La France ?...????
Raspunsuri - Pagina 12
ari spune:
Hai mai, Madanic, tu chiar crezi ca e ...*ilegal* sa-i expulzeze? Chiar asa? si cum ar fi legal? sa-i tina acolo, daca se poate, sa-i ia pe toti, nu-i asa? Sa ne rezolve altii problemele.
Tiganii aceia sunt cetateni romani. Nimeni n-are obligatia sa-i tina si sa-i integreze, mai mult decat tara lor de origine. ca doar n-au trimis francezii in Romania tiganii lor.
Madanic spune:
Bai, frate ce-i asa greu de inteles? Au luat taberele la rand, i-au trecut pe la politie pe toti, i-au amprentat si apoi le-au dat bani 300E de caciula i-au facut pachet si iau intors acasa.
1. De ce i-au amprentat daca nu facusera nici un delict?
2. Au verificat pasapoartele sa vada cati dintre ei depasisera cu adevarat termenul de sedere de 3 luni?
Cred ca raspunsul e nu la ambele intrebari. Banii i-au dat ca sa aiba acoperire legala, pentru ca expulzare e ilegala, in special daca se face in grup. Legislatia permite expulzare pe caz nu expulzez sute de mii de oameni dintr-o data. Asa ei pot sa zica "Pai de fapt nu i-am expulzat ci i-am stimulat sa se intoarca singuri". De parca ar fi fost tigan sa nu ia banii si sa plece.
Acuma statul francez prin presedintele lui ameninta Romania cu obstructionarea intrari in spatiul Schenghen daca nu facem ceva sa-i rezolvam pe tigani. Si stai sa ma gandesc, voi tot pe francezi ii intelegeti. Are dreptate Lia, cand a fost cazul astia mari ne-au intors spatele, ba chiar au avut tupeul nesimtit sa ne imparta la masa de joc si acuma noi sa le plangem de mila ca-s prosti si s-au legat la cap cu "politically correctness".
Madalina
mami de Isabella Andreea si 29+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
ari spune:
Pai hai ca-ti spun ce-i greu nu de inteles, ci de aprobat: faptul ca putem astepta ca alte tari sa ne rezolve noua problema. Tiganii romani sunt cetateni romani, asta de ce e greu de inteles? Nu au drept de sedere ad vitam eternam in nici o alta tara asa, pur si simplu, ca le arde lor sa se aseze undeva. Doar din Romania nu-i poate expulza nimeni, niciodata!
Nu ma leg de faptul ca au fost expulzati in grup, dar nu prea vad cum altfel ar fi trebuit sa-i trimita acasa, de vreme ce erau in grup, traiesc si actioneaza in grup...Si m-as mira sa nu-i fi controlat nimeni inainte de a-i deporta. Nu cred si n-am sa cred niciodata ca un stat procedeaza ilegal daca-si apara linistea publica, indiferent ce stat o fi acela. Speculatii se pot face o multime, clar e ca nu e nimeni obligat sa-i accepte in orice conditii in alte tari numai pentru ca noi, romanii, nu-i vrem in tara lor de origine!
De unde pana unde e obligat un stat sa accepte tabere intinse la periferiile oraselor de catre straini?
Acum de ce le-au dat cei 300 de euro, cred ca s-ar putea afla, pentru cei care sunt intr-adevar interesati. Probabil ca au francezii vreo lege care prevede asta, nu stiu. Dar nu asta e important, amaratii aia de bani.
ari spune:
Lia, as fi curioasa si eu daca in Europa este vreun model de integrare cu sanse de reusita in ce priveste tiganii. Vorbesc numai si numai de tiganii despre care vorbim aici : cei care cunosc doar modul lor traditional de viata.
Noi aici suntem mai norocosi. Nu vin aici in grupuri si nu-si intind taberele la marginea orasului, ca le ingheata corturile iarna
Vin insa unii, tot din astia *traditionali* si cer azil politic. Unii il si primesc. Isi inchiriaza locuinte ca tot omul, dar in rest, nu prea accepta alte cai de integrare. Tot la cersit umbla si...la furat.
Am avut ocazia, de mai multe ori, sa insotesc, ca interpret, diferiti reprezentanti ai autoritatilor, care incercau sa-i convinga sa-si trimita copiii la scoala, sa invete limba, etc. Ultimii la care am fost, o familie tanara cu un copil de 5 ani. Mama-19 ani, insarcinata cu al doilea copil. Tatal-24 de ani. Nu vroiau sa se lase convinsi nici ca n-au voie sa cerseasca cu copilul pe strada si cu atat mai putin sa lase copilul sa mearga la scoala. La un moment dat, discutia intre tatal de familie si lucratoarea sociala s-a aprins atat de tare (noroc ca nu stia limba romana sa priceapa tot ce-a zis musiu, toate injuraturile si amentintarile) incat am grabit-o sa plecam si am sfatuit-o ca data viitoare sa mearga insotita de politie. Pe mine una, nu ma mai prinde pe acolo.
