plansul bebelusului...:((

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

off, ai dat din lac in putz. La 4 luni nu exista copil rasfatat. Exista copil care are nevoie de mama sa ii fie alaturi, sa ii ofere siguranta, confort fizic si emotional, dragoste, atentie, sa o ajute sa descopere lumea. E foarte bine ca o tii langa tine. Bravo! Asa trebuie sa faci, sa ii fii mereu in preajma, sa o iei in brate cand iti cere acest lucru, sa nu ii refuzi niciodata nevoia de apropiere. Perioada asta e f. f. scurta. Gandeste=te ca un om traieste 75-80 de ani, iar mama lui il poate tine in brate doar 5-6 ani (cu ceva noroc 7-8, ca dupa aia te trimite la plimbare).

E bine ca ai primit asigurari de la un medic ca d.p.d.v. fizic totul e in regula. Ceva sfaturi despre diversificare ti-a dat?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

da...nu rasfatat este cuvantul potrivit,dar eu asa o incadrez...stam cu ia in brate cat mai mult timp...

diversificare a spus daca vreau supa de legume...dar sunt hotarata sa nu ii dau nimic..doar lapte formula...plecam in concediu si incep diversificarea in luna octombrie adica la sase lunite....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am sa contrazic un pic fetele ... Ba da, la 4 luni poate exista rasfat ! Stiu din experienta proprie ... Fii-mea se juca fara probleme cu mine stand in patut sau in carucior, cum venea tati acasa incepea sa palnga, ca s-o ia in brate ...
Eu fizic nu am putut s-o tin in brate foarte mult timp, asa ca mi-am adaptat programul astfel incat sa stau cu ea cat mai mult timp, sa ne jucam impreuna, dar nu s-o ridic in brate si sa ma plijmb cu ea prin casa. Stiu ca mai sunt mamici care se plimba cu copilul atarnat de gat peste tot ... alegerea lor, eu pur si simplu nu am putut (si sincer, nici nu am vrut) sa fac asta.
Apropierea fizica dintre noi (de care avem nevoie amandoua) se face stand jos ! Adica o tin in brate, dar stand pe scaun.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Burocika, ala nu e rasfat, e cerere de atentie. Daca ar fi putut vorbi, ar fi zis frumos "Tati, ce ma bucur ca ai venit acasa. Ia-ma in brate si hai sa ne jucam un pic, ca mi=a fost tare dor de tine!" Cum un bebe de 4 luni nu poate cere decat plangand, e normal sa reactioneze asa. Atentie nu inseamna numai tinut in brate. Ca poti sa il agati de tine, dar sa nu ii vorbesti, sa nu il bagi in seama deloc. Interactiune cu bebe, atentie si dragoste se poate foarte bine oferi si cum ai facut-o tu, stand langa ea, jucandu-te cu ea, vorbindu-i.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu totusi nu inteleg care e "rasfatzul" de care zice burtocika: faptul ca bebe de 4 luni plange pentru a se cere la tati in brate e rasfatz?!
Atunci si noi, ca adulti, suntem tot niste "rasfatati", "alintati" si "santajisti": vrem sa fim ascultati/respectati/iubiti/dragaliti/intelesi etc. Eeee, de-ar exista cineva mai mare ca noi sa ne dea militaria jos din pod!!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

eu tin copilul in brate aproape non stop (doar cand doarme sta in patut) si ii este mai bine...nu mai plange asa des....o am pe mama care vine aproape zilnic la noi,sta aproape....fetita mea se simte foarte bine in brate,simte ca este protejata,si se simte in siguranta...

as face orice sa NU pierdem aceste clipe cand putem sa o tinem in brate si sa fim alaturi de ea NON STOP...

laura25 are mare dreptate...

Mergi la inceput

humana milchzucker, i-am dat si ii dau in continuare...la inceput a dat rezultate facea kk bine,acum nu mai face....:( fetita este constipata in continuare...bea lapte Nan 1 nimic altceva...

folositi humana milchzucker si da rezultate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Eu m-as mai duce la un pediatru si as opri cerealele. Ceva are. Degeaba nu plange.

Mergi la inceput

elaga...am oprit cerealele imediat.... bea doar lapte Nan 1,am fost la un alt pediatru care i-a facut consult din cap pana in picioare....bebe nu are nimic...vrea multa atentie din partea noastra...

o tin cu mine in bucatarie...o pun in patut doar cand doarme...pot sa spun ca nu mai plange asa des...este in centrul atentiei si se simte foarte bine bebe...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

stanucel am citit si eu tot ce ti s-a scris la subiect si am doua lucruri de spus:

1.daca mai doresti o informare cu privire la modul corect de diversificare a bebelusei tale, uite un articol despre diversificarea CORECTA (din punctul de vedere al O.M.S., al pediatrei fetitei mele si a multor alte persoane, mamici sau pediatri din Romania si nu numai) pe care mi l-am salvat si eu tocmai pentru ca mi s-a parut cel mai bine si atent intocmit articol despre diversificare pe care pot sa spun ca l-am respectat si eu cand avea fetita mea varsta respectiva... bine, sfaturile din articol mi-au fost acordate mult mai devreme decat am citit eu articolul, de catre o pediatra din Bucuresti, iar ceea ce am citit acolo mi-a confirmat ca doctorita noastra ne-a condus bine pe calea diversificarii; este foarte important sa diversifici corect un bebelus pentru a putea evita ulterior probleme sacaitoare precum constipatia, diareea, problemele cu digestia/indigestia, diverse intolerante la diverse alimente sau chiar mai rau alergii de la alimente introduse prea devreme in alimentatia copilului mic "carpato-dunarean" - fac si o gluma aici pentru ca eu consider de bun simt explicatia pediatrei noastre care ne-a zis de exemplu de ce nu recomanda ea banana, portocala decat dupa 8-9 luni, si anume pentru ca nu suntem o natie care a nascut/crescut cu cocotierul/bananierul in gradina asa incat genetic si climatic, aceste alimente pot avea efecte nedorite pentru noi cei care avem in gradina si in general in zona noastra climatica: mere, pere, prune, caise, piersici si altele de genul asta.. asta nu inseamna ca nu putem consuma banane, portocale etc... ci doar sa mai avem putina rabdare sa le introducem la timpul potrivit demonstrat ca nu ar dauna cu nimic, pana atunci, zau ca avem ce da de mancare unui bebelus care tocmai ce a inceput sa guste din diversele alimente permise de la 6 la 9 luni...

si inca o precizare cu privire la diversificare, sa nu te astepti la minuni; adica odata ce va incepe sa guste din alimente sa consideri ca gata, trebuie sa manance acele alimente si cu asta gata mancarea; tot laptele va fi de baza o buna perioada; asa e si normal; eu pot sa spun din experienta ca fetita mea a mancat din tot ce era permis pe schema dar cate putin, cu pofta sau fara prea mare pofta de anumite alimente; efectiv am lasat totul la preferintele ei, si am continuat cu laptele (matern - caci eu am alapatat-o pana la 1 an si 8 luni) pana la 1 an cand abia atunci pot sa spun ca gata, a invatat si copilul meu sa mai manance si mancarica... deci dureaza ceva trecerea de la "doar lapte" la "doar mancare" (cand oricum va mai bea si lapte seara/dimineata)

si
2. citind ca i-ai dat fetitei tale cereale indicate in diaree, ok le-ai oprit, ai cumparat "humana milkzucker" sau ce era indicat pentru revenirea la scaune normale; te-ai exprimat la un moment dat "nu ii dau decat lapte Nan si humana milchzucker..." ca pe urma sa revii cu intrebarea daca mai foloseste cineva "humana milkzucker"

Citat:
humana milchzucker, i-am dat si ii dau in continuare...la inceput a dat rezultate facea kk bine,acum nu mai face....:( fetita este constipata in continuare...bea lapte Nan 1 nimic altceva...

folositi humana milchzucker si da rezultate?
si ma intrebam daca nu cumva acest "humana.." se da doar ocazional cand se observa ca e bebelusul constipat; odata ce si-a revenit si are scaune normale eu cred (nu stiu, nu cunosc produsul) ca ar trebui sa il opresti... tu l-ai folosit in continuare o perioada de timp, ai mers in paralel de frica sa nu mai fie constipata iar acum poate organismul ei s-a obisnuit si nu-si mai face efectul ca la inceput... nu stiu ce sa-ti recomand in caz de constipatie, insa as vrea sa te asigur ca daca fetita face scaunul normal, doar ca il face rar, nu cred ca trebuie sa intervii in niciun fel; chiar daca face si la 2-3 zile, cred ca nu e nimic rau daca scaunul are consitenta care trebuie si ea nu se chinuie rau in momentele acelea.

Sper sa treceti cu bine peste problemuta cu constipatia daca e intr-adevar constipatie, si usor usor cu diversificarea; la iubire si rasfat, mergeti inainte cu curaj ca nu e niciodata prea mult la asa o varsta! mai incolo cand incepeti sa vorbiti si sa aplicati reguli, acolo tine-te bine la faza cu "rasfatul"... pana atunci, vorba nu stiu cui "iubiti-va mult!"

Succes! sa ne mai scrii si sa auzim de bine!

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput