La France ?...????
Raspunsuri - Pagina 14
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madanic Kariguld tu nu m-ai inteles ce am vrut sa zic. Pe mine ma deranjaza duplicitatea mesajului, atat din partea lor (a europenilor) cat si din partea voastra a romanilor plecati afara la munca cinstita. Voi nu mai dati doi bani pe tara, si nu va pasa ca oameni ca voi ramasi acasa se vor trezii cu drepturile limitate din cauza ca cei din tarile in care traiti acum s-au trezit ca mangaiatul tiganilor pe cap nu e eficient. |
crezi ce vrei, eu nu sunt datoare sa-ti dau tie explicatii. te asigur insa ca te inseli cand faci afirmatiile de mai sus.
repet, mi se pare foarte drept si corect, ca orice cetatean nu respecta legile tarii unde vrea sa traiasca, sa fie trimis in propria tara. si nu ma refer numai la rromi, ci la toate celelalte natii.
nu respecti legea, inapoi la tine in tara.
ce aperi tu de fapt? sau pe cine aperi? pe cei care nu respecta legea?
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
Natasa spune:
Nu am timp sa caut articolele din anii de dinainte de integrarea Romaniei in UE cind eram pusi la colt pentru ca nu respectam drepturile minoritatilor, dar stiti foarte bine ca exista. Tiganii sint discriminati, nu exista dubii. Intr-o tara ca Romania, tara in care legea nu este aplicata si in care infractorii de orice etnie sint regi, era normal ca si tiganii pusi pe rele sa infloreasca. Acei tigani, cind n-au mai avut ce fura pe aici s-au mutat in Franta. Si brusc, cei care ne trageau de urechi pentru discriminare, au ramas neputinciosi in fata invaziei. Asta se cheama ipocrizie. Intii imi spui ca sint rau ca nu integrez leprele si nu ii mingii pe cap, apoi ii trimiti inapoi pentru ca nu le faci fata. Leprele trimise acasa sint si romani, priviti mai bine imaginile. Sa nu ne iluzionam ca romanii verzi se duc acolo doar la munca. In avionul care ne aducea de la Paris am avut in spate doi moldoveni (blonzi, ochi albastri, din Husi) care se laudau cu ce furau prin magazine si cit de ingaduitoare e legea. Unul furase ipoduri de 3000 de euro impreuna cu trei complici si doar unul primise 3 luni de inchisoare. Il injura pe Sarkozy ca e cam dur, ca acum citiva ani nu se facea puscarie pentru atita lucru! Lumea in care traim este croita pentru asemenea scursuri carora daca le pui jugul de git si ii trimiti in mina la munca nu le respecti drepturile omului! Nici noi, nici francezii nu le vom face fata daca nu vom avea legi extrem de dure si respectate. Pina atunci doar ne vom lamenta, vom fi in pericol si ii vom discrimina si pe tiganii amariti care matura strada ca sa cistige o piine cinstita!
ari spune:
Eu tot nu pricep unde e ipocrizia. Ca doar nu expulzeaza francezii numai tigani, ii expulzeaza pe toti cei ilegali pe care-i prind!
Ei n-au afirmat niciodata ca nu-i pot integra pe tiganii romani, ci ca nu-i tin pe teritoriul lor pentru ca nu trebuie sa-i tina! Repet, francezii (si nu numai!) expulzeaza pe toti ilegalii pe care-i prind. De ce ar trebui sa faca o exceptie in ce priveste romii romani?
Editez ca sa-ti spun, Natasa, ca sunt intrutotul de acord cu ultima fraza din mesajul tau. Am crescut intr-un sat unde, copil fiind, ma jucam cu toti copiii vecini, indiferent ca erau tigani sau romani, sau unguri. Una din prietenele mele de suflet (din adolescenta, trecand prin facultate si pana acum, cu toate ca suntem departe una de alta) e tiganca...Am aflat asta cand mi-a spus-o ea, asa, ca pe un fapt divers.
Deci da, discriminam cand privim toti tiganii cu dispret si cu sila. Dar asta e alta discutie...lunga si penibila.
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ari Madanic, hai sa facem un exercitiu de imaginatie : sa presupunem ca intr-o zi descoperi cu stupoare ca la marginea orasului unde locuiesti tu e o tabara maaare, de tigani din Romania. Aproape de strada ta, sa zicem. Poti sa-ti faci o imagine clara despre asta? ok, sa continuam, deci. Toti americanii din jur sunt ingroziti, nu stiu ce sa mai faca, iar autoritatile decid sa-i deporteze (asa cum deporteaza orice ilegal pe care-l prind) spre ...Romania, ca doar aia e tara lor de origine. Ce spui? Strigi si atunci ca americanii sunt discriminatori, ca nu se chinuie sa-i integreze pe cei care, nu-i asa, nici tara lor de origine nu reuseste sa-i integreze, sau reactionezi in mod rezonabil si accepti ca America n-are nici o obligatie sa adaposteasca si integreze toti ilegalii de pe teritoriul sau, cu atat mai putin pe acei care sunt grupati in tabere, traiesc in modul in care o fac si afecteaza populatia locala. (Si sa stii ca situatia asta nici nu-i chiar asa de departe de noi, ca deja trec oceanul din ce in ce mai simplu... Nu stiu in State, dar aici chiar sunt luati in serios cand spun ca sunt persecutati in Romania si li se acorda azil, daca binevoiesc sa-l ceara...) |
Pai exercitiul de imaginatie este inutil pentru ca atat USA cat si Canada nu au aderat la legile liberei circulatii din UE. Asa ca daca aici Imigration Bureau ii gaseste, ii face pachet ca sunt ilegali in USA si gata. Si oricum m-as opune daca as avea temei legal sa o fac.
