Ghiocei de martie-aprilie ***239***
Raspunsuri - Pagina 17
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel Cred ca de-asta simte si ea nevoia de a rasfata un bebelus, pt ca vrea sa faca "ca mami". |
Hmmm, ai fost foarte draguta, la explicatia asta nu m-am gandit niciodata. Merci

Ti-am dat PM.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.
Floric spune:
Fetele mi-e greu sa mai citesc infi despre tragedie. Este prea crud. Nici la Animal Planet nu ma uit cand sunt scangiuite anumale...DAR COPIII

Despre spitalele din |Romania........multe puncte libere. Bine ca si doctorii si resptul personalului fac spitalele, nu numai aparatura.
In fine, cred ca vom muri cu toti rand pe rand in fel si fel de chipuri si tot nu se va face NIMIC in tara asta. Pentur ca se merge pe principiul de la prasit campul..."Negru peste verde ca stapanu=i chior nu vede" (adica sa dai cu pamant negru peste panta verde...decat sa dai adanc cu sapa sau sa smulgi iarba de pe langa planta care trebuie sa creasca / In fine, e destul de greu de explicat zicala)
Schimb usor registru si va anunt ca RARES S-A CULCAT FARA TZATZA. Pur si simplu am iesit dinc ada si s-a pus cu capul pe mama, apoi s-a dat jos s-a dus pana in sufragerie. Eu m-am facut nevazuta si cand colo...Lumina stinsa in dormitor si nic un planset, scancet, etc. SA FIE INCEPUTUL SFARSITULUI????
INTREBARE: DAAC MAINE SEARA VREA??? CE FAC????? II DAU??? II EXPLIC CA NU MAI E???????CE II DAU????
Bianca stiu ca tu ai avut o experienta din asta carea dus la intarcat.
Eu INCA nu sunt pregatita sa il intarc dar...totodata ma simt obosita sa stau dupa el sa il bibilesc seara si apoi sa ma bibilesc si pe mine. Am un somn in vene de curg.Bine...RAres vreoia tzica doar seara la culcare.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
silvi8 spune:
chatonel, daca poti folosi macar 2 vb de aici eu sunt multumita. imi pare rau ca timpul nu/mi permite sa ma implic mai mult
Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Guvernului Romaniei,
Domnului x, Ministrul Sanatatii,
Domnului Y, Manager al Maternitatii Giulesti (nume si titulaturi nu stiu exact da cu o cautare se rezolva cred),
Sistemul public de sanatate din Romania este pe atat de important pe cat este neglijat de autoritatile si responsabilii politici. Un fel de cenusereasa, ponosit la exterior dar cu un suflet mare, a reusit de/a lungul timpului sa faca minuni si sa salveze vieti, pana cand lipsit de oorice mijloc material sau dotare, sufletul, format din oamenii care il duceau in spate si/a cam pierdut din suflu si energie.
De cateva zile, de cand (si aici nu mai repet , vine povestea de la giulesti)
Toata lumea cauta acum vinovatul, se fac anchete si se arata cu degetul. Avem dreptul sa cerem gasirea unui vinovat. Chiar daca acest lucru nu v/a schimba tragetia produsa poate va schimba atitudinea pe care o au fata de sistemul public de sanatate politicienii nostri si cei care pot decide reformarea sistemului.
Politicienii romani, in frunte chiar cu seful statului merg ptr consultatii sau interventii chirurgicale in strainatate. Dar noi cei care platin contributii lunar nu ne putem baza decat pe sistmul romanesc, sistem care nu e in moarte clinica ci e deja in putrefactie. Va intrebam domnilor, dupa cele intamplate v/ati lasa fiicele sau sotiile sa nasca intr/o maternitate similara cu aceasta? E doar o intrebare retorica.
Intr/un sistem de sanatate in care lipsesc infrastructura si dotarile minime, in care aparatura e veche si neperformanta iar personalul e platit prost si bolnavii vor fi tratati la fel.
E vremea sa nu mai acceptam sa mergem la spital cu plicurile de bani in buzunar. unu ptr medicamente. unu ptr analize. E imposibil ca daca e trecut de jumatatea lunii sa nu auzi „totul e contracost, nu mai avem fonduri”. Si nu s/a terminat, mai e nevoie de un plic ptr fiecare asistenta si de unu mare ptr doctor.
