Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (11)
Raspunsuri - Pagina 6
yoyoyo spune:
huooooo
Racelile- mucii_ niciodata nu o sa ma obisnuiesc cu ele, a luat si Maria virusi, infectie, io stiu ce e...
suntem muci si nu putem respira, cred ca a luat de la cel mare ca i-a mai tusit in fata, oricat am incercat sa o feresc
acum ce sa fac, ce tratament?
asteptam pediatra, intre timp mi-a zis sa-i dau vibrocil si daca face febra nurofen, sunt un pic speriata ca e prima raceala si la ea nu stiu cum se poate manifesta
as vrea sa stiu voi ce le-ati dat impotriva mucilor si cat va tinut , voua va prescris antibiotic? la cel mare parca ospamox recomanda mereu .....
asta noapte nu a putut dormi ok din cauza ca respira greu , abia suge de la san ca se sufoca si peste o saptamana ne asteapta botezul
ziceti-mi va rog voi ce scheme de tratament ati folosit poate cu rezultat mai rapid
nu intreb ca sa folosesc , o sa astept pediatra insa orice recomandare, info in plus e binevenita.
si sanatosenia sa fie cu noi toti , amin!
Reallaura spune:
yoyoyo noi tocmai trecem prin asa ceva.
Pentru muci, ser fiziologic, aspirat cu batista bebelusului - de max 3 ori pe zi-, 1 pic ophtamesone de 3 ori pe zi in fiecare nara
Panadol 3 ml a 8h, prospan pentru tuse la care am renuntat.
Sanatate multa
discordia spune:
Laurita, da sunt multumita, as fi vrut sa ii mai iau inca unul, dar deja am dat pe acesta+pantofiori 300 lei, daca ii mai iau inca unul de 200 lei deja ajung la sapa de lemn, caci mai trebuie sa ii cumpar si Claudiei, trebuie sa ne mai imbracam si noi, etc.
Gata, mi-am luat concediu de azi 3 sapt, apoi ma voi opera si cine stie cand ma voi mai intoarce la serviciu, sper ca pe la inceputul anului viitor.
Intrucat acasa sunt in reparatii, apoi vom avea botezul pe 4 septembrie, nu stiu cand voi mai reusi sa intru pe forum, asa ca va pup si sa ne auzim cu bine.
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Pur si simplu Respect. Surpriza oferita ieri copiilor a fost un super festival, intins pe niste hectare ale unui aeroport. Practic organizat pe un camp. O scena imensa, 2 mai mici, 20 de locuri de unde sa iti cumperi tot felul de mancaruri, zeci de locuri de distractie pt micuti si ptr adulti, o zona impresionant de mare cu jocuri gonflabile ptr cei mici. V-am descris cele de mai sus pentru a incerca sa va redau grandoarea evenimentului. Si, ca sa va ofer si o imagine, www.quebecensaisons.com/tourisme/wp-content/uploads/2009/08/photosite-st_phanie-lachance_1024.jpg" target="_blank">cam asa arata locul. Zona care m-a impresionat insa era compusa din 3 corturi+o terasa. Cortul 1: Intrare discreta, mocheta pe jos, o lumina blanda inauntru, cateva ventilatoare, 10 fotolii speciale, 10 perne dedicate. Era cortul special pentru alaptat. Cortul 2, impartit in mai multe zone: a. Zona ptr preparat mancarea puilor. Sticle cu apa plata la discretie, incalzitoare ptr biberoane, 4 cuptoare cu microunde, bavetele de unica folosinta, scaunele specciala, terasa ptr servit masa. b. Zona ptr schimbat scutecele 20 de saltelute de schimbat bebe, hartii speciale de unica folosinta ptr acoperit salteluta, scutece la discretie, servetele umede, servetele uscate. c. Zona ptr micutii ce folosesc olita Servetele umede, uscate, loc ptr golit si loc ptr spalat propria olita. Cortul 3: Chiuvete de inox, apa calda si rece, sapun, dezinfectant, crema de maini, crema de soare, servetele uscate. Sa pot intr-un loc plin de lume, la un festival adresat atat celor mici insa si celor mari, sa am un loc ferit de agitatie sa o alaptez pe Sabina, sa o schimb intr-un loc discret, sa imi spal pe maini baietii civilizat, mi s-a parut atat de plin de respect fata de cei mici si fata de parintii lor. Era gratuit, nu era aglomeratie, aveau personal care te intampina zambitor. Cum spuneam....Respect. Ioana & PYS |
wow Ioana , tu descrii o lume de vis !!! Cand te gandesti cum e tratata lumea celor mici prin alte parti , parca este o descriere ireala . Stii care a fost primul meu gand cand am citit de scutece, servetele etc, la discretie ? Ca la noi ar disparea in maxim o ora toate ... ca la noi fuctioneaza principiul, daca tot sunt moca de ce sa nu iei si acasa sau daca nu le iau acasa de ce sa nu fac prapad .
