canisa boxer? ne dorim un pui pt copii

canisa boxer? ne dorim un pui pt copii | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Stie cineva unde am putea gasi un puiut de boxer?
Am citit niste canise prin alte siteuri dar as fi vrut sa aflu daca cineva de aici a cumparat de undeva si are vreo informatie testata.
Am doi pitici - unul de 8 si unul de 1,5 ani- si amandoi sunt topiti dupa "catze'" cum le spune cel mic...
As vrea sa le iau un boxer pt ca am citit ca ar fi o rasa recomandata copiilor si nici nu e greu de intretinut in apartament.
Problema apare pt ca nu stiu cu cine as putea vorbi sa gasesc un astfel de pui (am aflat de niste preturi de 300eur) pt ca ne dorim un pui sanatos dar nu unul de dus la concursuri (adica cu pedigree impresionant).
Stie cineva?
Exista parinti care au boxeri si m-ar putea indruma?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ana, din pacate nu te pot ajuta cu achizitia puiului de boxer, dar vreau sa te asigur ca ai facut o alegere excelenta in ceea ce priveste rasa! Sotul meu a avut un boxer, care a ramas la mama lui dupa casatorie, dar care ne era partener de plimbari zilnic, inclusiv dupa ce l-am nascut pe Luca. Nu doar ca era nedezlipit de langa carucior atunci cand sotul ii spunea sa stea acolo, dar nu a manifestat nici o clipa vreun pic de gelozie!
Sa nu mai spun ca era un pupacios si un jucaus si un nebun! Dragul de Duffy!
Le va fi un prieten de nedejde mai ales copiilor!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca imi permiteti sa intervin : mie personal boxerul mi se pare scarbos din cauza balelor care ii curg in permanenta, nu este vina lui saracul, asa e conformatia gurii la aceasta rasa (si la alte cateva)
cumnatul meu avea boxer, mi-era efectiv scarba cand vedeam cum curge saliva din gura cainelui, peste tot prin casa; desi ii facea baie destul de des, acel boxer avea in permanenta un miros urat, neplacut...plus ca, pentru un apartament, mi se pare un caine de talie cam mare cand ajunge la maturitate, e mai potrivit pentru o casa cu curte, el trebuie stimulat in permanenta sa faca miscare, sa-si antreneze muschii...

mai bine le iei copiilor bischon maltez, este mic, jucaus, am inteles ca nu lasa par chiar daca are blana cu fir mai lung (dar poate fi si tuns), asadar nu vei avea grija parului de caine si a salivei imprastiate peste tot prin casa sau a curateniei intensive pentru eliminarea acestora.

am mai vazut o rasa foarte simpatica, nu stiu cum se numeste, cainele adult seamana cu un doberman in miniatura, este cu par foarte scurt, insa latra cam strident...

inainte de a lua un caine pentru bucuria si fericirea copiilor, ar trebui sa te gandesti daca nu vei avea probleme cu vecinii, s-ar putea sa fie deranjati de latratul, scheunatul sau alergatul cainelui prin casa...si te poti trezi reclamata din cauza acestor motive...
nu vreau sa te descurajez, insa e o decizie pe care ar trebui s-o iei in deplina cunostinta de cauza...

later edit : mai trebuie sa stii ca, daca il iei de mic, o perioada isi va face necesitatile prin casa pana veti reusi sa-l dresati un pic, s-ar putea sa roada si ce nu trebuie in afara de papuci/pantofi, de ex. cabluri de la aparatura din casa, jucariile copiilor, coltul de la covor (daca ai), poate va zgaria usile...si te-ai gandit cine isi va asuma dificila misiune de a-l scoate afara pentru pipi si kk, la prima ora a zilei si tarziu in noapte, indiferent de starea vremii ? in zona in care locuiti exista posibilitatea sa-l plimbati si sa-l lasati sa-si faca nevoile, pe care mai apoi trebuie tot voi sa le adunati ? sunteti constienti de faptul ca daca va sta singur in casa, catelusul ar putea sa inceapa sa latre, sa planga, si asta poate sa dureze si cateva ore, pana vine cineva acasa ? ce faceti cu el in concedii, cand nu aveti posibilitatea sa-l luati cu voi, are cine sa-l tina si sa-l ingrijeasca ? stiti cam cat costa deparazitarile periodice, vaccinurile obligatorii, vizitele la veterinar, mancarea speciala ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Ana, din pacate nu te pot ajuta cu achizitia puiului de boxer, dar vreau sa te asigur ca ai facut o alegere excelenta in ceea ce priveste rasa! Sotul meu a avut un boxer, care a ramas la mama lui dupa casatorie, dar care ne era partener de plimbari zilnic, inclusiv dupa ce l-am nascut pe Luca. Nu doar ca era nedezlipit de langa carucior atunci cand sotul ii spunea sa stea acolo, dar nu a manifestat nici o clipa vreun pic de gelozie!
Sa nu mai spun ca era un pupacios si un jucaus si un nebun! Dragul de Duffy!
Le va fi un prieten de nedejde mai ales copiilor!

Multumesc Alina pt parerea ta!

Da, stiu ca ne dorim un astfel de pui pt ca am aflat ca ar fi cel mai potrivit pt doi copii, suntem in stare sa-l "alergam"pt ca si picii vor avea nevoie si taman rezolvam amandoua problemele si am aflst ca e un caine f prietenos si loial copiilor mai degraba decat adultilor.
Ceea ce mi-e ciuda este ca am aflat de putinele exemplare care exista la noi in tara si mai ales ca sunt din aproximativ aceleasi "radacini", adica parintii si pedigree-ul e destul de vechi si asemanator pt ca nu sunt multi proprietari de boxer.
si in plus am auzit de scoruri de 300Eur, ceea ce imi pare destul de mult (oricum nu ma pricep la preturi dar parca e prea mult).

In rest, suntem decisi ca asta vrem si ne-am dori sa gasim pe cineva cu care sa stabilim sa avem puiul cam pe la inceputul lui noiembrie cand e ziua baiatului celui mare.

Poate totusi stie cineva sa ne indrume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

daca imi permiteti sa intervin : mie personal boxerul mi se pare scarbos din cauza balelor care ii curg in permanenta, nu este vina lui saracul, asa e conformatia gurii la aceasta rasa (si la alte cateva)
cumnatul meu avea boxer, mi-era efectiv scarba cand vedeam cum curge saliva din gura cainelui, peste tot prin casa; desi ii facea baie destul de des, acel boxer avea in permanenta un miros urat, neplacut...plus ca, pentru un apartament, mi se pare un caine de talie cam mare cand ajunge la maturitate, e mai potrivit pentru o casa cu curte, el trebuie stimulat in permanenta sa faca miscare, sa-si antreneze muschii...

mai bine le iei copiilor bischon maltez, este mic, jucaus, am inteles ca nu lasa par chiar daca are blana cu fir mai lung (dar poate fi si tuns), asadar nu vei avea grija parului de caine si a salivei imprastiate peste tot prin casa sau a curateniei intensive pentru eliminarea acestora.

am mai vazut o rasa foarte simpatica, nu stiu cum se numeste, cainele adult seamana cu un doberman in miniatura, este cu par foarte scurt, insa latra cam strident...

inainte de a lua un caine pentru bucuria si fericirea copiilor, ar trebui sa te gandesti daca nu vei avea probleme cu vecinii, s-ar putea sa fie deranjati de latratul, scheunatul sau alergatul cainelui prin casa...si te poti trezi reclamata din cauza acestor motive...
nu vreau sa te descurajez, insa e o decizie pe care ar trebui s-o iei in deplina cunostinta de cauza...

later edit : mai trebuie sa stii ca, daca il iei de mic, o perioada isi va face necesitatile prin casa pana veti reusi sa-l dresati un pic, s-ar putea sa roada si ce nu trebuie in afara de papuci/pantofi, de ex. cabluri de la aparatura din casa, jucariile copiilor, coltul de la covor (daca ai), poate va zgaria usile...si te-ai gandit cine isi va asuma dificila misiune de a-l scoate afara pentru pipi si kk, la prima ora a zilei si tarziu in noapte, indiferent de starea vremii ? in zona in care locuiti exista posibilitatea sa-l plimbati si sa-l lasati sa-si faca nevoile, pe care mai apoi trebuie tot voi sa le adunati ? sunteti constienti de faptul ca daca va sta singur in casa, catelusul ar putea sa inceapa sa latre, sa planga, si asta poate sa dureze si cateva ore, pana vine cineva acasa ? ce faceti cu el in concedii, cand nu aveti posibilitatea sa-l luati cu voi, are cine sa-l tina si sa-l ingrijeasca ? stiti cam cat costa deparazitarile periodice, vaccinurile obligatorii, vizitele la veterinar, mancarea speciala ?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, tu vorbesti in cslitate de detinatoare de catel? Adica ai un bichon maltez asa cum imi recomanzi? Eu cunosc proprietar si mi-a confirmat fpatul ca e greu de intretinut pt ca are par mare si tot lasa mai mult par decat unul cu par scurt.
Cat despre schimbarea programului nostru de viata prin achizitia unui caine, am luat in calcul toate aspectele si deja mi-am planificat aceste inconveniente de care ai pomenit... simt nevoia sa te linistesc, nu suntem niste oameni iresponsabili si am luat aceasta decizie pt ca imi dau seama cat de mult ar ajuta la dezvoltarea copiilor mei - baieti - sa aiba un prieten neconditionat care sa-i si "responsabilizeze" pe masura ce cresc.

In primul rand ca la noi in casa va fi tot timpul cineva, in al2lea rand ca un boxer nu mi se pare un caine mare si avand par scurt si acitivtate cu cei mici nu va avea timp sa roada (cum fac cei lasati in apartamente singuri). In plus, plec de la premisa ca un caine este un nou membru al familiei deci nu intentionez sa plec unde nu poate veni si el si daca va fi nevoie voi gasi un inlocuitor pt cateva ore...
Cat despre "balele"despre care vorbeai, si eu m-am tot gandit ca este ceva scarbos... dar am vazut si catei care nu au asa o problema si sunt mai curati decat altii. Cert e ca nu ne dorim un catel de "bibelou" si care nu are avantajul de a si proteja un pic copiii (asa vad eu toate rasele gen pechinez, bichon, etc) si ne-am gandit mult inainte sa luam aceasta decizie.
Cat despre antrenatul lui sa urnieze la inceput in casa si la zgomotul/problemele cu vecinii, banuiesc ca il pot dresa cum au reusit atatia alti proprietari de caini si eu stand la ultimul etaj si pe colt nu am decat vecina de jos care si ea are o menajerie iar singurul vecin pe palier este un tip cu care nu ne prea bagam in seama si daca suporta copiii care fac destula galagie... nu cred ca un caine va face mai urat decat ei cand se alearga si chiuie la joaca...
Si ca sa inchei, pt costurile unui caine, banuiesc ca nu e mai scump decat daca ai mai avea un alt copil cu vaccinuri, mancare si crestere... deci suntem oarecum aware de faptul ca va fi un alt mebru cu drepturi "egale"
Multumesc de sfaturi si ca ne-ai atras atentia, mi se pare un lucru f important sa te gandesti la ce te bagi cand iei un caine si sa nu o faci in mod iresponsabil... pt ca apoi cainele sa aiba de suferit.

Poate poti vorbi cu cumnatul tau si sa-l intrebi de unde si-a luat cainele si daca ne poate recomanda pe cineva.

Mergi la inceput

Ana, eu am avut pisica...si nu una oarecare, ci de Angora...asa ca imagineaza-ti lupta zilnica pe care am dus-o cu parul ei, cred ca daca adunam tot parul strans in cei 8 ani, tricotam o groaza de pulovere "de Angora"

Din pacate, cumnatul meu nu mai are boxerul, l-a dat demult, din cauza faptului ca se mutase temporar cu familia intr-o garsoniera si clar bietul catel nu mai avea loc acolo...plus problemele cu balele si mirosul, prima lor fetita era bb pe atunci si tocmai incepuse sa mearga de-a busilea...

O sa-l intreb, totusi, nu se stie, poate cunoaste pe cineva...

Despre bischon asa citisem, ca nu-i cade parul, adica nu are acea perioada de naparlire, cand isi schimba blana de iarna cu cea de vara, asa cum se intampla la alte rase de caini cu par lung...solutia de compromis ar fi tunsul periodic...

Hmm, chestia cu protectia copiilor e cu dus si intors, gandeste-te ca la plimbare ar trebui scos cu botnita si lesa (cand va fi matur), sau poate fi lasat sa zburde liber doar in locurile special amenajate (cel putin asa e la noi in Ploiesti); asa ca partea cu protectia e relativa...da, iti da acel sentiment de siguranta, iar pe copii clar ii va responsabiliza ingrijirea unui pet.

fara suparare, si mie imi plac majoritatea raselor de caini, personal nu mi-as lua caine in apartament; daca as avea casa cu curte, mi-as lua, dar l-as tine in curte...
insa, pe langa problema balelor, prezenta la anumite rase, ma "obsedeaza" o imagine si imi provoaca repulsie : cateii se ling si in zona organelor genitale...eu n-as suporta sa vina un catel sa-mi linga copiii pe maini sau pe fata, dupa ce tocmai si-a lins hm..hm...intelegeti voi ce vreau sa spun...

In fine, sunt pareri si pareri, evident ca veti lua decizia cea mai buna pentru voi, am simtit doar nevoia sa va amintesc cateva aspecte, tocmai din cauza faptului ca al meu cumnat a avut boxer...
Daca aflu ceva despre pui de boxer, te anunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io am bichon (fara pedigree - asa ca NU cumpara caine fara acest atestat de rasa si sanatate !!!) si este extraordinar pt mine si fi`mea.
Insa cunosc o familie care are boxerita , o nebunbie de catelusa, tot 2 copii au si ei.
Ma repet, NU cumpara pui fara pedigree, mai bine astepti cateva luni si pui cate un banut deoparte.
Diferenta dintre un caine cu acte si unul luat de la inmultutori ca pret nu este foarte mare, insa macar stii ca ai un catel sanatos !!!

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

iti mai dau un pont : in carrefour ploiesti a aparut recent un pet-shop, care are de vanzare si animalute de companie
in tarculet stau, de aproape 1 luna, 3 catelusi simpatici foc : un bischon alb, un terrier si un buldog francez
insa preturile sunt 12 milioane lei vechi, respectiv 17,5 milioane lei vechi; cu siguranta ca sunt de rasa, cu acte, pedigree, carnet de sanatate si tot cel e trebuie...mi-e o mila de ei, cum stau saracii de atata timp acolo si nu-i cumpara nimeni...tot timpul intr-o cusca destul de mica...nu vad lumina zilei, nu alearga, nu-i tine nimeni in brate...ce-or fi facand saracutii noaptea, cand magazinul se inchide...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

iti mai dau un pont : in carrefour ploiesti a aparut recent un pet-shop, care are de vanzare si animalute de companie
in tarculet stau, de aproape 1 luna, 3 catelusi simpatici foc : un bischon alb, un terrier si un buldog francez
insa preturile sunt 12 milioane lei vechi, respectiv 17,5 milioane lei vechi; cu siguranta ca sunt de rasa, cu acte, pedigree, carnet de sanatate si tot cel e trebuie...mi-e o mila de ei, cum stau saracii de atata timp acolo si nu-i cumpara nimeni...tot timpul intr-o cusca destul de mica...nu vad lumina zilei, nu alearga, nu-i tine nimeni in brate...ce-or fi facand saracutii noaptea, cand magazinul se inchide...

Aici te contrazic, niciun crescator serios care are caini arbitrati nu-si da puiul in pet-shop, acestia sunt catei fara nicun document de rasa si sunt de la inmultitori, nascuti doar pt afacere
E trist, dar adevarat.
Decat sa-i cumparam de acolo si astfel sa incurajam samsarii care tin cainii in conditii groaznice, pun femele sa fete pana mor, mai si cer o suma considerabila de bani si nu ofera nicio siguranta asupra sanatatii si rasei puiului, mai bine sa mergeti la adaposturile de catei unde puteti lua acasa un suflet nevinovat, gratis !!! vaccinat la zi si probabil sterilizat (astfel scapati de toate problemele ulterioare).

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Cainii cumparati de la pet shop-uri de cele mai multe ori au probleme de sanatate ...

Eu de un an de zile ma chinui sa achizitionez un catel si oscilez intre rase ...ba vreau unul mic,ba unul mare ...

Ca fost stapan de boxer http://good-times.webshots.com/photo/2300166740102564205yPeZgY pot spune ca e greu ,foarte greu si cu doi copii ..intradevar sunt foarte iubitori,dar au un stil naravas de a se juca, uneori poate fi periculos pentru un copil...nu ma intrebati cate capete in gura mi-am luat de la el,plus nasul spart...nu-l lasam liber(stam la curte si avea un tarc amenajat)cu copii decat cu supraveghere,cu toate astea mi-a daramat-o pe ficamea intr-o alergare dupa minge si a dat-o cu capul de zid...in primul lui an de viata mi-a demolat casa la propriu ,mi-a rupt o canapea noua,am gasit-o in mijlocul camerei ,plus ca toate tocurile usilor mi-au fost roase ,le-am placat cu metal ...acum eu spun din pataniile mele,poate n-or fi toti la fel , e bine sa mai intrebi stapani de boxeri despre cum se comporta ...al meu ,ca si alti boxeri pe care i-am mai cunoscut nu prea socializa cu alti caini ,daca se juca cu vreunul sigur se ajungea la tavaleala, pentru ca au o personalittate puternica ...
Din pacate puiul meu s-a dus acum 1an jumate ,a avut cancer ...mama lui inca traieste, are 16ani, si cand ne intalnim,cu toate ca nu mai vede(cataracta), ne jucam pana la epuizare ...

Hainute de vanzare/pentru bazariste 2+1gratis

Mergi la inceput

ooo, daria, ce cruzime ! habar nu aveam ca asa stau lucrurile...eu credeam ca nu se vand din cauza pretului ridicat, care pret poate fi justificat pana la un punct de rasa si pedigree-ul catelusului...

iar despre adaposturi...fara comentarii, la singurul adapost pentru cainii comunitari din ploiesti este jale, e un fel de auschwitz canin, sunt lasati sa moara de foame, de boli sau se bat intre ei pana se omoara...cel putin asa sustin diverse articole si reportaje din presa locala...

Mergi la inceput