FIV Europa(33)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

denisa de spermocultura intrebam; ca in NL nimeni nu a cerut , dar am facut pentru cei din At. Si ma gandeam ca daca a iesit ok nu are rost sa ceara repetarea ei, pentru ca noi oricum nu avem alti parteneri sexuali si nu ar avea cum sa se modifice.
Si mi se pare un pic ciudat sa fie trimis barbatul la spermocultura cand femeia deja s-a apucat de stimulare. Pai daca ii gasesc lui ceva in neregula ce mai face, mai are timp sa se trateze in cateva zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Nu stiu sisipisi ce sa mai zic , si noua ne-au cerut la fel.Problema la noi e ca al meu drag sot, nici macar nu ejaculeaza sperma, ci doar o picatura de lichid spermatic.Din ce naiba sa-i mai faca si spermocultura...la tine chiar cred ca nu are nici un rost sa o mai faceti, daca spui ca deja ai inceput tratamentul pt stimulare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Sisipisi eu stiu asa ca, analizele au valabilitate 6 luni, nu vad de ce sa mai repetati spermocultura inca odata dupa 2 luni daca nu au fost probleme(bacili sau mai stiu eu ce). Se repeta spermocultura in momentul in care sa urmat un tratament si sa se vada daca a disparut"bazdigania". Daca nu are cum sa infecteze cu ceva stai linistita.
In general barbati se infecteaza cu "bazdaganii" in urma unui contact cu o persoana infectata, ei sunt in marea majoritate mai mult purtatori, problema la noi este. Dar daca tu nu prezinti nimic la teste, eu spun sa stai linistita. Eu la primul consult mi-am recoltat din sange IgG siIgM (citisem eu nustiu pe unde ca unele analize din secretie se pot recolta si din sange)am fost cu acele analize cu care am bulversat doctorita si mi-a recomandat sa-mi recolteze din secretie, am recoltat la ei, rezultatul venea in 15 zile la toate, nu reuseam sa i-au legatura cu translatorul pe care il aveam la timpul respectiv sa-mi spuna cum au iesit rezultatul, deja intrasem in sevraj, am reusit sa iau legatura cu o alta persoana si mi-a spus sa stau linistita fiindca exista un tratament care se da chiar si in perioada de stimulare.Asa o fi sau nu in legatura cu medicamentele, nustiu sa-ti spun dar, medicina a evoluat foarte mult.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui melisa28

Nu stiu sisipisi ce sa mai zic , si noua ne-au cerut la fel.Problema la noi e ca al meu drag sot, nici macar nu ejaculeaza sperma, ci doar o picatura de lichid spermatic.Din ce naiba sa-i mai faca si spermocultura...la tine chiar cred ca nu are nici un rost sa o mai faceti, daca spui ca deja ai inceput tratamentul pt stimulare...

Draguta din picatura respectiva , fiindca eu la analizele de secretie nu prezentam niciun "brontozaur"(si am facut cateva in perioada respectiva, la laboratoare diferite) dar, sotul meu in urma spermoculturi(ale tinereti valuri) avea ureeaplasma, am facut tratament cot la cot cu el chiar daca eu nu eram infectata.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

Melisa 28, te rog activeaza PM !

Multumesc

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Bruni ! Cum stai?
Pe mine m-a incurcat un pic amanarea acestei fertilizari pt ca imi programasem concediul pe luna sept. Asa trebuie sa-mi iau si in oct- si voi pleca si in sept undeva pt ca nu mai pot - am avut 3 luni de vara f. nasoale la servici.
Eu sunt putin dezamagita de comunicarea cu cei de la Wunsch. Am primit niste raspunsuri f. laconice la intrebari. Nu inteleg de ce m-au tot amanat cu inceputul fiv-ului, eu le-am spus clar acum 3-4 luni ca vreau sa-l fac in sept. Luna trecuta hormonalele mi-au iesit la fel ca acum in ziua a-2a , daca n-au fost cumva chiar mai bune . de ce nu mi-au data atunci primosistonul? Prolctina , luna trecuta mi se reglase frumos... acum e sub limita.... in fine , sper sa fie totul bine in final.In ultimul mail mi s-a comunicat ca trebuie sa incep primosistonul intre ziua 16 si 22 de ciclu. atat. in final m-au intrebat in ce zi a ciclului sunt?!!! Adica dupa 2 zile de bombardamente cu mail-uri si telefoane cu analize de ziua a2a , in care le-am spus clar ca sunt in ziua a 2 a , apoi a 3a , ei ma intreaba in ziua 4a in ce zi a ciclului sunt?!!!! nu stiu ce sa zic , mi se par putin aierieni...
Da, acum are si sotul timp de spermocultura. Si eu de aemenea de secretie vaginala ( desi eu am in ultimele 6 luni vreo 3 culturi de col si o secretie facute- toate ok- oare ei nu se uita prin dosare?!!!)
ufff.....Acum ca mi-am varsat nervi pe forum ma pot duce linistita la servici. Va pup pe toate si bafta sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Buna Adijio, si mie mi se par la fel cei de la wunch, desi initial eram 90% hotarata sa fac FIV cu ei.Acum nu mai sunt la fel de sigura, ca voi face cu ei Fiv-ul. I-am intrebat de f multe ori care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam, bun am inteles ca e greu sa explici pe mail toate astea.Dar de ce alte clinici imi raspund , asta era un semn de intrebare. Tot timpul i-am intrebat cand trebuie sa faca sotul meu TESE, pt ca eu chiar nu sunt lamurita.
Iar ei imi spun sa vin prima oara la o prima consultatie.Iar eu nu am inteles mai nimic, mergem la o prima consultatie, vorbim ne explica presupun pasii ce-i vom urma, si banui ca daca suntem cat de cat ok cu analizele imi vor da schema de tratament , iar sotul face TESE( biopsia testiculara)cand in timp ce eu ma indop cu hormonalele?....daca nu i se va gasi nimic la biopsie?....ce fac raman cu injectiile de hormoni facute, cu bani cheltuiti aiurea pe medicamente, ..?...
Ieri am mai trimis mail la o alta clinica din Viena ,w. godenes kreuz, cu care a reusit GABI.B, si am ajuns la vorba ei ca sunt altfel.Am de gand sa merg la amandoua clinicile pentru a-mi face o parere personala, dupa ce vom discuta fata in fata, poate acum ma insel eu in privinta celor de la wunch...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

