Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (91)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Siuta

Citat:
citat din mesajul lui andreeacc

ciocolata de casa am facut-o dupa reteta asta http://www.e-retete.ro/retete/ciocolata-de-casa

Andreea, mami de baiat si 28+ cu
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Gata. diseara am treaba...gatesc

Andreea, mamica de Anastasia

http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community

si mie mi-a facut cu ochiu rau de tot....poate printre ciorbe si alte alea o sa-mi gasesc timp si de desert....

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

helou!
stiu, merit o "chelfaneala" sanatoasa ca nu am mai dat niciun semn de atata vreme...pls sa incercati sa ma intelegeti, eu la job nu am poasibilitatea de a sta pe forum si pana acum o sapt am prestat la greu...din fericire, am intrat in prenatal si ma bucur in sfarsit de linistea zilelor de stat in casa...
RECLAMA ILEGALA eate bine, a crescut normal pana acum, la ultima eco de la 28 de sapt avea 1kg si 117 gr. imi venea sa-l pup ca a fost asa cumintel pana acum!
eu sunt putin preocupata ca nu am luat decat 8 kg pana acum si nu e decat burta de mine, ma gandesc ca ar trebui sa am si eu niste rezerve pentru dupa...dar, mananc destul, de cand cu caldurile care au tot fost sapt trecute nici pofta de mancare parca nu a mai fost asa mare, am mancat pt bebe mai mult..

inm rest, sunt speriata de ce am vazut la tv cu giulestiul, iar eu care nasc la municipal deja m-am panicat...nu stiu ce sa fac, sa fac un efort financiar si sa ma duc la medlife?...

Miruna, cu neuronul subscriu cu majuscule, mai proasta ca acum nu cred ca am fost, si la 12 ani cred ca procesam mai ok... si mai sufar de o stare de indecizie acuta, la modul ca la piata ma foiesc juma de ora pe la tarabe si nu ma pot hotari de unde sa cumpar :))) groaznic!
noptile au devenit putin mai greu de suportat, ma doare spatele, ma dor si niste chestii prin interior si ma intorc dintr-o parte in alta din 3 miscari...dar, acum ca sunt acaasa, pot dormi si ziua, yupppiii!!!

mii de ascuze ca nu am mai scrias, sper sa ma iertati si sa ma primiti back in clubul vostru, promit sa intru in fiecare zi! mai ales ca stau pe net in vanatoare de retete, astept racoarea sa incep sa ma rasfat cu tot felul de prajiturici

felicitari tuturor pt bebici cuminti din burtici si pt tot drumul de pana acum!

[+20 sapt]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

florina schimba-ti semnatura ... ma bucur ca bebele tau este bine

Doamne ai grija si de noi 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Neata fetele!

Azi am dormit in frig pe canapea in sufragerie. Pana la 11! A fost excelent!

Ana asa e: vara nu e cel mai bun anotimp pt gravide. M-am saturat sa stau inchisa in casa de frica caldurii!

Elfica stam la Plaiu foii de duminica pana marti *(2nopti). Sper sa nu fie calduri si pacolo ca moor. Ar fi reintoarcerea la locul unde au fost concepute Puficele!!

Pai Lidia noi am gasit cazarea 160 lei/noapte camera cu demipensiune. Am zis sa lom si cu ceva papa sa nu stau pacolo nemancata sau sa fie nevoie sa imi gatesc eu..Intra pe site http://www.turistinfo.ro/ la plaiu foii zona si gasesti mai multe. Nu e asa scump.

Siuta stiu drumul ca am mai fost, e destul de zdruncinator, dar Pufescu merge f incet si atent asa ca voi trai. E tare frumos acolooo

sugubina 24+ cu Puficele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Referitor la celule stem: Cum adica nu le poti folosi de la cel de la care le-ai recoltat?Da, se pot folosi si pt alti membrii ai familiei daca este nevoie, dar in primul rand le poate folosi persoana de la care s-a recoltat. Daca sunteti nelamurite(pe net circula si multe informatii aberante, ideea e sa stii sa le selectezi), exista un forum unde reprezentanti ai C. Blood-ului raspund intrebarilor noastre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stem_cell

http://blogs.babycenter.com/mom_stories/private-cord-blood-banking/

Sunt de acord cu tine ca netul bahaie de tampenii, dar daca stii unde sa cauti si sa triezi sursele afli ce trebuie.
Este foarte simplu. Intreaba un medic, un medic bun care stie meserie si e pasionat de stiinta medicala, nu medicul de familie si atat sau ginecologul daca acesta nu este interesat de subiect.
Celula aceasta stem se dezvolta in organismul uman in tesuturi, membre, organe, este celula de baza a organismului. In momentul in care in corp se instaleaza, sa ziceam, leucemie, acea celula a degenerat. Ce rost are oare sa transplantezi o celula cu potential degenerativ in acelasi corp? O celula care contine informatia bolii? Citeste pe Wikipedia, ti-am dat sursa in link, si sa nu imi spui ca te indoiesti de Wikipedia, ce fac celulele stem si cum pot degenera ele insele daca evolutia lor nu este controlata.