Parerea mea : adultii nu se vor integra. Dar exista o sansa pentru copii, asta daca vor putea ramane aici si daca vor merge la scoala. Petrecand mai multe ore pe zi in altfel de grup decat cel familial, vor avea sansa sa invete sa traiasca altfel decat parintii lor.
mihaela_s spune:
Madanic nu au cum sa le verifice pasapoartele, nu exista nimic in pasaport care sa ateste data intrarii intr-o tara UE. Singurul loc unde se verifica pasaportul e la iesire din Ro, ei nu pun nici o stampila, apoi nu mai sunt granite...Erau taberele acelea mai vechi de trei luni fii sigura, asa au stiut ca toti stau de luni de zile acolo, poate chiar ani, fara nici un venit.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madanic
Bun si care sunt caile care ii raman Romaniei pentru asi apara cetatenii ei de cei care traiesc in afara legii? Pentru ca daca pe francezi ii doare fix in dos daca sunt declarati rasisti, la romani chestia asta se lasa cu penalizari, cu fortatul mainii si in final ajungem tot de unde am plecat. Odata plecati din Romania, romanii prefera sa se declare complet de acord cu orice miscare chiar daca asta afecteaza tara mama. Si eu sunt afara de ceva timp, dar mi se pare strigator la cer ca Romania nu are voie sa impuna legea comunitatii tiganesti din Romania (asta intra la discriminare) insa francezi, italienii si altii evoluati si civilizati ca ei pot sa impuna si altceva decat legea si nu mai intra la discriminare, ba mai mult romani de-ai nostrii ii sustin. |
cred ca vorbim de doua aspecte diferite. unul, cei care pleaca din Romania pentru a trai/munci in tarile Europei. si doi, rromii din Romania, care-i alta discutie.
cei care au fost trimisi din Franta acasa, sunt rromi cu cetatenie romana, plecati pe meleaguri straine, la facut bani.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ari Am inteles ca in Europa comuna, toti cetatenii tarilor care fac parte din acest spatiu, pot sa intre in oricare din tari, cu conditia sa nu stea mai mult de 3 luni daca nu pot dovedi ca, la expirarea celor 3 luni, au bani sa traiasca in continuare, sau fac studii, sau sunt angajati. Fetele din Franta, Germania, etc., ajutooor! Care sunt regulile, ca stiu sigur ca exista, dar nu le stiu pe de rost. |
ari, asa este cum spui.
se poate calatori in Europa, oricine poate desigur, cu mentiunea sa respecte legile tarilor pe unde calatoreste sau unde se vrea stabili.
a explicat bine Tanti Z. cateva pagini in urma.
Bazar general pe DC
kariguld spune:
Mandic, cred ca iti scapa ceva
cred ca i-au luat la verificat act de identitate, loc de munca, unde domiciliaza...etc si pentru ca nu au avut acestea toate, au fost trimisi in tara de domiciliu.
repet inca o data: poti calatori in Europa, la liber, fara vize si alte cele. daca pleci cu masina din Bucuresti, te contoleaza la granita cu Ungaria si atat, apoi te duci pana in Franta si nimeni nu-ti mai cere pasaport sau nu te intreaba ce cauti pe acolo. ca sa poti sta intr-o anume tara, ai nevoie de cazare, de un prieten sau un apartament inchiriat. apoi mai trebuie sa te anunti la autoritati (cel putin asa este in Germania). de aici un intreg lant, se leaga una de alta: inchirierea unei case, un loc de munca (ca trebuie sa platesti chirie, proprietarul te intreaba in 90% din cazuri daca lucrezi si ai cu ce-ti plati chiria, si-ti mai cere sa ai si cont la banca)trebuie sa inscrii copilul la scoala, deci o multitudine de lucruri care trebuiesc facute pe la autoritatile din tarile respective.
ei, aici e marea problema a rromilor. ei evita toate acestea si stau pe unde vrea muschiul lor, isi trimit copii la cersit sau chiar fura din magazine.
mai trebuie explicat de ce vin rromi in tarile Europei?
Bazar general pe DC
Letitia1 spune:
Si sa inteleg ca te doare mai mult ca francezii ar putea sa le dea venit minim de pomana decat ca va trebui sa le dea statul roman
Madanic nu ma doare de francezi, evident. Dar nu inteleg de ce cineva trebuie sa le dea ceva. Tu practic esti suparata ca tiganii se intorc in romania, nu ca franta i-a expulzat. Ai vrea ca toate tarile care ne-au criticat inaite de 2007 ca sintem rasisti vizavi de tigani, sa-i ia si sa se spele cu ei pe cap. Sint de acord cu tine, dar din pacate asa ceva nu e posibil. Trebuie sa nii asumam in continuare.
Cit despre deportare, stai linistita ca se intorc inapoi. Cei ce au socotit ca dindu-le bani au scapat de ei, rau au socotit.
gabyv spune:
vazusem la un post de Tv, luna trecuta un reportaj despre niste romi de nationalitate romana, care sunt cazati intr-o tabara speciala undeva in zona pariziana. (au zis si localitatea, dar am uitat). Ei erau cazati acolo gratuit, in casute amenajate din containere de alea mari (gen cum folosesc muncitorii pe santier), gratuit, dar erau supusi unor conditii. Copii se duceau toti la scoala din cartier, parintii luau cursuri de limba franceza si apoi integrati prin diverse asociatii, ca sa isi gaseasca de munca. Evident toti erau strict controlati, nu aveau voie sa primeasca vizite, decat pe baza de legitimare la poarta, iar dupa ora 10 nimeni nu intra si nu iesea. Directorul taberei au spus ca au fost cazuri cand unii si-au introdus alte rude, dar au fost dati afara imediat. Evindent aveau in tabara deschis un birou de orientare profesionala, un cabinet medical (dr de 2 ori pe sapt) ...etc.
Acum eu nu zic ca era perfect, doar ce am vazut la Tv.Stiu ca deseori ceea ce vedem nu se potriveste 100%, dar era un exemplu de romi integrati partial. (evident ca toti care au dat interviu ziceau ca e ok, dar ca vor sa plece pt a fi pe picioarele lor)
Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?