Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 11
grati.ela spune:
Asa este... Ozi prin conc de mate si-a capatat o mare incredere in fortele proprii si asta a ajutat-o si la celelalte concursuri. In plus, am descoperit si pb pe care le are referitor la usoara ei dislexie.
flacaului si mamicii!
Lala_D spune:
Dupa forma finala a legii educatiei ai nostri vor fi ultima generatie cu gimnaziu de 4 ani si inclusiv deci cu liceu de 4 ani.
Sunt happy pe tema asta
, ma felicit inca o data ca am dat copilul la scoala la 6 ani ![]()
helbi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Dupa forma finala a legii educatiei ai nostri vor fi ultima generatie cu gimnaziu de 4 ani si inclusiv deci cu liceu de 4 ani. Sunt happy pe tema asta |
Si ce urmeaza dupa seria copiilor nostri? Care va fi structura?
CristinaT spune:
Buna
ma bucur sa va regasesc active ;)
ma tot framanta un lucru
copii nostrii vor da exen la liceu sau nu ?
asta e singurul lucru care ma intereseaza
castiga copii care invata sau copii care duc cadouri
in rest pot sa fava din partea mea si 2 sau 5 ani de liceu
Lala zi mi si mie care e faza cu anii de liceu ? 3 sau 4
ca eu oricat m as gandi nu gasesc nici un motiv de bucurie
va pup si bafta la Scoala
Lala_D spune:
Cristina eu ma bucur din urmatorul motiv:
-vor face clasa a noua cu profesori de liceu ce cat de cat sunt familiarizati cu materia respectiva si nu intr-o scoala generala supra aglomerata de 2 serii de elevi ( si cei mici de pregatitoare si cei ramasi pentru a noua).La noi asta ar insemna sigur 3 schimburi, cu ore de la 7.30 la 20.00.
In plus profesorii de gimnaziu habar nu au in acest moment materia de liceu.
Nu , nu vor da examen la liceu, din pacate.
Nici cei ce vor urma nu il vor da efectiv, nu cum l-am dat noi.Ei vor avea portofoliu format din examene din 2 in 2 ani, medie generala pe tot parcursul scolar,examen final de clasa a noua si doar 30% daca liceul doreste examen de admitere.
Urmeaza sa vedem normele dar din ce am citit pana acum ai nostri pastreaza forma actuala, admiterea de anul acesta.
Nu stiu daca ei vor da examen in clasa a sasea.
cge spune:
Lala, deci o sa fie scoala impartita ca aici:
Primara: pregatitoare 5 ani pana a 6-a;
Secundara: a-7-12-a (se incepe iar cu clasa 1-a dar de secundara)
Un fel de gimnaziu
Cegep: inca 2 ani
Cum ar fi impartita scoa in Romania ?
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Lala_D spune:
Ciclul primar : clasa 0 (pregatitoare) - clasa IV a
Ciclul gimnazial : clasa a Va - clasa a IX a
Liceu : clasa a X a- clasa a XII a
Purtofoliul format din testari nationale la sfarsitul claselor : II,IV,VI si IX, medie generala a acestor clase, activitati extrascolare.
Liceele pot daca doresc sa organizeze si examen de admitere ce insa nu va conta mai mult de 30%.
helbi spune:
In Germania avem:
- ciclul primar: clasele 1-4
- Gymnsiu sau Realschule sau Integrierte Gesammtschule (depinde de notele din primul semestru clasa a 4-a): clasele 5-12
Copii pot insa, la Realschule si Integrierte Gesammtschule (din ce stiu eu) sa termine dupa clasa a 9-a si apoi sa faca (sau nu) un Ausbildung (ceva in directia unei scoli profesionale din RO, dar mult mai bine orientata) inca 3 ani.
Daca termini Gymnasiu dai Abitur (Bac-ul de la noi) si te potzi inscrie la orice facultate. Daca termini Realschule dai fach-Abitur (Bac specializat numai pe anumite materii) si te potzi inscrie numai la anumite facultati.
filofteia spune:
| Citat: |
| Si ce urmeaza dupa seria copiilor nostri? Care va fi structura? Andreia |
Generatia copilului meu.
Clasa a IX-a la scoala generala, noi prindem evaluare nationala clasa a VI-a (se trece in portofoliu), clasa a IX-a (se trece in portofoliu), examen la liceu, care conteaza 30% din media de admitere. Adica in clasa a IX-a vor avea si evaluare nationala si examen la liceu.
Cei mai mici vor face si clasa pregatitoare la scoala, evaluari nationale cls a II-a, a IV-a, a VI-a, a IX-a...dintre care unele cica sunt pentru diagnosticarea invatamantului, dar toate se trec in portofoliu.
CristinaT spune:
Lala, pe de-o parte inteleg ce simti... dar schimbartile pe care mi le doresc eu se pare ca nu au cum sa vina prea curand.
Notiunea de portofoliu ma omoara, notele din scoala generala ma chinuie, pentru ca eu sunt de parere ca nu exsita copil (fericit) care sa exceleze la tot. Am ramas blocati in dulcele stil comunist, cand toata lumea se pricepe la tot. 

In rest am vazut ca voi participati la concursuri, felicitari. Pentru portofoliu, nu?
Bafata la scoala, sper ca week-end-ul acesta sa am timp sa scriu.