ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Noi Nuuuuuuu! cred ca ar fi un nightmare.

Sunt atat de multe lucruri care ma deranjeaza acolo, incat nu ma vad deloc traind acolo. De cate ori am mers sa imi vad familia, la inceput era cum mai era insa in ultimile zile abia asteptam sa ma intorc.... sa mai zic ca ma enerveaza totul acolo... si emisiunile TV, si ziarele, si cum gandesc majoritatea, si cum se exprima, si cum pun problema, si cum barfesc tot ce prind, si cum toti jegosii si nespalatii isi flutura masinile si celularele scumpe, si cum sunt injurata pe trecerea de pietoni si mi se arata anumite semne cu mana, si cum toti isi dau cu parerea in toate si sunt cunoscatori in toate, si cum eram obligata sa ascult manele de la vecini pana tarziu in noapte.....si cel mai grav dintre toate e sa traiesc intr-o tara in care oamenii il voteaza pe unul ca le-a dat un kil de ulei si unul de faina, sau doar pt. ca in campania electorala cutare a fost mai smecher... si eu sa depind de alegerea facuta dupa parerea majoritatii, apoi sa mi se taie din salariu ca doar tara are datorii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Cat de mare e copilul ? Daca inca nu a intrat la scoala, eu m-as intoarce. Stati 1-2 ani, vedeti cum este, vedeti daca va adaptati inapoi si daca nu, atunci veniti iar in Canada. Cetatenia de Canada va ramane oricand valabila si orice emigrare de acum inainte nu va fi atat de rea ca prima, pentru ca este un "deja-vu". Pe mine nu ma sperie neregulile din Romania - nicaieri nu e perfect, dar macar aveti familia si prietenii aproape. Viata sociala este categoric mai frumoasa in Romania dar si rautatea si invidia sutn mai mari.
Cat despre scoala copilului nerecunoscuta - nu vad nici un bai - copilul are cetatenie canadiana, poate veni oricand la studii in Canda si daca nu vine, daca vrea, o sa vina la maturitate, asa cum am venit si noi.

Toate miscarile astea trebuie insa facute pana intra copilul la scoala - ca apoi e mai greu, il dati peste cap - sunt limbi diferite, sunt sisteme de invatamant diferite ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

daca nu sunteti fericiti acolo nu are rost sa va chinuiti.
dupa mine o solutie ar fi, cum zice Buflea, sa va intoarceti temporar si sa existe o portita de intors inapoi in Canada daca nu va mai puteti readapta in RO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu una nu ma mai intorc. Daca pana de curand mai aveam sperante, in ultimul timp nu mai vad luminita de la capatul tunelului pt Romania. Imi cer scuze de la cei ce traiesc acolo, imi dau seama ca nu ar trebui sa citeasca asa ceva, sper sincer ca ei sunt acolo pentru ca inca mai spera in progrese majore.

Parerea mea e sa mergeti intr-o vacanta prelungita ce vreo 3 luni, vedeti cum va simtiti si hotarati atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eeda2008 spune:

Cel mic are 2 ani deci am avea ceva timp de gindire...Noi ne gindeam sa mergem in ROmania si daca nu si nu sa ne stabilim definitiv intr-o tara din Europa motivul fiind ca e mai aproape de casa.
Sunt constienta ca sistemul de aici e mult mai bun decit in Romania dar sunt si multe lucruri care ma deranjeaza. Una peste alta cum am mai spus nu de situatia economica a Romaniei imi este teama, ci de sistemul de sanatate in primul rind, de invatamint.
Avantajele pe care le=am avea in Romania...familia, prietenii, simplul fapt ca esti printre "ai tai" . Stiu ca rautatea e mare si invidia, cum spunea cineva mai devreme, dar totodata si daca ai nevoie,parerea mea e ca mai repede sare un roman sa te ajute decit alte natii....Plus ca ma gindesc la copil...o sa fie singur aici, noi chiar nu avem pe nimeni, inafara de prietenii pe care i-am facut aici si care sunt in mare si ei foarte ocupati "sa traiasca" si au foarte putin timp liber....canadienii inteleg ce spun....
Ar fi multe de spus , nu vreau sa abuzez de timpul nimanui...Orice parere imi este de ajutor. In final decizia este una personala cum bine ziceti, dar tare bine e cind mai auzi o parere....

Multumesc mult!