Eu zic ca medicul are rolul de a informa pacientul, nu de a-l manipula, nici catre da, nici catre nu. Daca manipuleaza catre Da are clar un comision de la firmele de transplant de celule, daca manipuleaza catre Nu consider ca nu are a face cu deontologia medicala. Medicul nu are dreptul de a influenta pacientul si de a-i spune "nu recolta". Dar are rolul sa dea informatii corecte nu trunchiate. Informatiile sunt simple. Celulele stem pot fi folosite la siblings=frati, surori, cum gasesti si pe site-urile americane medicale informatia si pe linkul babycenter.com pe care ti l-am dat mai jos. Babycenter este un site serios.

Asadar, ce este clar, transplantul se face nu in Europa, este interzis, side effects sunt neclare iar el e posibil pt frati-surori.
Iti amintesti un caz care a socat lumea acum cativa ani? O familie britanica a facut cu orice pret al doilea copil ca sa poata recolta celule stem pentru fratiorul mai mare grav bolnav. Uite, te rog, citeste articolul BBC aici :http://www.reproductivegenetics.com/docs/designer_baby.pdf

Asadar, laudabil, in linii mari, gestul, stiind ca un frate isi poate salva sora si viceversa, motiv pentru care parintii fac prelevarea. Dar nu fac prelevarea pentru acelasi copil, asta e clar. Nu e logic sa platesti cateva zeci de mii de euro pentru transplatul de celule ca peste un timp sa ajungi la aceeasi boala, nu? E ca si cum unui pacient cu leucemie ii faci transplant cu maduva proprie.

Depinde si pentru ce se face transplantul de celule acum. In general parintii se tem de boli cu potential letal, boli incurabile. De ele vorbim ca e inutil sa faci transplant de celule proprii pt o boala genetica. Nu de refacerea unui tesut ars, de exemplu sau mai stiu eu.

Oricum, subiectul a fost, este si va ramane inca ani buni controvesat pentru ca e o metoda "revolutionara", nu e rutina medicala. Fiecare decide ce doreste dar as prefera sa nu ne exprimam asa dur, ca cei care citesc despre procedeu au informatii "aberante". Eu am informatiile de la medicul meu, si sunt de fapt fff simple si logice. Nu e nimic aberant in ele. Este realitate medicala. Hai sa nu plecam urechea la ce zic firmele de prelevare ci la ce spune medicina.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 21+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ukume24 spune:

fetelor imi raspunde si mie cineva daca secretia vaginala e aceeasi cu cea de col?

24+
S-a intamplat minunea mult asteptata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

eu tocmai am vb si cu medicul meu de famile, care este si pediatru. Mi-a spus ca ea nu ar recolta celule,dar ca fiecare hotaraste pt familia sa. Eu nu as recolta, mai ales ca operatia nu s-ar efectua in Europa,dar iubi al meu zice sa recoltam ca sa fie. Acum nici sa arunc cu banii asa nu-mi vine. offff..nu stiu ce sa fac deloc..il mai bat la cap pe medicul meu saptamana viitoare cand voi merge la control.

Fetelor ce stiti de JOANN?? parca zicea ca se interneaza din cauza colului??

Eu am fost pana in oras sa platesc niste facturi si am mers doar 10 min pe jos si ma simt ca si cum as fi mers km intregi.

Am probat si o rochita tare draguta,dar nu ma incapea la sani si asa ca m-am ales cu 2 bucati bluzite..

vreau sa imi cumpar o cuvertura pt pat si nu gawsesc nimic frumos...

pupici

26+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ukume24

fetelor imi raspunde si mie cineva daca secretia vaginala e aceeasi cu cea de col?

24+

secretia vaginala este diferita de cea din col...

si eu trebuie sa repet acum culturile din col, dar mie imi recolteaza doar dr meu. el zice ca asa este cel mai sigur ca am cerclaj si sa nu mi atinga careva firul.

26+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

As adauga ca si eu sunt ingrozita de posibilitatea unei boli a unuia din copiii mei, cand vad copii bolnavi, ce sa zic, nici nu vreau sa ma gandesc.Intru in panica numai daca vad o bubita daramite... Ca orice parinte. Si ma bucur ca sunteti asa sufletiste, ca va ganditi la copiluti, ca faceti totul pentru santatea lor de mai tarziu. Asta e ce conteaza. Cu sau fara celule stem, nu asta e important, asta inseamna sa fii mamica, sa iti pese de copilul tau si sa ii asterni frumos sa doarma. Cinste voua!
Iar au gasit in Paris un nou nascut abandonat, asta e cu adevarat dureros.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ukume24

24+

Ukume, sincera sa fiu, nu am habar prea mult dar nu cred. Mi-a luat secretie de col inainte sa raman gravida, pentru celebrul PapaNicolau. Adica din ce stiu in secretia de col cautam afectiuni mai grave. Secretia vaginala poate fi de la o ciuperca, gen candida, de exemplu, care nu are treaba cu colul. Asta e o parere personala...intreaba medicul cel mai bine. Doar ca nu vad cum poate analiza secretia vaginala, adica in general cam din col se preleveaza. El poate f bine decide sa iti ia secretie de col, sa vada ca e totul in regula, daca nu ai facut un Papanicolau recent. E obligatoriu o data pe an. Mai des nu are rost.

Mergi la inceput