunt o fire anxiosa,ma speri din orice durere..De azi am un nod in gat ma doare in piept cateodata,si tot asa,stomacul si in spate,numai dupa ce mananc.vreau sa va intreb,e probabil sa am gastrita de la sters,sa am nod in gat tot de la strs,in piept sa ma doara tot din cauza aia...?Eu nu pot sa ma relaxez,cum imi trece o durere ma ia alta , ma gandesc numai acolo,aolo daca mor , aolo daca nush ce....cum as putea sa ma relaxez sa nu mai ma gandesc?
Analizele mi-au iesit toate f bune...am avut si holterul pe mine tot....dar de cand am avut atacul de panica numai intr`un sters.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Du-te la un psihiatru sa-ti recomande niste pastile pt atacurile de panica si/sau pt anxietate. Daca poti in paralel sa incepi si psihoterapia ar fi perfect. Nu sta asa pt ca se poate agrava si e mai greu de iesit la liman pe urma

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Am fost si mi-a dat floxetina si mai rau mi-a facut.Am deci ssa nu mai iau droguri dinacestea , anti-depresive si sa merg pe o cale de relaxare,psihologica...Dar la ce am vrut am intrebat nu poti sa`mi raspunzi?Sau altcineva,care a mai trecut prin asa ceva,care site?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stefan, gastrita poti sa faci de la stres. Si asta inseamna dreri zdravene de stomac. Eu am facut ulcer in facultate. In rest din ce descrii tu durerile in piept si nodul in gat au legatura cu starea ta de anxietate. Si intr-un cerc vicios fiind, esti anxios, te gandesti la o multime de lucruri rele si deci ti-e imposibil sa te relaxezi. Analizele pe care le-ai facut nu prea au cum sa indice o eventuala suferinta psihica sau sufleteasca. Dar toate aceste analize ar trebui sa-ti spuna, ca rational nu ai motive sa te temi ca ai sa mori din vreo problema de sanatate fizica.
Daca ti-au fost recomandate anumite medicamente pentru starile tale, poate ar fi fost mai bine sa le iei pe o perioada mai lunga, ca sa vezi efectele! Si chiar daca ceea ce ai luat nu a fost ceva ce sa te ajute, trebuia incercat cu altceva! Nu trebuie sa le privesti antidepresivele ca pe droguri care te dau peste cap. Sunt medicamente si atat. SI in timp ar trebui sa te faca sa scapi de starile rele. Sanatate!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns.Eu sunt intr-un stres continuu.O sa incerc sa stau cat mai relaxat.

Mergi la inceput

ps..Pastilele antidepresive nu rezolva problema,doar o acopera pe moment si poate sa regenereze.O sa ma programez la un medic homneopat.

Mai vroiam sa stiu ceva...Anxietatea este o boala sau doar o "fantoma" care ne tiranizeaza pe noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Stefan, ai facut vreun control la glanda tiroida? Unele dintre manifestarile pe care le ai pot aparea si de la functionarea proasta a tiroidei...

Mergi la inceput

Da.Mi-a luat analize la sange pentru glanda tiroida si mi-a iesit f bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Stefan,eu am fost diagnosticata cu gastrita pe fond nervos(acum se zice stres,multi ani in urma ,nu) la virsta de 10 ani!!Iti dai seama?Doctorul a fost ingrozit,a crezut ca suntem prea multi acasa si nu are mama ce sa ne dea de mincare.
Asadar,da,stresul iti poate cauza orice,chiar si moartea.Nu e de joaca!Eu zic sa persisti cu tratamentul fie el si antidepresiv si incearca sa te lamuresti daca`i gastrita sau nu,mai cere o parere .
Sanatate si lasa gindurile de moarte si alte cele,esti tinar ,ai toata viata inainte ,nu te mai vaita ca un batrin!!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns.
Am luat floxetina,si mi-a provocat tulburari de depresonalizare...parca nu mai eram eu , traiam ca un drogat,beat...ca in vis...Si m-am gandit sa merg pe o cale de relaxare.As avea toate motivele sa fiu relaxat deoarece am facut toate analizele posibile pentru atacurile de panica si mi-au iesit bine.M-am programat chiar si la R.M.N.(la cap ca sa stau eu linistit)trebuia sa mi-l faca joi ....dar s-a stricat aparatul si mi-l face luni.Mi-a facut EKG,EEG,Glanda Tiroida,plamani,am avut sapatamana trecuta si HOLTERUL pe mine...toate bune.
Si asta cu stomacu,dupa ce mananc si il umflu ma doare foarte tare in spate si stomacul si ma arde pe gat...Mi-a dat tratament sa iau ASPACARDIN 10 zile pe luna si dupa ce il iau mai ma lasa..Cu inima nu cred k am nimic,doar am avut ala pe mine.
Cum vreau sa ma relaxez,sa uit,ma apuca cate o durere ba in cap , ba in piept,si ma gandesc,aolo daca mor. Zilele astea o sa ma programez la un homneopat.
Dar tie cum ti-a trecut ce spui ca ai avut la 10 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Stefan, daca ai facut toate analizele astea si ti-au iesit bine, inseamna ca nu esti bolnav. Asta ar trebui sa te linisteasca.
Cu stomacul - incearca sa nu mananci mult, ci mai putin si mai des. Ca sa nu te balonezi. Balonarea creeaza un disconfort pentru oricine. Daca ti-au zis ca ai gastrita, nu ti-au recomandat si o dieta? Ca la gastrita nu trebuie sa mananci mancaruri greu digerabile. Daca ai sa tii dieta respectiva nu o sa mai ai nici arsuri pe gat.
Aspacardin??? Daca nu ai nimic la inima de ce ti-au dat aspacardin?
Parerea mea este ca iti faci griji degeaba, daca medicii ti-au zis ca nu ai nimic.
Relaxeaza-te altfel, citeste o carte buna, uita-te la un film, fa-ti planuri de viitor. Esti tanar si din cate zic anaizele - sanatos. Nu ai sa mori, nu acum.

Mergi la inceput