E vremea sa nu mai acceptam sa fim internati 2 in pat, sa ducem lenjerie de acasa, sa facem curatenie in salon, si sa stam noaptea de veghe ptr a ne apara copiii de tantari, gandaci, soareci.
E vremea sa ne solidarizam ptr ca la randul lor responsabilii de acest sistem sa caute si sa gaseasca solutii ptr ca tragedia de la giulesti sa nu se mai repete.
Va cerem asadar impetuos sa realizati gravitatea catastrofei produse , sa va asumati public vina si in cel mai scurt timp sa veniti cu un proiect viabil de reformare a sistemului de sanatate, care sa intre in dezbatere publica si sa fie aplicat.
Asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele muncii dumneavoastra!
silvi mama CRINEI
CRINA MINUNEA MEA
am mai crescut!
si mai mare!!!
Crina la mare!
Povestea CRINEI
Monnvas spune:
Silvi, multumim.
Concep si eu ceva, desi am treaba sa-mi pun si-n cap si-n fund, da' amu chiar trebe.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Romaniei,
Domnului Sorin Oprescu, Primar al Bucurestiului,
Tragedia de la maternitatea Giulesti din data de 17.08.2010 este doar una dintre manifestarile dureroase ale starii defectuoase a sistemului sanitar romanesc. Maternitatile si spitalele devin din locurile in care ar trebui sa ni se prelungeasca viata anticamere ale mortii. In vreme ce subfinantarea cronica determina mii de cadre medicale sa emigreze, dotarile vechi din spitale pun in pericol viata pacientilor si a medicilor.
Sistemul sanitar romanesc, aflat in proces de descentralizare, are nevoie nu numai de o finantare mai consistenta, ci si de o reforma a personalului, de o standardizare a procedurilor. De ce nu s-au facut acestea pana acum? Cate vieti mai trebuie sa se piarda, cati copii abia nascuti trebuie sa moara pentru ca autoritatile indreptatite sa puna ordine in acest sistem?
Demisia ministrului Sanatatii si a primarului Capitalei, in subordinea carora se afla maternitatea Giulesti, alaturi de schimbarea conducerii maternitatii, ar fi un gest de onoare si o dovada a vointei politice de a indrepta mersul lucrurilor. Aceste demisii, desi nu rezolva prin ele insele problemele din sistemul sanitar romanesc, rezolva problema morala a asumarii raspunderii.
Propunem (aici ar trebui sa zicem cine suntem noi, poate ne lipim de vreo asociatie, a se contacta alinuk) cateva masuri care ar asigura o mai mare eficienta a actului medical. Prin prezenta petitie cerem ca comisia prezidentiala proaspat formata sa aiba in vedere aceste aspecte si sa le integreze in propunerile legislative pe care le va inainta Parlamentului spre dezbatere.
--- si aici urmeaza---
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Gaza22 spune:
Buna seara fetelor, in primul rand felicitari Chato pt implicare. Eu sunt pe fuga, acu plecam la Sibiu si acolo n-am net dar am tinut neaparat sa intru sa imi exprim si eu parerea cu privire la petitie.
Avand in vedere ca stiu cat de cat cum suna si cum sunt citite documentele in sistemul administrativ central am urmatoarele remarci. Petitia pe care o veti (vom elabora), trebuie sa fie la subiect. pe langa o formulare serioasa si profesionala (mi-a placut cum a scris silvi) trebuie sa aiba niste cerinte clare, altfel nu va atrage deloc atentia. Va primi un numar de indosariere va fi citita de un secretar de stat se va da un raspus oficial si pompos in cuvinte dar lipsit de fond. Cerintele trebuie sa fie ff clare, cu liniute si sa atraga actiuni directe fara a lasa loc de scuze si pt a produce un efect cat mai rapid. De aceea zic eu ca cererile generale cum ar fi alinierea Sistemului de Sanatte Romanesc la standarde europene sau Reformarea sistemului nu sunt viabile si pot fi folosite doar ca o concluzie sau ca un obiectiv final.
Pt a ma explica mai bine am sa va dau cateva exemple la ce m-am gandit eu:
- Formare unei comisii de control in directa subordonare a Ministrului sanatatii (asta pt ca data viitoare cand apare o buba sa poata fi tras si el la raspundere) care sa se ocupe cu evaluarea si verificarea activitatii spitalelor din Romania, atat din punct de vedere Managerial si de gestionare a fondurilor alocate cat si din punct de vedere al activitatii cadrelor medicale si a calitatii actului medical. Aceasta comisie sa intreprinda controale regulate (trimestrial)cat si controale inopinate sau in urma unor sesizari.
- Formarea unui sistem direct de evaluare de catre pacienti a sistemului de sanatate prin infintarea unor condici de reclamatii pt fiecare spital sau a unor fise de evaluare in care pacientul sa-si exprime la externare aprecierea fata de conditiile din spital, calitatea actului medical, modul in care a fost tratat de personalul spitalului (medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar). Aceste fise vor fi centralizate lunar in cadrul biroului administrativ al spitalului si vor reflecta (eventual prin grafice) evolutia si statutul spitalului in raport cu clientii sai directi. Comisia de control va verifica aceasta situatie si va decide in conformitate.
- O mai buna si constanta evaluare a activitatii personalului medical si sanctionarea acestuia ata disciplinar cat si prin alte metode atunci cand incalca normele metodologice de munca sau in cazul in care plangerile inregistrate fata de acesta sunt numeroase si constante. (Aici vin cu remarca mea, eu zic ca din petitie ar trebui sa reiasa si faptul ca intelegem ca sistemul medical Romanesc sufera o lipsa acuta de fonduri si ca intelegem ca nu putem cere prea mult acolo de unde nu e. Dar trebuie remarcat faptul ca majoritatea erorilor si ororile din spitalele Romanesti se datoreaza in mare parte si cadrelor medicale, sictirite si fara responsabilitate. Si daca se vrea reforma atunci aceasta trebuie sa se faca si cu oameni nu doar pt ei. Si daca bani nu exista sa-i stimulam atunci sa aplicam pedepse ca poate asa se vor sensibiliza si macar vor fi corecti in modul in care trateaza pacientii. Si la acest subiect se poate atinge si subiectul spaga.)
Si daca vreti si raspunzatori pt nenorocirea de la Giulesti atunci acestia trebuie numiti exact: Administratorul Spitalului pt ineficeinta in serviciu, Cadrele medicale de garda de la ATI, Seful sectiei ATI pt ca nu a condus si coordonat eficient echipa sa, nu a sanctionat la timp acele cadre care dadeau dovada de ineficienta si iresponsabilitate, etc. Aici nu ma prea pricep dar stiu ca asa ar trebui sa sune cine si de ce. Ideea e ca daca se vrea schimbare trebuie taiat adanc in carne vie nu sa gaseasca doar un tap ispasitor si restu sa se spele pe maini.
Cam asta imi aduc aminte acum in graba. daca as fi avut timp as fi rumegat mai mult. Luni ma intorc si daca nu e gata petitia imi mai storc creierii. Scuze daca am deranjat cu ceva, am vrut doar sa ajut. Si miiiii de scuze pt greselile de tot felu dar sunt tare pe fuga.
Ps. Cred ca pot ajuta cu ceva nr, adrese mai directe de la televiziuni. Vorbim luni. PUp
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
Monnvas spune:
- clarificarea statutului spitalelor (care in subordinea cui se afla, cu ce finantare etc.);
- aplicarea clara a legii in cazul managerilor de spitale: sesizarea si rezolvarea urgenta a conflictelor de interese;
- depolitizarea institutiilor sanitare prin permiterea alegerilor interne, fara numiri politice;
- standardizarea procedurilor: stipularea in regulamentele spitalelor a unor proceduri precise care sa prevada toate situatiile de urgenta (incendiu, cutremur, pana de curent) si sa stipuleze clar ce are de facut fiecare cadru medical in situatiile respective;
- asa cum exista posibilitatea contributiei la un fond de pensii privat prin redirectionarea unei parti din asigurarea sociala catre un operator privat, tot astfel dorim sa se introduca legal posibilitatea redirectionarii partiale sau, ideal, integrale a asigurarii de sanatate catre un operator privat.
mai ziceti si voi.
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Monnvas spune:
Uite ca a scris Gaza ceva ce eu gandisem pe la pranz si n-am mai apucat: evaluarea de catre pacienti.
Face cineva legatura cu topicul de care zice Chato? Ca io cred ca il iau un pic pe nenea Brazelton si ma culc.
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
adrisimo28 spune:
| citat din mesajul lui chatonel Iata petitia, Catastrofa de la Maternitatea Giulesti survenita luni, in data de 15 august 2010 |
| citat din mesajul lui Monnvas Tragedia de la maternitatea Giulesti din data de 17.08.2010 |
luni 16 august 2010
dragastoasa de Drg