Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 17
sugubina spune:
Buna dragutele,
M-au sunat ieri de la Ecl sa ma duc inapoi sa mai imi ia doua eprubete de sange ca s-au coagulat..Azi m-am dus inapoi deci.
Trist ca a mai murit un bebe..saracii parinti! Asta se intampla pt ca nu se dau bani sistemului sanitar..Pt reparatii , pt personal..De asta se intampla.
Miru eu cand am fost internata cu tahicardia NU am dat la nimeni
Siuta si io dorm prost..Ca e cald si ca ma scol de 3-4 ori la pipi. Si beau apa la greu.
Ana felicitari pt vestile bune de la eco! Apuca-te de baut mama!
sugubina
24+ cu Puficele

sugubina spune:
Mistic se cheama Prima zi si este pe Prima tv in fiecare zi la 14.30.
sugubina
24+ cu Puficele

misticgirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lore76 Burtici am si eu o intrebare: voi v-ati umflat la picioare, maini, fata? Eu una m-am umflat de vreo 2 saptamani, si de 3 zile picioarele sunt perna, nu se dezumfla deloc, am facut niste dusuri reci, ma rog, nu foarte reci, iar la maini ma dor ft tare incheieturile de la degete cand strang pumnul, si la picioare ma dor gleznele...voi ati patit asa ceva? Ma gandesc sa nu sun dr daca e ceva intalnit si la alte fete...Pls dati-mi cateva raspunsuri! Madalina 24+ ![]() |
Si mie au inceput sa mi se umfle picioarele de vreo saptamana.Ma doare glezna cu tot cu laba piciorului. Mainile se umfla mai rar, fata deloc deocamdata. Umflarea mainilor, picioarelor si fetei incepand de la 6-7 luni de sarcina este normala, asa mi-au spus 3 medici. Cauza: organismul retine mai multa apa. Remediu: sare putina si picioarele ridicate cat mai mult timp posibil

Claudia
27+
si
Nicholas (25.11.04)http://community.webshots.com/user/misticgirl
misticgirl spune:
| citat din mesajul lui douradoudou toate retinem lichide si avem piciare umflate mai ales dela caldura..darcand edemele apar si la fata si la maini si mai si dureaza e clar ca cvea nu e in regula.. |
Da, asa este, dar depinde cat de umflate sunt mainile si fata. Eu la prima sarcina am avut picioarele, mainile si fata umflate, nu rau, dar vizibil (eu fiind slaba).
Claudia
27+
si
Nicholas (25.11.04)http://community.webshots.com/user/misticgirl
ana_o spune:
Siuta, am avut si eu probleme cu somnul... cam in aceeasi perioada ca tine(tot atatea saptamani aveam, adica). Dar nu dureaza mult, pana te obisnuiesti cu noua greutate. O sa vezi.
Ana
29s, viitoare mami de
, David Ciprian
Elfica spune:
Alinuschca: Despre Epi No, uite ce am aflat eu, de la reprezentanta pe Romania:
Dispozitivul perineal Epi-No Delphin Plus:
• se poate achizitiona direct de la Active Center (str G-ral Budisteanu Nr 12) sau prin comanda e-shop
• pretul este de 540 ron
• poate fi folosit ptr 3 nasteri
In pretul de mai sus intra si o ora educationala despre perineu ca si despre toate aspectele pe care le implica folosirea Epi-No in perioada de sarcina, dupa nastere, dupa operatii ginecologie, la menopauza, sau pur si simplu ori de cate ori o femeie constata ca are semne evidente de slabire a perineului. La momentul acela in pret mai intrau si 5 sedinte de gym, oferta care aparea pe site. Nu stiu cum mai e acum...
28+ 
mirunam spune:
Doura, sectii precum cea descrisa de tine exista in alte spitale. In sectia de TI de la S. de Urgenta, unde sunt numai politraumatisme grave si pacienti in coma, fiecare pacient are propria asistenta, cu adevarat competenta. Probabil conducerea spitalului si a sectiei este elementul cheie.
Asistentele nu cred ca au o pregatire spectaculoasa totul sta in mana medicilor care, cum vezi de la noi, sunt si buni si rai, deci ramai tot la noroc.
De platit nu va plati niciodata corespunzator. Ar trebui sa i se dea foc ca sa inteleaga cu adevarat ce a facut. E dur dar e adevarul.
Ana felicitari pentru grasun! Eu am zis ca mamele slabe fac copii mari
MIRUNA cu Emanuel Alexandru
si Iustin Adrian
28 +
EvaF spune:
| citat din mesajul lui douradoudou eu acum am deschis tv..eu de cand s-a intamplat tragedia de la spitalul ala nu mi-am mai revenit..imi vine sa plang ereu pt ca stiu ce inseamna copil prematur..stiu ce inseamna sa-ti pierzi copilul..si stiu ca cei ramasi in viata nu prea mai au sanse si oricum sufera enorm ![]() ![]() ![]() ![]() ...animalele alea care trebuiau sa fie acolo nu merita sa mai traiasca...eu v-am mai spus ca la NICU este un sistem special in orice tara si e complet interzis sa nu fie supravegheati 24/24...nu exista mers la toaleta fara inlocuitor...eu pana acum nu am vazut la stiri nimic concret despre asistenta aia nenorocita sau medicul de garda...nu mai suport sa aud dsespre prize si fire..e f f ff clar ce s-a intamplat: a fost un foc care a ars f mult pana a devenit incendiu si NIMENI nu era acolo..se poate intampla oriunde chiar si la noi in casa..DAR OAMENII AIA NU SI-AU FACUT DATORIA..iar managerul ala :b.marinescu mi se pare un mizerabil..imi vine sa vomit cand il vad si-l si mai aud.. |
Pai care cadru medical isi face datoria cu adevarat? Medicii sunt, intr-adevar, de cele mai multe ori la inaltime dar personalul auxiliar e complet blazat in Romania, lipsa de bani, lipsa de respect, toate astea se inteleg dar nu justifica atata indolenta.
E absolut socant ce s-a intamplat, adica mi se parea socant ca pe aici se mai fura cate un copil din maternitate, apare ulterior dar tot ramai blocat cum a putut cineva sa iti scoata copilul din maternitate fara sa il vada careva. Apare asa un caz pe an sa zicem si tot mi se pare strigator la cer. Dar ce s-a intamplat in Ro e de-a dreptul catastrofa. Plus ca nu pricep, la bebelusi la Intensive Care au pus AC? Sau cum?
Ana, Luca avut ciculara de cordon, nu dubla adevarat, simpla si ff laxa adica nu era in jurul gatului stransa ci pe dupa umeri dar dupa ce au depistat-o in luna a 7a am fost destul de stresata. Medicii imi spuneau toti ca pana nasc o desface, in 80-90% din cazuri asa se intampla se pare, din ce imi spuneau mie, poate sa ma incurajeze. Mie imi era teama sa nu devina dubla- tripla sau mai rau sa isi faca nod. Ei bine, nu, am nascut natural si nu avea nicio circulara, si-o desfacuse de mult. Asa ca e f probabil sa o desfaca singur, chiar daca din ce in ce nu va mai avea loc sa se miste in uter, va fi mare si nu va mai putea face tumbe ci da doar din maini si picioare. Asta e un avantaj, pe undeva, ca nu va putea sa rusuceasca cordonul inca o data sau sa il stranga. Dar daca copilul tau isi va mentine circulara oricum se monitorizeaza cu o ecografie inainte sa nasti, tu stiind ca are circulara, si daca inca o are nasterea are loc cu grija, in asa fel va tine medicul caputul copilului si cordonul ca nu va fi nicio problema...
Eva & Luca (08.09.2008) acum
21+ cu
Noah (30. 12. 2010)
mirunam spune:
Fetelor l-am intrebat pe dr ce parere are de recolatarea de celule stem si mi-a spus ca daca ma mananca buzunarul de 1000 E sa recoltez, altfel sunt sanse minime sa am nevoie de ele. Asta da dilema... Cate dintre voi nu recolteaza??? Stiu ca majoritatea recoltati dar eu stau cu balanta in mana si ma intreb cum e mai bine...
Sugubina, bravos
! Am inteles ca oricum s-au purtat frumos cu tine, asta ar mai lipsi, sa ai si probleme cat casa si sa te sutuie ca nu le dai bani. Sunt oameni si oameni dar majoritatea nu sunt deloc oameni 
MIRUNA cu Emanuel Alexandru
si Iustin Adrian
28 +
onniex spune:
mirunam,
Nici eu nu sunt foarte decisa sa recoltez celule stem. Inclin sa-i dau dreptate medicului tau. Sansele sa le utilizezi sunt minime, dar exista. Depinde de fiecare in parte.
Eu am tot citit pe internet si nu m-au convins in intregime explicatiile. Inca nu m-am hotarat 100%. Voi mai cere si pararea altor amici (care sunt medici). Vezi ca este si un subiect special pe forumul DC.
Va pup
pe toate, fete curajoase!
25+