Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 12
carm3nutza spune:
buna,
pot sa ma alatur si ei la aceasta minunata odisee?
citesc de mult timp mesajele voastre si imi place ca aflu multe lucruri interesante
26+
carm3nutza spune:
si am si eu o intrebare
e ok daca nu am contractii si nu ma inteapa jos asa cum spuneti multe ca vi se intampla?
in afara faptului ca bb-ul misca foarte mult si des nu am alte simptome
multumesc
27+
ana_o spune:
Carmenutza, trebuie sa treci de moderare, ca sa te citim in timp real. Cam dupa 10 mesaje scapi de moderare, teoretic. Bineinteles ca te primim in odisee, asteptam datele tale pentru lista(DN, UM, DPN). Cat priveste partea legata de contractii si intepaturi, stai linistita, fiecare sarcina decurge in mod diferit. Nu toate burticile au aceste simptome in sarcina, suntem doar cateva care ne "plangem" de aceste mici probleme. Tu ar trebui sa te bucuri, mai ales daca nu ai contractii. Cate saptamani are sarcina ta?
Ana
29s, viitoare mami de, David Ciprian
carm3nutza spune:
azi avem 27 de saptamani si o zi :)
o sa iti trimit un mesaj privat cu DN, UM si DPN ok?
27+
adipapazi spune:
fetelor, va raspund pe teme, nu pe nume, ca vad ca subiecetle intereseaza pe mai multe.
1. arsurile: sunt normale, mai ales incepand cu sapt 21-22, pe gat si la stomac. nu va panicati.
2.picioarele umflate, si astea apar in sarcina, dar urmariti aspectul. uneori poate fi semn de chestii urate, asa ca daca vi se umfla, stati cu ele in sus. daca nu se dezumfla, mergeti la dr.
3. morfo la iosup: eu am dat la cea de 12 sapt 400 roni, adica dublu fata de sarcina simpla. iosup nu e celebru prin tutunaru, ci prin faptul ca a invatat tot ce stie de la pop, somitatea cea mai somitate. celebritatea lui iosup nu e conjuncturala, adica datorata faptului ca la fortis lucreaza si tutunaru. intr-adevar, ei impart o cladire si niste paciente, dar n-ai sa vezi ca te trimite iosup la tutu. el respecta alegerea ta.
iosup are, intr-adevar, niste obsesii: iti va spune mereu ca ai uterul deshidratat si sa bei muuuulta apa, apoi se uita la IR, care cica tre sa fie in medie sub 0,7. ce reisuri au ir mari? retard in dezvoltarea fatului si risc de preeclampsie. de aceea eu cred ca daca ai ir mari, e bine sa urmaresti ecografic cum creste bblusul in ultima parte a sarcinii, pt ca daca nu creste, iei tratament. de aceea la eco drii masoara osul de la picior si inca 2 chestii, pt ca in functie de ele calculeaza echograful greutatea copilului.
ir-urile sunt foarte fluctuante. eu le-am avut maricele (0,6/0,7), de ex la 23 de sapt luni le aveam de 0,7. joi de o,4. cred ca depinde si de momentul zilei, si de dispozitia ta.
referitor la comentariile de pe forumuri, parerea mea e ca toti drii cu renume au comentarii pro si contra in egala masura, in functie de experienta fiecarui pacient si de cat de constiincios e pacientul.am 3 medici in familie, credeti-ma ca stiu cum de multe ori pacientii ignora ce li se spune si apoi spun ca nu au fost tratati corect.
4. uscatescu:da, e la fundeni, a fost in concediu pana pe 19 iulie.
o la toate!
Adi +23 cu si
carm3nutza spune:
eu am arsuri pe gat de cand am ramas insarcinata, dar intr-adevar incepand cu saptaman 21-22 au devenit mai dese si mai proeminente
singura cale de a le calma e sa beau apa minerala (doar asa mi trece)
de umflat nu m-am umflat inca, dar din cate stiu eu e ceva destul de normal sa te umfli, nu e foarte bine, dar nici nu e de sarit in apa.
27+
adipapazi spune:
sugubina, cu cine nasti?
inca ceva despre IR: urmariti-le, dar nu va panicati. cata vreme bb ia in greutate, totul e ok. dar urmariti aceste 2 aspecte la echo din trim 3. daca drul nu va spune de ir, intrebati-l. am intrebat-o si eu pe drita mea despre ir, ma speraisem si eu citind la tutunarese depre ir, dar acum sunt mai calma.cand am fost la uscateasaca in sapt 8, era una ala carei bb nu lua in greutate (ir mari), a fct tratament si si-a revenit, luase 1 kg intr-o luna.
Adi +23 cu si
ALEXA1985 spune:
Nu este in concediu.
Citat: |
citat din mesajul lui sugubina Symo asa e se da 1800 pt mama si 1000 pt bebe.Asa tre sa fie si la spit de stat automat, da astia acu cauta nod in papura peste tot..Eu nu nasc acolo ca dr mea fara de care nu fac nimic e la Municipal (nu naste si in Ecl). Dc mai sunt si putin prematuri ca sunt gemeni la Ecl as plati enorm pentru terapie intensiva la bebei ..ceea ce nu am. De ce te-a trimis la Uscatescu? Eventual da un tel acolo si vezi intreaba sa nu fie in concediu. Lore tu stai in casa sau esti activa (servici, mers pe jos)? Eu am obs ca la efort mi se umfla. Cand stau linistita is ok sugubina 24+ cu Puficele |
27+