Prietene la bine si la greu - 44
Raspunsuri - Pagina 10
Dozz spune:
Multumesc de sfaturi/link-uri pt sippy-cup-uri! Maine sper sa achizitionez ceva mai bun decat ce am. Dar in cat timp au invatat fulgusorii vostri sa le utilizeze: cateva zile? cateva saptamani? Cam care e ordinul? Ana se face doar ca bea din sippy cup-urile cumparate de mine, mai mult se varsa lichid si ea e incantata de senzatie.
Dana, Lumi, Smaranditza, greu cu dintisorii, asa e. Hai, tin pumnii sa treaca repede.
Lumi, ce dulce e pisicoasa si ce maniere, stie ca nu e frumos sa manance in fata altcuiva fara sa-l serveasca. Chit ca te-a lasat pofind la biscuite
Lavi, sa savurezi dusul!
laura - andreea spune:
Buna dimineata dintr-un oras insorit!
Azi e vineri, suntem aproape in wk, sa ne bucuram
Ma bucur ca ati salvat videoul pe contul comun, merci frumos Lylyana. Stiu ca este lung insa 20 sunt incalzirea si relaxarea. Stiu ca pare usor insa este f important ca exercitiile sa fie executate corect. Eu de-abia dupa doua saptamani am reusit sa fac corect aproape toate exercitiile.
Am inceput mesajul la birou, l-am saltvat ca draft si acu continui
Apropos de uleiul de rapita, in carticica asta scrie ca uleiul de rapita contine concentratia ideala de acizi grasi. De asemenea nu recomanda folosirea uleiurilor presate la rece - semintele pot fi spalate necorespunzator.
Fac o paranteza: Smara, parca tu intrebai daca sa pui lapte matern la gris. Aici scrie ca nu se recomanda fieberea LM-ului - se va distruge tot ce e bun. Fa-l cu apa sau cu lapte de vaca si pune niste unt in el.
Feniculul si gulia se dau exact ca si celelalte legume: gulia se curata de coaja iar de la fenicul eu pun partea alba si inlatur partile prea dure pt ca sunt f atoase dupa aburire.
Intrebari:
1. a dat cineva carne de miel sau de porc (intreb pt ca in cartea asta o recomanda intre luna 5-6)
2. cand se introduce cartoful normal (la nemti se da de la patru luni sau sase )
Mai spicuiesc diverse alimente (sunt si retete daca vrea cineva postez):
- cous-cous
- sparanghel
- varza
- pak-choi ( un fel de varza chinezeasca)
- mangold(sunt practic frunzele de sfecla rosie - sunt o bunatate)
Cele de mai sus sunt recomandate intre lunile 7-8
Trimit ca avem o cerere de mers la somn si poate mai revin!
poze
Andrecluj spune:
Salutare, fetele mele, scurt si la obiect sa zic asa: Laura_andreea Ramasesem datoare la faza cu dintii. Chiara are 4 mugurasi care se vad clar, clar, dar nu poate sa ma felicite pediatra pentru dinti cat timp inca nu au rupt gingia, nu? (azi i-am dat paste cu vinete si rosii, bucatele, si a mestecat draga de ea de am ras continuu, habar n-am cu ce). Repede la Mami.ilinca ca doar la mare traiesc. Pentru tantari tea tree, pulverizat cu apa inclusiv pe copil cand sunt multi, aparatele pentru tantari am inteles ca emana nu stiu ce nociv. De mancat mananca mai bine, adica mai mult la mare decat in casa, iar cel mai greu mi se pare sa o tin locului pe mal, mai nou si in piscina. Bea apa de mare, mananca nisip si pietre, se ridica in picioare in piscina si da sa sara cu capul in apa, etc. Si mi se mai pare greu sa le ai pe toate la tine, tot ce ar avea nevoie, creme, pampersi, prosoape, palarii de schimb ca si le arunca in apa, etc. O imbratisez pe Floricik cu mult drag. Si noi trecem printr-o perioada extrem, extrem de grea, de vreo 20 de ani nu a fost asa, insa ma gandesc mereu cum ar fi fost sa fiu mama unuia din bebeii nascuti acum la Giulesti si asa parca, parca ce traim nu e chiar un dezastru. La Cuscri sa-i transmit ca nora-sa tinea biberonul singura pana acum vreo 2 luni, si acum il tine bine, dar ca sa-l muste de fund, asta in timp ce laptele curge pe unde apuca si pute tare nasol. Stiu sigur ca mi s-a adresat cineva si am uitat. Sorry.Week end placut la toti, celor care pleaca in concediu multa liniste le doresc. Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami.ilinca Intrebari: 1:la mare ce ati avut impotriva tantarilor? Aparat cu pastile?e ok pt bebei? 2:au dormit/mancat mai bine/mult ca "acasa"? 3:ce a fost cel mai greu la mare cu bebeii? |
1. Nu prea erau tantari. Doar intr-o seara m-am procopsit cu 2 si i-am alergat bine. Le-am aplicat la fiecare cate o lovitura cauzatoare de moarte si ... m-am culcat inapoi scarpinandu-ma. Din fericire pt Pinky si tasu', tantarii ma prefera, indiferent de nationalitatea tantarului.
