La France ?...????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Kari, eram la un pas sa ma acomodez, pana era pe cale sa ma buzunareasca un compatriot in ICA (asta e un lant de supermarketuri suedeze, n.a.). Si nu glumesc, chiar sunt 2 familii de rromi(?)/tigani pe care le stiu deja, ca ma tot intalnesc cu ei prin centru. Asa ca nu,inca nu m-am adaptat, ca vad ca aici e de munca, nu tine cu...imprumutatul din buzunare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

auzi? nu vrei sa facem schimb de experienta? tu vii la mine la cort, apoi vin si io la tine la ..... (cum ii zice la casa aia de gheata?)

pies, te-ai acomodat in noua locatie?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

IGLU

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

asa-i omul, doar legile si frica il opresc sa faca atrocitati in numele religiei, statutului, pedigree-ului, etc

nimic nu-i nou, aud si azi chestii de genul "Hitler a facut prea putin, putea sa mai gazeze cateva milioane"

cat timp o sa fie 2 oameni pe pamant, nu o sa fie pace

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

nimic nu-i nou, aud si azi chestii de genul "Hitler a facut prea putin, putea sa mai gazeze cateva milioane"

nu cred ca, cineva dintre noi ar afirma asta. e prea mult.
dar mie mi se pare perfect normal sa fiu luata de politie si trimisa inapoi in orasul de domiciliu, daca vin in Germania si ma cazez la coltul parcului, sa fur, sa cersesc.
am observat ca aici politia e foarte dura cu cersetorii. cum ii prinde, nu-i iarta.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

IGLU

Danke vezi ca am pus ochii si pe tine. musai sa facem o vacanta in Suedia, pe Gotland, anul viitor.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

IGLU

Danke vezi ca am pus ochii si pe tine. musai sa facem o vacanta in Suedia, pe Gotland, anul viitor.

Bazar general pe DC

Ni är vällkomna! Sunteti bineveniti. Sper sa fac fata .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Situatia cu tiganii este arhicunoscuta....fura fac tot felul de blestematii si tu ca stat(Franta) nu poti sa faci mare lucru decit sa i intretii si sa i suporti pt ca daca vrei sa faci un pic de ordine(adica sa i alfabetizezi, sa i pui sa faca scoala ca sa stie o meserie etc etc) iti sar toti cu 'drepturile omului , esti acuzat de rasism si alte cele
Cine critica decizia Frantei nu are decit sa i ia la el si....sa suporte consecintele...ca daca vrea sa faca ceva ca sa indrepte situatia va fi aspru critica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Conform legislatiei europene, orice cetatean al Uniunii se poate stabili intr-un alt stat membru decat cel de origine in niste conditii. Dupa cele 3 luni cand locuieste ca turist, are nevoie de un motiv (job, studii) sau de fonduri suficiente (demonstrabile) ca sa se intretina. Cine nu face dovada fondurilor sau nu are motive sa ramana, e obligat sa se intoarca in tara lui dupa cele 3 luni. Simplu.

Aici am ajuns cu cititul,si asta este cheia legala ao ..po0vestii!

Luna,de ce crezi tu ca Romania nu afacut nimic pentru integrarea lor si si-au gasit ei adapost inntr-un alt strat democxratic?Au vrut ei sa se integreze in Romania sau in alt stat democratic?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Intamplarea face ca tocmai m-am intors din Franta.
Am vazut cersetori la semafoare, am vazut cersetori pe langa obiective turistice, dar nici unul nu tragea oamenii de haine, nu haituia oamenii si nu blestema/injura.
Eu nu stiu de unde scoateti toate exagerarile astea, pe bune.

Ba, iaca, io tocmai m-am intors din Italia si am avut de-a face cu o tiganca la Venetia. Cred ca era singura pe-acolo. Poate si din Italia?...a, nu, ca am mai vazut unul, la spalat parbrize la Bergamo, care a inceput sa vorbeasca cu sotul in franceza (!!!)...probabil ca fusese expulzat anul trecut si era pe drumul de intoarcere. Ei bine, si tiganca asta, dupa ce s-a bagat sa-i dam un euro a inceput sa ma blesteme, m-am uitat la ea, m-a intrebat "Capisco?", i-am zis ca da si ca-i doresc si eu la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Conform legislatiei europene, orice cetatean al Uniunii se poate stabili intr-un alt stat membru decat cel de origine in niste conditii. Dupa cele 3 luni cand locuieste ca turist, are nevoie de un motiv (job, studii) sau de fonduri suficiente (demonstrabile) ca sa se intretina. Cine nu face dovada fondurilor sau nu are motive sa ramana, e obligat sa se intoarca in tara lui dupa cele 3 luni. Simplu.

Aici am ajuns cu cititul,si asta este cheia legala ao ..po0vestii!

Luna,de ce crezi tu ca Romania nu afacut nimic pentru integrarea lor si si-au gasit ei adapost inntr-un alt strat democxratic?Au vrut ei sa se integreze in Romania sau in alt stat democratic?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Pai asta e problema, Andacos. Legea asta e facuta pentru oameni care vor sa se integreze undeva, in sensul ca dupa o perioada neaparat ajung la autoritati. Trebuie sa isi inscrie copiii la scoli, vor contract de inchiriere pe numele lor si asa mai departe. Si atunci statul te intreaba cine esti si cu ce ocazie pe la ei. Cetatenii romani de etnie rroma nu prea fac asta si atunci autoritatile sunt puse in situatii delicate, de unde si decizia (nefericita) de a le da stimulente materiale ca sa revina in tara de origine.
Edit: Carmaw, acuzatia de rasism la adresa Frantei nu cred ca vine din partea altor state. E mai degraba modul celor expulzati de a se victimiza. De pilda, tu daca faci ilegalitati in Grecia, nu suporti consecintele? Sau eu, daca nu demonstrez ca am ce cauta aici, ba mai si fur, nu crezi ca ma fac pachet si ma trimit acasa? Interesant e ca noi nu avem o familie de vreo 30 de persoane galagioase, ca sa facem spectacol. Ne luam bagajele la o adica, copiii din dotare si parasim in liniste incinta. Mi se pare dureros ca au ajuns statele sa ofere bani numai ca sa nu fie scandal... Se cam lasa santajate, nu vi se pare? Cred ca si Italia a facut la un moment dat la fel, a oferit sume compensatorii.

Mergi la inceput