Dovlecei in sarbatoare*185*
Raspunsuri - Pagina 21
techila spune:
va salut cu respect doamnelor, ca de multa vreme nu ne-am vazut...
in primul rand uram si noi LA MULTI ANI, ANDREI!!!SA CRESTI MARE SI FRUMOS!
sa va zic diverse in legatura cu ce discutati voi acia: ai mei puisori nu mai stau la povesti cum stateau cand erau mici, acum eu le citesc seara (nu mereu) la ei in camera, eu in scaun ei in pat...si vin si se uita la mine printre barele patului. este foarte adevarat ca citesc cu intonatie, altfel nu le place, adica nu-s interesati. poezii...eu le citesc El Zorab...dar nu pana la final ca incep io sa plang. jucarii...diverse...le stiti din poze. au invatat ca lucrul mic incape in ceva mai mare, drept urmare gasesc jucarii in galeata cu apa de mop, pentru ca incap acolo, diverse in masina de spalat...nu stiu daca mai am ceva de zis, sunt obosita tare. oricum cea mai tare jucarie pentru stefi este fara indoiala matza.
in alta ordine de idei si eu am un pui bolnav, stefi mi-a facut febra maricica, peste 39 si i-am dat cu antitermice. deci clar ca isabela e sanatoasa, doar ca e solidara cu iubitul ei de departe. il suspectez de infectie urinara...maine duc proba ca sa vedem.
tot maine vine soacra-mea....of
haidi pa
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze
Noi suntem doi frati, în casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc, * * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti în orice loc.* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank">afacerea lui david
liliac1 spune:
Salutare fetili!
La Multi Ani, Andrei!!!
Hai sa vin si sa ma manifest si eu artistic la tema.
1. cu cititul treaba se face treptat si cu multa rabdare. Exact ca si cu mancatul. Ii citesti 2-3 randuri, ia cartea, te opresti, lasa cartea, o iei tu si iar citesti 2-3 randuri...si tot asa.
Eu am inceput cu poezii. Aveam o carte cu pagini de plastic, cu niste matze. Si ma uitam la una din ele si-i spuneam pisicuta, pis, pis, pis si gesticulam la fiecare cuvant care putea fi exprimat cu mainile.
Apoi...asa cum bine a retinut Fraguta, se pot citi pliantele cu oferte Alea pot fi si jumulite iar stocul este inepuizabil. Pana cand va invata copilul care-i valoarea cartilor, puteti sa le dati sa le citeasca linistiti.
Incetul cu incetul se trece la povesti. Se aleg cele scurte, tot cu personaje de genul cucurigu, cucu, oac-oac, tzup-tzup
In timp se va crea efectul Pavlov...sau si mai bine, va veni copilul cu cartea si te va ruga sa ii citesti.
Jucarii preferate...la noi nu prea exista. Orice intra pe mana lor nu prezinta interes mai mult de 2-3 minute.
Jucariile care mie mi s-au parut interesante: paharelele alea care se baga unele-n altele dar se pot construi turnulet, cercurile, bebito, animale magnetice, puzzle de lemn cu figuri mari si cat mai putin sinuoase, jucariile muzicale, catelul inteligent (ala de-l apesti pe ureche si el zice: URECHE), mingi micute, antepremergatorul, apoi dupa ce va merge binisor orice copil va vrea carucior si bebe...
Daca imi mai amintesc...o sa completez lista.
O sa caut si sa exemplific jucariile astea daca o sa am timp.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
Dana15 spune:
Salutare dragelor!
Ce-mi place ca temele date de Fragutza ne-au pus neuronii obositi la lucru...mami, pupa fata si din partea noastra...bravo, Pisi!
Mi-a placut mesajul lui Hepi ..ordonat si plin de informatii...mami tu stii ca mie imi pare tare rau ca am avut cu tine, candva, o divergenta..sunt offtopic si sentimentala, dar vroiam sa stii acest lucru;
-cu cititul: fara sa vreau in mod special acest lucru, am obisnuit-o pe Ana sa-i citesc intr-un anume colt al camerei, unde este un fotoliu pe care sunt puse carticelele ei si cateva reviste bune de rupt/mestecat (deh, se mai intampla)..eu stau jos, iar ea ridicata-n picioruse se sprijina de fotoliu..si rasfoieste o revista/o carticica cu poze cat timp eu ii citesc poezii (pe care in ultima vreme ma straduiesc sa le invat..sa am ce-i "povesti" seara, la culcare)...ne place Cosbuc (vrem, nu vrem..alta carte de poezii nu am adus cu noi ) .."cantec", "pe langa boi", "pastorita", "gazel"...poezioare scurte, pe care i le pot intona frumos, pot schimba tonalitatea sa o atrag astfel asupra unei noi actiuni;
Ce vroiam eu sa subliniez? incercati sa le dati si puilor o carticica in timp ce voi cititi..si eventual, fixati-va pe chestii mici, gen poezioare, fabule...imi aduc aminte ce frustrata eram cand nu reuseam sa trecem mai departe de cuptiorul din Fata babei si fata mosului
-jucarelele..acestea mi-o tin ocupata pe Ana fiecare cate 5-10 min..mare lucru, parol!
au mai trecut prin alte manute dar nu ne deranjeaza..dimpotriva! au o poveste in plus de spus
trimit caci cred ca ati trecut deja la alt capitol..
mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)