membrane fisurate

membrane fisurate | Autor: ddana

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Fina mea, gravida in sapt. 30, a fost internata aseara cu suspiciunea de membrane fisurate. A avut o scurgere albicioasa si destul de vascoasa (descrierea ei). De cand a fost internata, i sa- facut o injectie pentru maturarea plamanilor, a fost monitorizat bebelusul si cam atat. Nu se stie cu exactitate daca scurgerea a fost lichid amniotic sau chlamidia sau poate alta scurgere care in sarcina este accentuata. Analizele intarzie pentru ca lumea este in concediu si nu se stie exact cine trebuie sa le faca Oricum le fac, daca nu in spital, atunci la un laborator particular. Vroiam sa stiu doar, pana sa primeasca rezultatul, daca a trecut cineva prin ceva asemanator si care a fost deznodamantul... Mentionez ca fina mea are o sarcina obtinuta prin FIV si initial a fost sarcina gemelara, cu unul dintre feti opriti in evolutie la aproximativ 12 saptamani.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Buna Dana! Eram in maternitate cand am auzit de un asemenea caz si tipa respectiva spunea ca o tin internata pentru monitorizare si bea f multe lichide. Avea 7 luni si incercau sa o tina cat mai mult. Deznodamantul nu este unul fericit din cauza circumstantelor diferite. (tipa a facut febra mare peste noapte). Tin pumnii sa fie totul bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

uuuf, Lumi.... Multumesc pentru raspuns. Suntem cu totii foarte ingrijorati. La spital pare sa nu o bage nimeni in seama, a stat peste noapte in sala de travaliu si a vazut femei nascand, numai bine pentru psihicul ei :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

eu am patit ceva asemanator. am avut o scurgere vascoasa si albicioasa ( acum cred ca era dopul gelatinos) iar dupa aproximativ o saptamana am sangerat. am fost la spital, m-au internat si am nascut peste 3 zile natural. mi s-au rupt membranele si am pierdut lichidul.
cat am stat in spital mi-au facut perfuzii.

la ce spital este?

www.flickr.com/photos/carola456/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Nu e bine daca nu e bagata in seama.
Se poate sta mult si bine cu membrane fisurate, am vazut eu in Giulesti gravida care statea de 1 luna jumate.Regulile sunt multe si stricte, atentie,altfel e periculos pt bebe.
Eu as muta-o din spital....dp meu de vedere exista un spital potrivit - Filantropia. Ea musai sa nasca intr-un spital cu dotare de prematuri.
Fa tot ce poti si transfer-o la Filantropia.

Mergi la inceput

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Carola, am urmarit cu multa emotie si durere povestea voastra...
Magghyc, nu suntem in Bucuresti. Suntem in Targu Mures. Spitalul e dotat cu echipament pentru prematuri, nu cred ca asta ar fi problema. Doar ca INCA nu a consultat-o nici un medic in afara celui de garda care i-a facut internarea de urgenta. E drept ca nu a mai avut nici un fel de scurgeri de atunci si pana acum. Se asteapta rezultatul analizelor care va veni luni sau marti si pana atunci... stam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_dolce spune:

buna.eu am 34 sapt si dr meu zice ca mai am f putin lichid..eu scurgeri din astea am avut mai mereu,dar stiu ca lichidul amniotic e apos,nu are consistenta si nu miroase..nu lasa urme..
dar despre ce analize e vorba?stiam ca ecografic se poate vedea cat lichid mai este,dar cu membranele..nu stiu..iar dexameztona pt plamanii bebelusei mi-a prescris si mie si am facut..sanatate multa finei

Mergi la inceput

Aida, e vorba de analize ale secretiei, care sa spuna cu exactitate daca e lichid amniotic sau alt tip de scurgere vaginala foarte abundenta... Ecografie nu i-au facut. Poate ca luni lucreaza totusi cineva. Iti multumesc pentru raspunsuri si urari, multa sanatate si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Buna, si eu am fost suspecta de membrane rupte in sapt 16 de sarcina. S-a dovedit a fi defapt o secretie apoasa modificata din cauza sarcinii fara infectie, nimic. Si de atunci o tot am ocazional. Ideea este insa alta: in astfel de situatii exista un test (e ca un test de sarcina, se atinge de secretie/lichid si se asteapta sa apara 1/2 liniute cateva minute), in urma caruia scapi de orice dubii.. din cate am inteles de la doctorita pana si la eco se pot pacali in astfel de cazuri. Eu l-am facut la un spital privat (Medlife) si a costat cam 140 ron, parca. Oricum, in 5 minute dupa ce am ajuns eram din nou linistita. Nu inteleg de ce trebuie asteptat atat de mult in cazul vostru.. probabil vesnica lipsa a acestor dotari din spitale a dus la nevoia de a face analize complete/ la trimiterea probei in alte centre . Va tinem pumnii.

Cori 36+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Acum am citit ultimul tau post... cum sa nu ii faca ecografie? Dar ce asteapta? Sunt uimita. Pai bine, bine asteapta ei rezultatele, dar pana una alta puteau macar sa vada daca are lichid suficient, daca la eco pe burtica apare colul inchis pot sa vada si intravaginal (ca in primul trimestru) cum se prezinta membranele si isi pot da seama daca chiar e motiv de ingrijorare. Asa s-a procedat si in cazul meu si pt ca am dorit sa fiu 100% sigura am facut si respectivul test... Dar sa stea sa astepte asa fara sa verifice cantitatea ramasa.. Of...

Cori 36+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu stiam de www.sanatatesexuala.ro/produs.php?nume=i_amniosense" target="_blank">Testul AmnioSense

Acum 10 zile am fost si eu la spital aici in Norvegia crezand ca am membranele fisurate. A mirosit moasa tamponul si a zis ca nu e cazul, ca nu miroase precum "apa in care au fiert cartofi". N-a vrut sa-mi faca nici un test de sange sau sa ia o mostra de secretie. Mi-a spus ca daca sunt fisurate se monitorizeaza 3 zile sa nu apara infectie in sange, se face CRP. Eu am nascut dupa 2 zile, apa mi-a fost rupta inainte de expulzie.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput