Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 18
claujro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui grati.ela Ozi a mers la Arhimede azi si a facut o mare varza...sunt suparata pe ea pt ca o pb de doi lei a gresit complet...inteleg ca la cele grele e dificil dar sa dormi pe tine?! edit: s-a calificat cu 19p - mentiune deci dar m-a dezamagit ca a pierdut absolut nejustificat 9! |
Scuze ca ma bag. S-au dat deja rezultatele?
grati.ela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Grati felicitari Ozanei, mentiunea e foarte buna, mai ales ca e primul concurs din anul acesta. La noi se lucreaza la mate, recapitulare finala inainte de teza.Saptamana viitoare da prima teza din gimnaziu, eu cred ca am mai multe emotii ca el. Vinerii am avut sedinta cu parintii, s-a insistat din nou pe participarea la concursuri, lucru suplimentar daca vrem performanta la olimpiade/concursuri, atentie marita la teste si la ore, lectura suplimentara cat mai multa etc. Mr B se mentine, momentan, in catalog, pe o linie frumoasa de 10 la toate materiile si a lasat o impresie buna profesorilor. |
Lala tu mereu ma calmezi

Bravo lui Bogdan! Nu e usor sa ai 10 pe linie dar daca poti e cu siguranta mult mai simplu decat sa repari un 8 sau un 9.
oanagabriela spune:
Lala, Grazi, felicitari pentru rezultatele copiilor 
Aici nu prea exista concursuri/olimpiade la clasele primare. Au avut o mica tentativa anul tercut cu Cangur-ul de matematica. Nici la clasele mai mari nu stiu daca au ceva...Pur si simplu nu exista traditia. Mai degraba sint concursuri la diversele sporturi, pentru asta da, exista multe competitii, cluburi, etc.
Antonia are in continuare un an usurel, putine lectii, putin stres...Recunosc ca nici noi ne insistam, nu facem nimic in plus cu ea, desi ne-am propus macar la matematica...Poate dupa vacanta de Craciun
Azi a avut ultima lectie de inot, ne oprim pina la primavara (fiindca este prea frig). Acum ne pregatim de sporturile de iarna. 
Ramona J spune:
Eu nu prea inteleg cum este in Romania cu concursurile, sint obligatorii? Daca nu sint atunci mi se pare OK. Daca un copil iubeste matematica si lucreaza in plus, este bine ca exista aceste concursuri care sa-i stimuleze. Nu mi se pare corect sa-i impinga pe toti de la spate sa participe. Poate-mi explicati un pic, sint "confused".![]()
Exista si aici olimpiada, dar nu este la fel de cunoscuta si de raspindita, plus ca incepe mai tirziu. Scoala nu se prea agita cu aceste concursuri, unele nici nu ofera posibilitatea sa participi, dar o poti face pe cont propriu.
Alex nu-i matematician, desi recunosc ca-l imping un picut de la spate, ca mi se pare important sa aiba baza buna si sa inteleaga cu ce se maninca matematica.
Lala_D spune:
Ramonanu, nu sunt obligatorii.
Dar sunt sfatuiti sa participe si in ideea ca nu cumva sa se introduca acea notiune de portofoliu in care sa conteze si activitatile extra.
Oana multumesc mult 
CristinaT spune:
Grati, felicitari fetitei, pentru munca depusa, pentru o sambatat pierdute, pentru dorinta de se depasi.
Cat despre rezultat imi pare rau ca a gresit aiurea.
Ramona, nu este nimic obligatoriu, doar ca fara ele nu se poate.
In loc sa lase copii sa dea examen pentru a intra la liceu nascocesc tot felul de aberatii.
Ca de exemplu aceste concursuri, unde trebuie sa studieze (cu cineva desigur si ca doar nu singuri! 

) tot felul de inventii. Pe mine asta ma deranjeaza: ca nu sunt capapili sa dea subiectele de asa natura incat sa nu mai fie necesar studiul in afara materiei predate.
helbi spune:
Gratiela si lala, felicitari pt Ozi si Bogdan si bafta mai departe!
La noi sunt ceva concursuri. INSA numai ii anunta......nimeni nu se ocupa de pregatirea lor si primesc la concursuri exercitzii din clasa 7-a desi ei sunt intr-a 5-a.
Simbata a avut Bianca primul ei concurs de inot si a iesit a 3-a si al crowl si la spate.........au fost clasificatzi dupa anul de nastere, dar la premiere antrenoarele au spus ca, rezultatele sunt diferite la copii, pt ca unii sunt in curs de 1 an jumate, altzii (ca is Bianca) de 2-3 luni..........Oricum, am stat peste 7 ore la piscina....au avut "serbarea iernii"....s-au dus prajituri si bauturi racoritoare, sau facut jocuri cu copii si familiile.........dragutz.
Ieri nu am afcut altceva decat sa repetam: joi are test la mathe, luni are de predat o cutie la germana (au avut de citit o carte....pt fiecare capitol (min. 10 capitole) au avut de cautat un obiect care sa desemneze acel capitol; apoi sa faca pe Karteikarten o descriere a acelui obiect si de ce l-au ales........).......apoi la geografie (au test pe 30)....s-a mai anuntat test la engleza pe 6 decembrie, la germana unul pe 14 decembrie si unul urma maine, dar pt ca profa a fost bolnava, l-a aminat o sapt sau doua..........deci, pina in 17 decembrie avem voll program.![]()