ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ah! Ok, am ajuns la categorisit care a emigrat mai tare si care mai moale

Ruperea e dura oriunde ar avea ea loc, oriunde pleci o iei de la capat si chiar de la minus, nu zero.
Buflea si eu simt de nenumarate ori acest mers inapoi al meu, personal, insa sincer, prefer sa traiesc aici in mai putin stress si intr-un sistem social bine asezat, decat in Ro cu jobul bun pe care-l aveam acolo. Am renuntat de bunavoie si am luat aceasta decizie constient.
Asa ca, aveam si eu, si sotul, un loc foarte bine definit social si profesional. Repet, lumea nu pleaca din Ro numai din motive materiale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mihaela, sunt convinsa ca tu iti cauti/ti-ai cauta de lucru si ai vrea sa lucrezi. Ziceam ca e mai greu pt barbati ,ca noi la o adica dc avem un insucces pe plan profesional, nu ca nu e mare lucru si nu suferim, dar daca suntem in siguranta prin jobul sotului, noi femeile ne valorizam f. tare si prin copii/familie si suferim o lovitura mai mica decat ar suferi un barbat. Altceva e sa cauti de lucru dintr-o pozitie de oarece siguranta (adica sotul are job ok) si altceva sa simti toata presiunea pe umerii tai. Saracii barbati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Noi am fost printre emigrantii aceia, cu sanse putine de adaptare si reusita: 35 de ani si plus, limbi vorbite si nu prea, si mai ales un copil bolnav care-a necesitat ani de terapie si un parinte <pe tusa> fara progrese profesionale in perioada respectiva, prieteni mai mult de forma, ajutor minimum primit, meserii (la nivelul la care eram in Romania) recunoscute doar pe hirtie; nu mai detaliez, dar cred ca am ajuns acolo unde ne era locul si unde doream sa fim, din toate punctele de vedere; deci se poate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Buna,
inteleg perfect ce vrei sa spui. Noi suntem printre cei care s-au intors in Romania dupa 15+ ani de america. Ne-am repatriat si apoi am stat 2 ani in Romania. Dupa acesti 2 ani nu am stiut cum sa ne intoarcem mai repede in State(plecam mai repede dar nu am putut vinde casa).
In Romania aveam casa- vila superba la mare , afacere care ne asigura traiul, masina, bani,parintii ceva mai departe dar oricum nu se compara cu traversarea oceanului.... Cu toate acestea nu ne-am mai putut acomoda cu viata de romania.
Poate o sa am cindva rabdarea sa scriu despre acesti 2 ani de Romania.
Sfatul meu este ca acest dor de acasa il vei plati scump.
Urmareste programele tv pe acest link:
http://www.sports-tv.eu/ trebuie sa downlodezi Sop cast sa poti vedea.
Asta este Romania! Mizerie, nesimtire, saracie, jignire, violenta....Crezi ca degeaba vor oamenii sa plece din tara? Crezi a e usor ca si pentru a face cumparaturi sa ajungi sa te enervezi? Sa nu mai vorbim ca o sa aveti nevoie sa va rezolvati probleme...si nervii acolo ajung la limita.
Ce vei face daca trebuie sa te duci cu copilul sa-l internezi intr-un spital cu gindaci...sa nu mai vb de lipsa de mediamente...doctori care pun diagnostice gresite...sau care nu te baga in seama.
Ce vei face cand rudele, fostii prieteni te viziteaza doar daca le dai?
Ce vei face cand iti vei duce masina la reparat doar ca la fiecare metru e o groapa.
Ce vei face cand in parc vei gasi mai multi caini decat copii?...Ce vei face cand va trebui sa te feresti de caini vagabonzi la orice pas?
Ce vei face cand copilului tau ii vor trebui meditatii din clasa intii...plus ca treb sa aduci atentii la profesoare(scuze celor care sunt profesoare, pe forum)
Si lista poate continua...
Suntem proaspat veniti din ROmania si mi-a ajuns cat pentru o viata....
Si eu am parintii in ROmania (ca nu au vrut sa vina cu noi)...stiu ce e dorul de ei...dar dor de tara...hmmm...la mine s-a dus de mult. Romania e frumoasa dar nu o poti vedea de gunoaie! Daca vrei iti dau mai multe info pe mess, maiil sau privat...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

"Daca DRAGOSTE nu e... nimic nu e!"
Deci daca NU potzi simtzi cu-adevarat ca te leaga "ceva" afectiv de tzara de adoptzie... atunci mai bine cauta-tzi drum in alta parte...
Pentru mine CANADA=HOME din toate punctele de vedere... In schimb Suedia - tzara in care sunt exilata de ceva timp - inseamna doar "o lectzei de viatza"... care sa-mi arate o data in plus cat de frumoasa a fost viatza noastra in Canada - din toate punctele de vedere. Oricum eu in Ro NU ma intorc... de buna voie si nesilita de nimeni... (niciodata sa nu zici niciodata)... Tot ceea ce aspus michelle mai sus e cumplit de adevarat... Nici macar in vizita NU simt nevoia/dorintza de a merge...
Am iubit viatza in Canada din multe puncte de vedere - desi nu am facut profesia pt care am avut pregatire... Dar Canada pentru mine a insemnat REALIZARE atat profesionala (am "sarit" intr-un job in care nu aveam nici o experientza si am facut treaba buna) cat personala (mi-am gasit sufletul pereche si avem impreuna o progenitura haioasa si nabadaioasa care ne umple viatza de bucurie si capul de par alb )
Nu-mi doresc decat intr-o buna zii - cand ne-o ajuta Dumnezeu - sa ne intoarcem ACASA in Canada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Ana Stroe, mi-ai dat sperante ca se poate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa5 spune:

Sincer eu m-as intoarce, dar este decizea ta. Canada este o tara frumoasa, dar daca nu iti merge bine de ce sa stai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Al meu sot e IT-ist si a studiat arhitectura la universitate. Crede-ma ca il face la cultura generala si pe taica-tu si la geografie si la istorie.
Mai departe pot afirma ca si fiu-miu la 9 ani e posibil sa il dovedeasca, deja stiind toate tarile Europei si capitalele lor, istorie la greu, plus numele statelor americii de nord si sud. Toate invatate de placere.
In timp ce o fata din Romania premianta vine aici si la o intrebare despre Austria confunda cu Australia, nestiind unde e Austria.
Si mai am exemple dar n-are rost.
Si indraznesc sa afirm cu mana pe inima ca nu sistemul ed din Romania i-a format cultura generala tatalui tau.

Off topic

din mesajul tau sa inteleg ca noi astia cu scoala facuta in Romania suntem niste prosti si ca nu ne putem compara nici macar cu copilasul tau de 9 ani care stie oricum mai multe decat noi?

Mai fetelor, voi cititi sau ganditi ceea ce scrieti aici?

On Topic:

Am zis sa citesc si celelalte raspunsuri inainte sa-mi dau cu parerea, doar ca ma infurii teribil cand vad parerile oamenilor plecati de ani buni din Romania care nu traiesc aici la propriu, traiesc doar din ce scrie presa sau povestirile altora...

eesa2008 eu pot sa-ti spun asa, alegerea este a ta, trebuie sa stii ca exista invatamant privat si in Romania ca si afara granitelor, exista sistem sanitar privat si in Romania ca si in alta parte
Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici
Depinde foarte mult ce veti face in Romania daca va veti intoarce, in ce domenii veti activa, cum de altfel conteaza foarte mult si daca acolo, in Canada, sunteti platiti bine, daca job-urile sunt stabile si daca va place ceea ce faceti.