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
r_ocsy spune:
Diana de rosanne
Teodora de dunemaire
Discordia : spor la treaba si sa nu ne uiti daca vei lipsi mai mult .
Laurita : am citit si eu articolul , nasol . Eu i-am dat sirop de tuse atunci cand a avut faringita, nu mult e drept, o jumatate de lingurita de 2 ori pe zi . De atunci nu i-am mai dat, e drept , am mai lasat-o din cand in cand sa mai si tipe ca sa nu mai raguseaca asa usor .
NicoletaB spune:
Pt ca maine voi duce copilul la soacra-mea pana duminica, pt ca mergem la o nunta maine seara la Clubul diplomatilor si nu stiu cand mai intru ii urez lui Ale:
Casa de piatra! O nunta si un botez de vis!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
yoyoyo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Reallaura yoyoyo noi tocmai trecem prin asa ceva. Pentru muci, ser fiziologic, aspirat cu batista bebelusului - de max 3 ori pe zi-, 1 pic ophtamesone de 3 ori pe zi in fiecare nara Panadol 3 ml a 8h, prospan pentru tuse la care am renuntat. Sanatate multa Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Multumesc Laurita ,
a ajuns pediatra la noi, Maria are putin rosu in gat "rinofaringita" si baiatu mai mult, schema ce am primit-o este:
sumetrolin 2x 3 ml/zi si ibuprofen 2x2 ml/zi plus picaturi in nas vibrocil de 2 x pe zi , vroia sa-mi dea ospamox ca sa scapam pana la botez sapt viit. i-am zis ca as prefera sa NU, asa ca pana luni asteptam sa vedem evolutia
acu stau in cumpana ca la vibrocil scrie ca se da de la 1 an, dar ea a zis ca se da la bebei , o sa vad, i dau daca i cazul si nu poate dormi, o sa merg pe ser deocamdata.
O sa treaca, acu is mai panicoasa ca nu stiu ce evolutie poate sa aibe, daca face forme ca al lu frate'su atunci stiu, rou in gat, muci si un pic de tuseala, da nu f urate.
o sa-mi achizitionez un aparat de AEROSOL, merge si la sugari oare? am inteles ca e util unul in casa .
fetele , voi de care aveti?
Sanatosenia si norocu sa fie cu noi toti!
yoyoyo spune:
am uitat sa zic de Ophtamosone, e bun se pare, l-am folosit la baiat asta primavara, noi am luat Ophtamosone N, acu il dau pe baiat din nou cu el de vreo 2 zile deocamdata nu au disparut muci...:(
tu cu care i dai?
datat trecuta am auns la el intr-un final dupa ce am taraganat cu muci vreo 2 luni si ceva si cum l-am dat cu el cum i-a trecut, am intrebat pediatra si a zis ca pot sa-i dau cu el si Mariei . daca nu se amelioreaza in 2 zile o sa-l introduc in schema :)
Sanatate rapida tuturor bolnaviorilor!
Alinutzaa spune:
Salutare
Sunt in urma rau cu cititul, habar n-am despre ce mai discutati voi pe aici. Am observat doar (ca am reusit sa citesc doar doua pagini din urma) ca sunt multi copilasi bolnaviori. Ufffff, tare rau imi pare. Multa multa multa sanatate piticilor, mai mari sau mai mici, care sunt bolnaviori.
Si Tudor al meu a reusit sa ia raceala de la taica-su. De ieri dupa amiaza ii curge nasul si a facut un pic de febra azi. Asa ca ii dau oscillococcinum la greu, apa de mare in nas si suflat nasul bine, vitamina C....si atat. Deocamdata nu i-am dat nici un antitermic, vad ca nu i-a crescut febra, el este vioi atat cat poate. Sper sa scape repede.
Antonia nu a luat inca raceala, sper nici sa nu o ia. O sa ii dau si ei un oscillococcinum azi ca sa stau nitel mai linistita.
In alta ordine de idei, am intrat sa o felicit din tot sufletul pe Alesicoo pentru dublul eveniment de duminica.
Draga mea, casa de piatra, sa fiti fericiti, sa va iubiti mult si sa va dea Dumnezeu numai bucurii. Karina sa fie cumintica la botez si sper sa nu se sperie de nimic din ce o sa i se intample duminica. Petrecere frumoasa. Multe pupaturi si un brat de
Duminica o sa fim si noi nasi. O sa cununam o pereche tanara si frumoasa. Sper sa ne descurcam si sa iasa totul ok. Asa ca sunt bagata pana peste cap in pregateli, cumparaturi, bagaje si alte cele. Maine dimineata plecam spre Fetesti, ca acolo va avea loc evenimentul.
Va pe toate
Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)