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kynderica spune:

eu sunt in spania de un an sotul are 8 ani de spania...si sincer nu ne mai intoarcem in tara preferam sa murim de dor decat de foame.aici traim bine ne platin datoriile si ne raman si bani in tara cu casa daca platesti datoriile ramai cu ff putin de cheltuiala ..si daca poti strange ceva i dai la medici spaga deci...cu scuzele de rigoare romania e dusa la vale din toate punctele de vederee plina de betivi aurolaci ,mafioti ..deci categoric nu ne mai intoarcem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu tot aud chestia asta cu "familia,prietenii,viata sociala e mai..." si ma intreb oare despre ce "familie" e vorba?Din moment ce m-am casatorit ...aia e familia mea.Mai ales ca am la rindul meu un copil pt. care sunt responsabila si macar din motivul acesta nu m`as plimba de dorul "familiei si prietenilor " mei pe care copiii mei nici macar nu`i cunosc.
Bine,pt mine mama, si sora sunt singurele care le consider familia mea in afara de sot si copii.Ce alta familie ?Matusi,unchi,bunici ?Well,majoritatea is deja in locuri mai bune "unde nu`i nici intristare nici suspin"
Prieteni?care prieteni?Cei care eu fost majoritatea sunt raspinditi prin lume,cei care au ramas au familiile lor ,problemele lor si pot paria ca nimic nu va mai fi ca in tinerete/studentie/burlacie.
Acum fiecare cu casa lui,copii,job-uri,probleme financiare...
Eu una nu as ofta pt. ce a fost pt ca sunt constienta ca nu va mai fi la fel.Anii,grijile...toate si-au pus amprenta asupra noastra si incet,incet ne-am schimbat.

Eu sunt super multumita DOAR cu familia mea.Am doua prietene bune,bune care imi sunt de ajuns.Putin si bun!La sfirsitul zilei suntem tot DOAR noi doi si comorile noastre.Vorba sotului meu "nimeni nu`ti va sterge lacrimile decit propria`ti mina".
Desi sunt foarte sociabila ,imi plac oamenii de mor ,imi place sa ies,sa ma intilnesc ,sa vorbesc...nu mai tinjesc dupa grupuri.Strainatatea m-a invatat ca fiind avid dupa oameni faci si alegeri gresite.Am avut experiente urite cu persoane de aceasi nationalitate si am zis ca nu`mi mai trebuie in veci!
Ideea este ca trebuie sa inveti sa fii multumit si fericit cu tine insuti.Sa nu cauti sa aderi la un grup ,la o comunitate ca sa te simti fericit si validat.Sa inveti sa fii fericit si multumit si entertained cu familia ta.Asadar ideea de "prieteni" dupa care tinjesc unii ,mi-e complet straina.

Daca nici motivele de mai sus nu m-ar face sa ma intorc,imagineaza`ti despre celelalte mai grave!!Eu una nu m`as intoarce in ro. niciodata.Nu ma mai simt acasa!In vizita e ok,maxim o luna suport de dragul alor mei.Insa nu ma imaginez traind zi de zi acolo.M-am dez-obisnuit de mirlanie,injuraturi,scuipati pe strada,muzici(aka,manele) la refuz,badaranie ,tipete,flueieraturi...si tot ce poti vedea si auzi pe strada.Apoi birocratia,functionarii sictiriti,spitalele si conditiile...spaga pe care nu stiu cum as putea sa invat sa o dau...ar fi un stres mult prea mare pt. mine.Psihic nu cred ca as putea face fata.Simt ca nu am "taria" si "constructia" necesare unei societati rough ...rude.

Decizia iti apartine si daca totusi sunteti convinsi sa o faceti,vorba fetelor,mergeti de proba (desi eu cred ca si doar de proba tot vei incerca sa inclini balanta spre intoarcere stiind in subconstient ca ai o portita deschisa spre Canada.Insa daca nu ar fi nicio posibilitate de intoarcere in Canada ..hm atunci sigur ati fi mai exigenti in evaluari)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu as lua in considerare in primul rand copilul si oportunitatile pe care le are aici. Plus sistemul de invatamant, plus cel medical.
Finuta mea (clasa a sasea) a venit aici de cateva luni si dupa primele zile de scoala a spus "nu credeam ca o sa spun vreodata ca imi place la scoala".
Pentru mine asta spune enorm.
Copilul vostru, chiar daca nu are aici familie, isi va face un cerc de prieteni pe care ii va avea aproape, vor fi reteaua lui de sprijin. Am multi colegi canadieni care au familia departe si traiesc bine si asa, a fost alegerea lor sa schimbe provincia, iar din cauza distantelor e ca si cum ar schimba tara.
Ce e mai bine pentru voi trei nu stiu, insa parerea mea e ca pentru copil este si va fi mai bine aici, iar eu as alege pentru copil in primul rand.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

De ce nu incercati in Europa undeva?
In Romania imi place ca sa face scoala serios, ce facem noi in clasa a 4-a fac americanii in claa a 6-a .
Acum am vorbit cu o doamna plecata de 15 ani in Italia impreuna cu sotul si fiul ei (care atunci avea vreo 2 ani. A spu ca daca regreta ceva e scoala din Romania, ca in Italia e apa de ploaie.

Ai spu ca nu ati avea probleme financiare chiar daca este criza. Atunci va puteti intoarce linistiti. Daca ar trebui sa traiti din munca voastra in tara care eremunerata penal si jenant, mai bine incercati intr-o tara din Europa.

Oricum trebuie a cantariti bine de tot optiunile.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu ma tot intreb cum de tarilor din vest, cu scoli atat de proaste, le merge mai bine decat Romaniei, unde scoala e atat de buna?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput