Fosa septica

Fosa septica | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

Am din nou nevoie de sfaturile voastre. Constructorul mi-a sugerat ca odata cu amenajarea/ inaltarea terenului sa pun si fosa septica: tot aducem utilaj de excavat si tot am muncitorii acolo.

Ma intreaba acum de marime pentru a-mi spune cat anume ma costa. M-am tot uitat pe net si am 2 variante:
1. fie cumpar fosa septica si contractez de la firma respectiva inclusiv sapatul si montajul.
2.fie merg pe mana constructorului si ii cer o oferta.

Pentru varianta 2 am nevoie insa de urmatoarele sfaturi:
2.1. fosa beton sau ecologica? O statie de epurare e prea scumpa cred si chiar nu ne dau banii afara din casa. Plus ca in maxim 3-5 ani ma astept sa am canalizare ...
2.2. care e volumul optim la 5 persoane in casa in mod curent?
2.3. ce model de fosa ecologica imi recomandati astfel incat raportul calitate/ pret sa fie optim ?
2.3.este foarte riscant sa merg pe mana constructorului pentru montaj? Sunt sigura ca e mai ieftin dar daca ma trezesc ca refuleaza doar pentru ca ma zgarcesc acum.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Si inca o intrebare: sistemul de drenaj e musai? Poate sa il faca oricine sau e recomandabil sa fie facut de o firma care se ocupa cu fose septice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ti-as recomanda din cea ecologica, cu bacterii, e posibil ca la bransarea la canalizare sa-ti ceara sa "versi" in ea continutul "prelucrat" din fosa (conform normelor UE parca), nu sa legi direct din teava de evacuare din casa. E musai sistemul de drenaj, altfel nu are cum sa se imprastie eficient apa. Poti vb si cu firma de constructii, banuiesc ca au un instalator care sa-ti lege tevile si coturile. Noi am facut pe cont propriu, am inchiriat un excavator pt a sapta groapa si santurile, am pus nisip, instalatorul a lipit tevile gaurite, pus iar nisip si astupat de noi la lopata. E mai greu, dar mai ieftin asa. Instructiunile de montare si pt campul de drenaj vin cu manualul fosei.
Noi avem de 6 persoane (desi sunt 4 din care 2 sunt copiii), modelul Eco IMO 6, e italiana si adusa printr-o firma din Timisoara.
Succes!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Anul trecut aceleasi intrebari ni le puneam si noi referitor la fosa. Am ales in cele din urma (am ascultat multe pareri) o fosa facuat din beton. Ne-a ajuns intre 50-55 mil cu totul. (sapat, ciment, pietris, nisip, plasa, cofraj, mana de lucru, etc). Ne-am mutat la sf lui august si de atunci am golit-o acum 2 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi avem fosa ecologica tricompartimentata, pe care am montat-o noi (barbatii casei + cativa baieti din sat) cu ajutorul instalatorului care a facut instalatia in casa. Firma care producea fosele nu le si instala, dar am primit manual, tot.
Noi la 7 persoane (4 adulti si 3 copii) avem o fosa de 4 m cubi (pe site-urile de profil gasesti cum sa calculezi capacitatea unei fose in functie de consumul de apa pe zi). Tocmai am golit-o (deci ne-a tinut aproape doi ani nevidanjata).
Campul de drenaj e obligatoriu si nu e greu de executat.
Cat despre intrebarile tale. Cred ca poti sa mergi pe mana constructorului (putin probabil ca o firma care vinde fose sa aiba vreo legatura cu sapatul- si daca are costa).
Sa zicem ca ne-a costat totul poate 50 mil, cu montat, sapat, mai stiu eu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Absoluta, fosa voastra are si fundul 100% din beton sau continutul se varsa partial si in pamant?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

100% din beton si fundul

Mergi la inceput