2. A mancat mai prost ca acasa. Manca bine dupa zbeguiala in apa. Deci, plimbat cu barcuta, balacit, schimbat, un bibe mare si o ora-o oara jumate era kaput, de puteam si noi sa ne scaldam linistiti.
3. Caratul de bagaje, zilnic, de doua ori pe zi. Caram ca magarii. Barcuta, umbrela, prosop, jucarii, lotiuni, palariute, haine de schimb, 2 bibe, suzi, biscuiti, la care se adauga si ce aveam si noi nevoie. Aratam ca niste hamali.
Apoi, dilemele si trilemele (ca si Monis, de altfel ) i-o fi frig/ cald/ e prea rece/ vantul bate prea tare/ o fi apa prea rece pt ea. Innebunesti, ca niciodata nu esti sigura ca faci ce trebuie.
Dana, mama lu' Pinky
floricik spune:
Salutare.
Krelia, Mami.ilinca, Broscuta , multumim ca va ganditi la noi.
Broscuto , are dreptate mami tau.
Laura , eu stiu ca porcul si oaia se introduc in alimentatie abia de la 3 ani. Au pus fetele pe prima pagina un grafic de introducere a alimentelor.
Smara raspund si eu dupa 100 de ani : si Ema scrasnea din dinti ...asta pana s-a obisnuit cu ei.
Krelia , mi-a placut faza cu "biscuitii importanti".
Lumi felicitari pt dintoc.
Mami.ilinca , mi-au picat la fix intrebarile tale.
Ema iar a dat in diaree. Nu mai pot...cand constipata cand diaree
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3
coquelicot spune:
ielou,
Mai, conform kkrisarciuluimeu kk cu bucati nu pute chiar nasol, un pic mai pronuntat, e adevarat. Eu tind sa cred ca e si de la proteina, mai exact oul primeste zmeura de aur pentru cea mai puturoasa prestatie din scaun .
Intrebare: cele care nu dati gluten si dati mamaliga copiilor: oare malaiul nostru grisatnu e un rezultat glutenic?.
Eu fac acum un faina risarci caci as vrea sa ii bag glutenoase lui Matei si nu stiu ce faina sa bag in viitorii covrigi sau biscuiti de ros.
Ce cereala mai cu facultate se poate folosi acum. Mei? Hrisca? Ovaz? (N-am zis doctor honoris causa, ca aia e quinoa)
Grisul nu ma incanta foarte tare si pot sa pariez ca ii va placea.
Ce combinatii cu branza pentru cina mai prestati?
Bucurestiul, unt si alte produse BIO gasiti si la Mega Image, produs Delhaize (adica marca proprie).Le identificati in raft dupa patratelul portocaliu
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
dankutza spune:
citat din mesajul lui laviniablaga AM GAZ! AM GAZ AM GAZ!!! |
Ma bucur ca ai ..... gaze!
Dana, mama lu' Pinky
floricik spune:
citat din mesajul lui Andrecluj O imbratisez pe Floricik cu mult drag. Si noi trecem printr-o perioada extrem, extrem de grea, de vreo 20 de ani nu a fost asa, insa ma gandesc mereu cum ar fi fost sa fiu mama unuia din bebeii nascuti acum la Giulesti si asa parca, parca ce traim nu e chiar un dezastru. |
Ai dreptate. La chestia asta m-am gandit si eu. Tocmai d'aia incerc sa fiu optimista.
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3
broscuta_80 spune:
Opa lyly si mai bine ca e pe cont.
Dankutza hai ca pana mai scriu eu mesaje te intorci de la Praga
lili_a ma inscriu virtual la o portie de quinoa cu dovlecei, blenduita bine, ca sa pun in valoare rezultatele kkrisarci!
Dana n., many va urez din suflet concediu placut, ca al meu a fost.... mmmmmm de nedescris
lavi ca sa treaca toate repede si sa ai putere in fiecare zi
Nu cred ca are ceva apa incalzita la microunde.
Later edit ( ca scriu la msg de o ora ) : sa inteleg ca esti "gazoasa" in sfarsit ?
Dozz eu inteleg prin sippy-cup-cana cu cioc, e bine? Nu stiu exact... eu am pentru fata un bibe cu cioc de la nuk 6+ da picura din el...
Lumi wow ce progrese faceti. Bravo Anabelle!!!
( si prin valea plangerii nu m-ai vazut si pe mine? )
laura_andreea imi plac foarte tare info de la tine
Andre mami rarut, rarut pe la noi....nu mai zic de monis chiulangioaica de Bucovina
Ma duc sa-mi zbor creierii
dankutza spune:
Laura Andreea mie mi se pare carnea de miel si de porc foarte grea. Eu mananc miel doar de Pasti. Nu exista an fara sa fac diaree. Asa, ca ma gandesc sa-i dau la Pasti, poate. Va avea un an si 4 luni si sper ca 30-50 g de carnita sa nu-i faca rau. Dar porc,.... poate dupa 2 ani. Sa nu ma intelegi gresit. Nu m-ar deranja daca mananca si ea o sarma cu carne vita+porc, cand o avea un an jumate. Deci, cazuri rare. Dar in nici un caz, nu i-as da porculet si miel la o varsta atat de frageda.
CArtoful il are in sange. Doar se spune despre cartof ca e painea neamtului. Deci, vine pe linie directa de la tasu'.
Dana, mama lu' Pinky