Multa intelepciune va doresc in alegerea pe care o veti face.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui adialex

Ana Stroe, mi-ai dat sperante ca se poate....

da, se poate. daca Omul vrea ceva, se poate. si muntii sunt vai in fata lui!
si noi ne-am stabilit in Deutschland in jurul varstei de 40, amandoi.
anul acesta sotul meu, trecut bine de 40 de ani, face o noua pregatire in cariera, o alta ramura sa spun. s-a acomodat, ii place, e foarte entuziasmat.
fiecare are asteptari si dorinte de la viata. care nu se vor potrivi nicicand celuilalt.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Wudy

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Al meu sot e IT-ist si a studiat arhitectura la universitate. Crede-ma ca il face la cultura generala si pe taica-tu si la geografie si la istorie.
Mai departe pot afirma ca si fiu-miu la 9 ani e posibil sa il dovedeasca, deja stiind toate tarile Europei si capitalele lor, istorie la greu, plus numele statelor americii de nord si sud. Toate invatate de placere.
In timp ce o fata din Romania premianta vine aici si la o intrebare despre Austria confunda cu Australia, nestiind unde e Austria.
Si mai am exemple dar n-are rost.
Si indraznesc sa afirm cu mana pe inima ca nu sistemul ed din Romania i-a format cultura generala tatalui tau.

Off topic

din mesajul tau sa inteleg ca noi astia cu scoala facuta in Romania suntem niste prosti si ca nu ne putem compara nici macar cu copilasul tau de 9 ani care stie oricum mai multe decat noi?

Mai fetelor, voi cititi sau ganditi ceea ce scrieti aici?

On Topic:

Am zis sa citesc si celelalte raspunsuri inainte sa-mi dau cu parerea, doar ca ma infurii teribil cand vad parerile oamenilor plecati de ani buni din Romania care nu traiesc aici la propriu, traiesc doar din ce scrie presa sau povestirile altora...

eesa2008 eu pot sa-ti spun asa, alegerea este a ta, trebuie sa stii ca exista invatamant privat si in Romania ca si afara granitelor, exista sistem sanitar privat si in Romania ca si in alta parte
Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici
Depinde foarte mult ce veti face in Romania daca va veti intoarce, in ce domenii veti activa, cum de altfel conteaza foarte mult si daca acolo, in Canada, sunteti platiti bine, daca job-urile sunt stabile si daca va place ceea ce faceti.

Multa intelepciune va doresc in alegerea pe care o veti face.

12+

Pentru ca m-ai citat pe mine am sa-ti raspund. Ideal era sa vezi la ce am raspuns eu, altfel, scos din context, raspunsul meu pare asa cum l-ai interpretat tu.

In primul rand nu, nu ii cred prosti pe cei din Romania, mai exact ar fi bine sa definesti cuvantul prost. Noi discutam acolo de cultura generala. Parerea mea vis-a-vis de cultura generala e ca in general ti-o faci singur si toata viata. Sistemul de invatamant de aici e axat pe aptitudinile individuale ale fiecarui copil, nu pe mase. Copiii nu sunt tratati ca un tot ( o clasa intreaga, care trebuie sa fie la acelasi nivel altfel sunt "prosti" cum f usor ai uzitat si tu acest cuvant). Copiii aici sunt despartiti in grupe in functie de aptitudini si chiar si cei ramasi in urma primesc asistenta si ajutor personal, fara repetentii.

In fine sunt multe de spus. Insa legat de cultura generala, aceasta e vasta, o completezi o viata intreaga, iar mie personal nu mi-a folosit la nimic ca la scoala ne-a ascultat profa de geografie la tarile si capitalele Europei. Le-am invatat in 2 zile, le-am uitat in alte 3. Nu ma interesa atunci asa ceva, nu in asta sta cultura generala. In schimb fiul meu pasionat de geografie si istorie n-are nici o problema sa le retina, o face de placere, si nu impus de la scoala.

Iar despre sisteme private, ce povestesc eu mai sus sunt sisteme de stat gratuite, si de sanatate si de invatamant. Nu sunt perfecte insa crede-ma, e totusi incomparabil.

Iti inteleg frustrarea si patriotismul, e boala grea, eu m-am lecuit de ea.

Mergi la inceput