adijo maine voi sti cum stau..merg la eco.
sunt in z5 de stimulare.
imi pare rau ca nu ati reusit sa comunicati, intr adevar astepti de atata timp sa incepi in septembrie, e tare grea asteptarea, insa nu te descuraja,tot acolo esti, o luna mai tarziu...
eu tocmai imi faceam planuri ca daca nu reusesc urmatoarele 2 fivuri , merg si eu in austria!
hai ca trebuie sa fie bine ,in octombrie vei da startul si vei reusi din prima! bafta!
melisa sa ne spui si noua cum a fost la cealalta clinica.
sper sa reusesc acuma sa obtin o sarcina , sa nu mai am nevoie de informatii, dar mie pana acuma din tot ce am citit , austria mi se pare cea mai potrivita alegere!
bafta si tie!

"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Mergi la inceput

melisa draguta hai ca iti raspund eu.
TESE se face cam atunci cand iti fac tie punctia ca sa extraga ovulele.
Problema cu FIV este ca poate sa mearga prost in atat de multe etape incat riscul ca tu sa te injectezi degeaba si sa pierzi banii este considerabil.
1. Te poti injecta si sa nu raspunzi la tratament, deci sa nu produci nici un folicul.
2. Poti produce multi foliculi dar acestia sa fie orbi, adica sa nu contina ovule. Cate ovule ai produs afli numai dupa punctie. Faptul ca ti se spune la eco ca ai 10 foliculi sau 15 foliculi nu inseamna decat ca ai atatia foliculi, nu neaparat ca ai atatea ovule.
3. Se poate intampla sa produci ovulele dar acestea sa fie extrase prea tarziu si sa fie asa de "batrane" incat sa nu mai poata fi folosite. STiu un caz in NL al unui cuplu care lucra cu donor de ovule si femeia respectiva s-a injectat, a facut tot ce trebuie, dar ovulele au fost prea batrane si nu s-a mai putut face nimic.
4. Se poate ca ovulele tale puse in contact chiar cu o sperma super buna sa nu se fecundeze, deci sa nu iasa nici un embrion.
5. Se poate intampla ca desi se formeaza embrionii acestia sa aiba defecte genetice si sa nu poata fi transferati.
6. In timpul si dupa stimulare poti dezvolta un sindrom de hiperstimulare care va impiedica transferul de embrioni in luna respectiva si va trebui sa mai astepti.
Eu stiu toate astea pentru ca in NL inainte de FIV perechile participa la un seminar de informare.
Aici partenerii sunt rugati sa doneze sperma chiar inainte de punctie pentru ca cei de la laborator sa vada daca e buna de ceva. Daca nu e buna sunt rugati peste 30 de minute sa doneze inca o proba. Se pare ca a doua proba este aproape intotdeauna mult mai buna decat prima. SUnt unii barbati asa de stresati de toate astea incat nu sunt capabili sa doneze nimic (stau intr-o camera de spital cu lume in jur mergand pe holuri, stiu ca nevasta urmeaza sa treaca printr-o punctie foarte dureroasa, pentru ca aici nu se face anestezie totala si e cam nasol eu am trecut prin asta, etc etc.)
Barbatilor care se stiu sensibili li se recomanda sa spuna dinainte ca sa li se dea ceva medicamente sa ii ajute.
Deci vezi, asta este un proces asa de stresant pentru amandoi, iti trebuie nervi tari si sa fii constienta de toate riscurile astea, dar sa vrei asa de mult un copil incat sa mergi inainte si sa crezi in steaua ta pana la capat.
Sper ca te-am lamurit si sa ma scuzati ca m-am intins asa de mult.

Mergi la inceput

melisa ar trebui sa incepi sa iti pregatesti sotul pentru mai multe sanse la TESE. Sotul meu, desi are o sperma bunuta e de 3 luni pe un cocktail de vitamine si minerale dupa cum urmeazA: B complex, C, Omega 3-6-9, Magneziu, Zinc (luate separat si nu inamestec de minerale). SI in fiecare zi bea un amestec de fructe verzi (mere verzi, struguri verzi,kiwi, plus alte fructe la alegere) in combinatie cu putin iaurt. Fructele le tai si le treci printr-un blender si adaugi un pic de iaurt. Cei de la Viena au fost de acord cu toate, mai ales ca citisera si ei studiul despre importanta fructelor si legumelor verzi asupra calitatii spermei. In plus, baut dimineata pe stomacul gol, va fi o buna sursa de energie pentru el.

Mergi la inceput