Iadul din rai....
Raspunsuri - Pagina 3
Tala spune:
plang si eu si mi-as dori ca si mamele lor sa poata plange. Am auzit fara sa vreau de tragedie si am oprit si tv si radio pt ca stiam ca nu pot duce iaginile si cuvintele acestei tragedii. Dar tu Marius, fara nici o insertie comerciala, m-ai facut sa te citesc.
Da Doamne ca acesti ingerasi sa se intoarca pe pamant la parintii lor cat mai curand
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
alex_andra spune:
Avem doliu DC
Marius, inca o data.....
Nu pot sa dorm, ma gandesc intr-una la bebelusi, atat de gingasi, atat de mici, atat de devreme...
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Gargoyle spune:
Eu nu plang... Nu pot. E prea cumplit pentru a plange. Este ceva atat de rau, atat de inimaginabil de rau, incat imi macina mintea si zi si noapte. Fac lucrurile normale de zi cu zi, ma joc cu fetita mea si dintr-o data ma izbeste amintirea, ca o piatra. Si-atunci mi se chirceste sufletul de durere si mi se ridica parul pe brate ca intr-un cosmar.
Nu vad ce ar putea aduce vreo mangaiere mamicilor... Fiindca nimic nu mai poate schimba orele acelea blestemate. Nici macar credinta: preoti care nu considera sufletelele acelea demne de ingropaciune... Oare a decis Dumnezeu ca o moarte in chinuri e potrivita pentru niste prunci?
Gust mierea vietii mele fericite si-mi ramane doar amarul pe limba, pentru ca sunt parinti care inchid ochii si-si imagineaza copilasul arzand intr-o camera inchisa...
Ce merge bine? Exista ceva ce merge bine? Parca ne rostogolim tot in jos si mai si prindem viteza. Imi moare speranta.
laviniablaga spune:
Dumnezeu sa ii odihneasca pe ingerasi, parintilor sa le dea putere, celorlalti raniti sa ii intareasca si sa ii insanatoseasca!
chatonel spune:
Nu pot sa imi imaginez supravietuirea psihologica a parintilor.
Nu imi imaginez nici suferinta bebelusilor care sint inca in viata, arsi intre 70 si 80% din suprafata corpului.
Nu imi pot imagina nici lipsa de profesionalism a medicilor, a asistentelor care trebuiau sa fie pe sectie, a directorului care este responsabil de TOT ce se intimpla in spitalul lui.
Intr-o astfel de tragedie, unde numai capul in pamint si mea culpa de rigoare ar putea fi o imagine decenta cu care sa apara in fata parintilor orfani si a miilor/milioanelor altor parinti speriati de ceea ce s-a intimplat.
Dar nu, nu e asa. Directorul vorbeste de materialul medical pe care l-a pierdut.... vietile umane nu valorau probabil nimic.
Asistenta a gasit scuza de a fi fost lipsa din sectie, scuza de "pipi", de parca e pe vremea copilariei cind se spunea "piua" si erai scuzat.
Serviciul tehnic, care este responsabil de reteaua electrica e inexistent.
Ministrul sanatatii ar trebui sa coboare din jilt si sa lase locul altuia mai vrednic, ca el nu a stiut sa isi conduca ministerul pe un drum de succes. Aprobarile de functionare ale spitalelor se fac la minister. Daca maternitatea din Giulesti era la zi cu detectoarele de fum, daca serviciul tehnic facea reviziile tehnice la termen, daca ... daca... daca.
Prea multe lipsuri adunate la un loc.
Poate ca ar trebui sa faca presiune populatia, daca ei nu se simt vinovati, poate ca trebuie sa le reamintim care le este rolul pe care trebuie sa il joace fiecare la functia lui.
Nu se mai poate sa plecam noi capul de rusinea lor! Sa si-o asume si sa faca bine sa invete toata lumea din greselile lor!
Sa fie un exemplu de pedeapsa care sa ii faca sa gindeasca pe toti cei care lucreaza cu vietile umane si nu au vocatie/nu le pretuiesc!
Sper ca acolo, la ruinele maternitatii, s-a ridicat un mic altar, ca ard luminari pentru linistirea sufletului si ca florile sint mereu proaspete, in memoria acestor copii nevinovati care platesc cu viata lor neglijenta adultilor.
Sper ca acei reprezentanti ai mintuirii sufletului au decenta sa fie prezenti si sa aline durerea parintilor, atit cit se poate alina.
Noi, familia DC, putem schimba lucrurile. Sintem multi, sintem parinti, intelegem ca durerea unui parinte depaseste orice limita umana. Haideti sa ne dam mina si sa facem un baraj impotriva incompetentei, a neprofesionalismului, a lipsei de bun simt!
Nora spune:
Trist, revoltator...sfarsitul lumii...ce se mai poate intampla dupa asa ceva...nimic, au murit sperantele toate...
Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace pe micutii ingerasi si sa-i ajute pe parinti
alina023 spune:
Plang si eu alaturi de voi...atat pot face acum, din pacate!
Dar trebuie facuta presiune publica pentru ca toti, de la vladica pana la opinca, sa plateasca pentru nenorocirea asta! Trebuie facuta presiune publica pentru ca ei sa-si prezinte demisiile, incepand cu ministrul si terminand cu stafful spitalicesc, iar cei direct raspunzatori sa putrezeasca in cea mai groaznica puscarie posibila!
Nu le vor fi adusi inapoi pruncii acelor mame, dar macar ne vom asigura ca asa grozavie sa nu se mai petreaca niciodata.
Marius, exista vreo procedura legala prin care opinia publica sa ceara demisia unui ministru? M-ar mira...dar intreb, poate totusi...
Dormiti senin, ingerasi scumpi!
Doamne, rogu-te alina-le suferinta acelor micuti nevinovati din spital!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!