PS. A nu se intelege ca as fii multumita cu satra la usa. Dar eu sunt de parere ca cine face blestematii trebuie pus la racoare nu mangaiat cu 300E in buzunar si calatorie gratuita spre o locatie cat mai indepartata.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 29+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
ari spune:
Pai tocmai de asta era exercitiu de imaginatie...Vroiam de fapt sa te intreb daca te-ai mai revolta atata daca ai fi tu in situatia francezilor din imprejurimile taberei respective. Si bineinteles ca este temei legal sa fie deportati. Credeam ca s-a clarificat asta deja.
Stii, e vorba de libera circulatie, nu de libera stabilire, sper ca asta e clar...Si o fi Europa comuna, dar fiecare tara are legile ei, pe care toti cei de pe teritoriu trebuie sa le respecte, inclusiv dreptul se sedere de 3 luni, despre care s-a vorbit deja. Iar cei care nu le respecta, da, sunt intorsi in tarile lor, daca nu au drept de rezidenta sau cetatenie.
Dar hai ca, cred ca prea mult se bate apa-n piua cu bietii romani care trebuie sa-si primeasca inapoi concetatenii...ne convine, nu ne convine, asta sunt.
Glicina spune:
Deportati!
Mai sa fie, parca le-ar confisca cineva averile facute pe sudoarea fruntii si apoi i-ar trimite in Siberia sau in ocna, la munca silnica!
Nu-s deloc deportati, sunt trimisi inapoi in Ro!
Deborah77 spune:
Zicea cineva ca in Romania tiganii sunt priviti cu dispret si sila. Nu stiu ce sa zic de asta, eu una ii privesc cu teama...
ari spune:
Glicina, cam asta e termenul *uzual* pe aici pentru expulzarea unor indivizi dintr-o tara straina...Nu l-am folosit cu intentia de a exagera situatia...
Referitor la evenimentul legat de dep...expulzarea din Franta a tiganilor: din cate am citit si auzit, cred ca greseala lui Sarkozy este metoda pe care a folosit-o pentru a aplica legea, nu atat faptul ca a aplicat-o. Si nicidecum faptul ca a intors tiganii in tarile lor de origine. Unde sa-i trimita? Pe Marte?
Madanic spune:
Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul
"Eu nu vad riscuri de rasism si xenofobie. Vad ca majoritatea celor care se intorc in Romania vin in cadrul repatrierilor voluntare. Exista si cateva expulzari, dar dupa cum stiti, Franta nu expulzeaza decat cazuri individuale ale unor persoane aflate in situatie ilegala. Nu vad deci premisele nici unor probleme rasiale sau de alta natura. Cred ca e vorba mai curand de putina inflamare mediatica".
Da, au aplicat legea , i-au rugat frumos si cu stimulente sa se intoarca acasa, de unde stiu si ei deja ca pot pleca oricand vor dar spera ca nu vor mai venii in Franta.
Madalina
Madanic spune:
"Franta are probleme in a aplica legea, si pentru asta invinovateste Romania, in loc sa ia taurul de coarne. Solutia la problema tiganilor, consta numai in toleranta zero fata de infractionalitate, si nu numai in Franta sau Romania, ci peste tot in UE. Daca infractorul fura, violeaza sau face orice alta infractiune, atunci trebuie arestat si pedepsit si nu expulzat. Daca un individ nu respecta regulamentul de rezidenta, atunci el trebuie tratat conform normativului respectiv in mod contraventional sau dupa caz, penal. Frantei ii este mai usor, sa expulzeze in acord global o comunitate ca pe urma sa ne recomande sa-i integram noi. Iar daca vom aplica doar noi toleranta zero fata de infractionalitate, vom fi imediat catalogati drept rasisti, cu toate neajunsurile ce decurg de aici. Autoritatile au mereu tendinta de a crea abuzuri. La nivel european, mare parte din banii acordati integrarii tiganilor ar trebui folositi in constructia de centre de detentie cu scolarizare obligatorie si ajustarea corespunzatoare a sistemului politienesc. In paralel, ar trebui ca minoritatile sa nu mai detina avantaje in fata majoritatii si fondurile dedicate integrarii romilor sa se numeasca fonduri de combatere a infractionalitate. Altfel orice puradel sau bulibasa o sa tot continue sa-si afirme neintegrarea ca sa primeasca bani. Integrarea, in mintea lor consta in a lenevi si primi fonduri, timp in care Romania sa continue sa fie tinta tuturor acuzelor. Din aceste puncte de vedere, Franta nu a facut ceea ce trebuie."
Madalina