FIV Europa(33)
Raspunsuri - Pagina 7
Sisipisi spune:
Gabi te inteleg perfect. Si numai faptul ca TSH-ul asta pare asa de important ma face sa merg mai departe. Nici nu am stiut pana acum ce important este. Macar daca am reusi ceva, dupa atatea chinuieli. Mie la Wunsch nici nu mi-au cerut histero (oricum histero la mine a aratat trompe perfect permeabile). Acum mi-a intrat si un cui in cap ca poate nu am ramas gravi natural din cauza de TSH mare. Pentru ca noi nu avem un diagnostic clar al sterilitatii cuplului nostru.
melisa28 spune:
Gabi , si cat te-a ajuns la goldenes?, din cate stiu e mult mai scump ca la wunchbaby, nu?
Gabi_B spune:
nu e mai scump.
de fapt n-am investigat toate detaliile si dincolo, dar la Wunsch am avut impresia ca prea vor sa ne vanda una-alta. Ne-a explicat o gramada despre PGD, dupa care a confirmat ca de fapt se testeaza doar un sfert din cromozomii embrionului, ne-a propus teste genetice (care au probabilitate sub 5% sa gaseasca vreo problema) si apoi consultatie de genetica cu profesorul cutarica... la ce-mi folosesc toate astea? de banii astia, mai fac un FIV, nu? dar au reusit totusi sa ne vanda un flacon de Primosiston de 7 euro...
La Kreuz, cu short-protocol, adica 3 ecografii, punctia cu anestezie generala si laborator pana la stadiul de embrioni de 3 zile (fara blasto) a fost 2600 euro. La care mi-au facut si reducere 600 euro!!! pt ca sint doctor (una ca asta nu s-a vazut in Romania!).
La asta s-au adaugat medicamentele, Merional din Ungaria si restul (Orgalutran, Ovitrelle, Decapeptyl) unele de la ei, altele, din Ungaria - total circa 800 euro!
Si consultatia initiala, bineinteles, 110 euro, parca.
Una peste alta, mai ieftin decat in Romanica!
Gabi +8
melisa28 spune:
Gabi , nu stiu de ce cred eu ca la goldenes este mai scump , poate de unde la wunchbaby, au avut ei oferta toata vara...Ei spun ca te ajunge 3000 de euro FIV cu ICSI , plus medicamentele.Insa intradevar doar citind pe acest forum mi-am facut o impresie mai buna la goldenes.O sa le trimit si eu maine mail, sa vedem ce spun, legat de problema noastra. Ceea ce nu-mi place mie la wunchbaby este ca raspund mai greu la mail, si nu inteleg de ce niciodata nu raspunde la mail chiar doctorul in persoana, ci tot timpul raspunde ba Ana , ba un alt barbat Ulrike.
Gabi_B spune:
mie mi-a fost destul de greu la Kreuz cu prima consultatie, pt ca am vrut intr-o anumita zi, aceeasi cu consultatia de la Wunsch - nu voiam sa mergem de 2 ori la Viena, de 2 ori avion etc doar pt consultatii. Dar am insistat, si abia dupa vreo saptamana ne-au dat ok - dar ma gandesc ca e ceva normal, pana la urma un prof universitar are programul incarcat...
cat despre mailuri, nu mi-a raspuns niciodata proful la ele, cred ca nici nu ajung la el, le rezolva o alta dr ginecoloaga, asta o fi treaba ei. Ea mi-a facut si ET, dar asa sint ei, lucreaza in echipa, stie stanga ce face dreapta! si au fost superok si dupa ce m-am intors in tara, am avut niste nelamuriri cu Clexanul prescris de ei, si doctorita de care zic, dr Pekic mi-a raspuns intr-o ora la mail! si dupa o saptaman iar, am scris seara si dimineata imi raspunsese deja.
am fost f multumita per total, si mai ales comparativ cu Ro!
la Wunsch ai fost la clinica? sau doar esti in corespondente?
Am vazut pe forum ca au si ei multe reusite, si aveau sala de asteptare plina (asta poate sa fie si o deficienta de organizare...ai zice ca la austrieci nu se intampla!) dar mie personal mi s-au parut un pic de moda veche in gandire, sa faca toate alea, sa verifice toate alea sa te innebuneasca, pe cand la Kreuz, mult mai practici si mai eficienti mi s-au parut in abordare!
acuma tine si de feeling! faci cum simti tu ca e mai bine.
Gabi+8
melisa28 spune:
Sunt inca la stadiul de corespondenta. Deocamdata am comunicat cu cei de la wunchbaby, si cu cei din Budapesta.Insa acum in septembrie vreau sa merg la o prima consultatie, poate am sa reusesc si eu sa imi programez ambele consultatii in aceeasi zi, ma tenteaza mai mult godenes, sincer, insa cum ti-am zis cred ca m-ar ajunge mai mult.
denisa220972 spune:
Sisipisi eu te rog nu te dezarma, priveste si partea plina a paharului, puteau sa-ti faca protoculul sa-ti ia bani, hormoni la greu si rezultatul sa fie 0.(cum se practica la noi). Eu merg pe principul mai bine mai astept , o luna , doua(sa stii ca timpul nu este in favoarea mea)si poate o sa fie bine. Eu al doilea FIV l-am facut in ungaria ,la primul consult analizele erau facute in romania, cum sunt eu o besmetica in a analizelor mi-am facut si TSH, T3, T4, cand am luat rezultatul aveam la TSH- 7.71(val. normale 0.5-4.34)am vazut ca este aceeasi valoare ca la T4 dar, am spus ca asa trebui sa fie, doctorita de la Szeged mi-a recomand sa consult un endocrinolog sa-i spun ca fac FIV, si dupa ce rezolv TSH(sub 2, indicat ar fi ca in ziua 2-3 CM sa fie sub 1) sa vin la
ea. Sa scurtez pov. TSH meu era gresit, copiase gresit rezultatul cei de la laborator.Am repetat analiza la alt laborator si a iesit OK. Eu am apreciat lucrul respectiv la ea ca mi-a spus ca nu are rost sa incerc cu TSH-ul respectiv fara tratament, aaaa sa nu uit, a mai fost o fata care in ziua 2 de CM avea prolactina marita, la fel nu a vrut sa inceapa protocolul fiindca ia hormoni degeaba si bani. Daca ai un cui impotriva lor schimba clinica.
si nu te dezarma, capul sus.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
adijo spune:
Fetelor, mi-e tocmai mi-a venit ciclul( ieri). Astzi la 8 am aterizat in Bucuresti, la 9 am fost la Synevo si mi-am luat sange pt hormoni. Rezultatele le primesc pe la 4-5 pm. Problema e ca la ora aia nu mai e nimeni pe la clinica din Viena. Sper maine dimineata la prima oara sa pot da de Ana sa-mi spuna daca incep sau nu. Eu am probleme cu prolactina , dar sub tratament a fost ok la ultimele analize, si cu estradiolul( luna trecuta a fost cam mare).in rest , singura problema care are mai fii e ca ne-au cerut analize bacteriologice proaspete- secretia vaginala si spermocultura, iar singurul laborator din Baia mare care face spermocultura e inchis pana in 1 sept. Asta ar insemna sa am rezultatul la spermocultura in ziua 10-11 de ciclu si cred ca e prea tarziu!
Am sa incerc sa vorbesc azi cu Ana sa vedem ce sa fac...
Prietena mea , de care am mai scris, din pacate nu a reusit... ca urmare si moralul meu nu e cel mai bun... dar cred totusi in sansa mea!
Bruni, bafta!
adijo spune:
Sisipisi, inteleg ca e greu cu analizele si cu concediul. asa e si la mine. Eu i-am presat putin sa incep luna asta di cauza concediului. Si la mine problema cu prolactina e veche, dar nu mi-au spus sa incep tratamentul decat cu o luna inainte de fiv - initial mi-au dat si tratament cu Primosiston , dar acum , probabil si din cauza ca i-am anuntata un pic cam tarziu ca vreau sa fac in sept., au renuntat la el. Totusi e mai bine sa astepti sa fie hormonal totul ok.
Sisipisi spune:
adijo, melisa stiu ca aveti dreptate. Numai ca m-a luat un pic pe nepregatite toata chestia. Azi medicul de familie mi-a dat reteta numai pentru 30 de pastile de Euthyrox si mi-a zis ca daca nu ar fi cerut cei de la Viena ea nu mi-ar fi recomandat ca TSH de 3,1 e ok. Si a zis sa ii intreb pe cei de la Viena ce voi face daca raman gravida, ca ea nu e convinsa ca e bine sa iau Euthyrox in timpul sarcinii.
Adijo, puteati face analizele bacteriologice la Buc, sau sa incercati la Tg Mures ca e mai aproape de voi. La Medsana se poate face speromocultura si analiza de secretie.
Am fost la farma sa intreb si de Primosiston si au stat 15 minute sa se uite in niste carti sa vada ce medicament echivalent este in NL. AU zis ca ar fi Primolut dar mie compozitia mi se pare diferita pentru ca Primolut nu are estrogen. Daca ma mai amana o luna, raman fara Primosiston si naiba stie ce o sa iasa. Oricum faza cea mai tare este ca in NL pana si pentru contraceptive iti trebuie reteta.
Gabi ce ciudat ca au incercat cei de la Wunsch sa iti bage chestii pe gat. Noi am insistat chiar sa ne dea cate medicamente pot pentru ca Ana insista sa le cumparam din NL ca imi da ea reteta. Mie mi-a placut de ei cum abordeaza problema, bine depinde si cu ce sau cine compari. Mi-a placut pozitivismul lor si pareau profesionisti.