FIV Europa(33)
Raspunsuri - Pagina 17
Arina21 spune:
'neata fetelor,
Bombi, noua ni s-a recomandat PBD pentru ca am avut 2 FIV-uri esuate (unul la Polisano celalalt la Wunsch). In amandoua cazurile am facut ET cu 2 blastocisti, primul FIV fiind cu blastocisti de mai buna calitatea decat al doilea FIV. La noi, desi aveam embrioni multi care se dezvoltau excelent pana in ziua 3, nu reuseau sa ajunga la blastocist decat 2 (din 12 respectiv 7 embrioni).
La FIV3 facut tot la Wunsch, ni s-a schimbat protocolul si am avut 9 ovocite dintre care s-au fertilizat cu ICSI 7, 5 au fost OK dpdv genetic in urma PBD (cred ca cu FISH), 3 mi-au transferat in z3 iar spre marea noastra surpirza, ne-au mai ramas 2 care sunt frozen.
Pentru o mai buna calitate a ovocitelor incercati sa schimbati protocolul. Bafta multa!
Denisa draguta, te pup si chiar daca nu scriu des, ma gandesc la tine si la binele pe care mi l-ai facut cu Pen-ul pt Puregon 
Bruni, bafta, bafta, bafta!
Sisipisi, Melisa, Adijo, sper sa veniti toate numai cu vesti bune.
Eu incerc sa nu zic nimic pentru ca ma gandesc ca durerile permanente asemanatoare cu cele care prevestesc menstruatia nu au cum sa fie de bine. Oricat de optimista as incerca sa fiu, trebuie sa raman si realista.
Va pup
Arina 
Sisipisi spune:
Arina cei de la Wunsch au recomandat ET de 3 embrioni sau a fost alegerea voastra? In mod normal ei cati embrioni transfera?
Cate zile mai ai de asteptat?
Verisoarei mele i-au transferat 3 embrio, 1 ff bun si 2 asa si asa. Si au zis ca se bazeaza pe ala ff bun. Guess what? Are tripleti de 2 ani acum. Si mai aveau un baiat tot cu fiv.
bruni bafta multa!
Fetelor eu nu ma simt grozav. Nu stiu daca de la primosiston sau de la Euthyrox+primosiston am gura mereu uscata, ameteli si dureri de cap. Si saptamana viitoare aflu abea daca TSH a coborat. Nu am mari sperante....
brunadria spune:
sisipisi ce noroc a avut verisoara ta, cred ca si a implinit visul cu varf si indesat
mie de exemplu aici in franta ,nu vor sa mi transfere mai multi de 2!
la femeile pana n 30 de ani ,transfera doar 1!
la femeile peste 30 de ani, transfera 2!
iar peste 35, transfera 3!
cel putin la clinica unde fac eu asa este ,nu stiu daca peste tot in franta..
in schimb la primul fiv la cluj , am transferat 3!
poate mi surade norocul de data asta
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Arina21 spune:
Wow Sisipisi, felictari verisoarei tale. Se pare ca la ea problema era una f clara care se rezolva prin FIV, la noi habar n-avem de ce nu se intampla ca le cam avem pe toate in regula.
Eu am vrut sa-mi transfere 3 embrioni si ei au fost de acord. Am avut unul de 12 celule si 2 de 8 celule. Noi avem peste 35 de ani.
Tu cred ca te simti aiurea de la Euthyrox, ai grija cu el, scade tensiunea si da stari intr-adevar ca cele pe care le descri tu. Poate e doza prea mare?? Eu de la Primosiston n-am avut nimic, de fapt am fost f OK pe toata durata tratamentului.
Arina 
Arina21 spune:
Sisipisi, scrie-le celor de la Wunsch ca te simti aiurea, sigur iti vor spune ce e bine sa faci in continuare.
Sisipisi spune:
brunadria in NL nu transfera 3 niciodata. Sub nici o forma. Femeilor peste 35 le transfera 2 dar numai la cerere.
Arina da , verisoara are probleme cu trompele. Si noi suntem in aceeasi situatie cu voi. Totul ok, dar nu iese, eu am 37 iar sotul meu 36.
Nu cred ca am doza prea mare de Euthyrox, mi-au dat 50mg. Si oricum teama imi e ca nu va scadea TSH la timp, ca mi-au zis prea tarziu sa il iau si pana la analiza de TSH apuc sa iau numai vreo 19-20 de pastile.
Eu nu am curaj sa cer 3 embrioni. Dupa exemplul verisoarei nu vreau sa risc o sarcina asa mare. Trebuie sa recunosc ca nici nu ne dorim chiar 3 copii. Ne-ar fi de ajuns 1 sau 2.
elenada spune:
Arina iti tinem pumnii stransi stransi. Doamne ajuta sa fie cu ochisori. Si eu am avut dureri ca la ciclu la fivul norocos si tot 3 embrionasi am pus.
Bruni bafta multa iti doresc si te astept cu un test pozitiv.
Fetelor va doresc sa vina cat mai repede bebelusul mult dorit. Mult noroc la toate
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
[url=http://www.diaet-ticker.de] www.ketoforum.de/diet-ticker/pic/weight_loss/87240/.png" border="0"> [/url]
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
bombi spune:
Arina, multumesc de raspuns. Cred ca tie ti-au facut doar screening de aneuploidie (in mod uzual se face pt cromozomii 13, 15, 18, 21). Ai primit protocolul de la analiza sau doar ti-au spus citi sint normali?
La noi nu e chiar asa simplu (sau poate e mai simplu ca exista o explicatie a infertilitatii). Sotul e purtator de translocatie reciproca si teoretic doar 35-40% din
sint normali. Inainte de a apela la FIV am avut 5 sarcini oprite in evolutie in jur de 8 saptamini.
Iti tin pumnii strinsi pt test
! Cind tb sa-l faci?
Arina21 spune:
'neata fetelor,
Bombi, mie mi-au spus doar ca avem 5 embrioni OK dpdv genetic. Probabil din cauza ca au fost in regula, nu avea ce alte detalii sa-mi dea. Imi pare rau pentru sarcinile pierdute de tine dar nu cumva testul HALO pe care il fac la Wunsch si pe care ni l-au facut si noua, v-ar ajuta sa selectati sperma cea mai buna?? Este un test care investigheaza sperma dpdv morfologic la microscop. Tu unde ai facut FIV? Stiu ca 'genetic' nu e acelasi lucru cu 'morfologic', dar poate ajuta?? Zic si eu...
Elenada pupici speciali tie si piticilor tai iubiti 
Bafta
Arina 
Sisipisi spune:
brunadria bafta la punctie

Fetelor care ati facut punctia cu anestezie totala. Cam cat dureaza toata procedura? V-ati simtit ok dupa punctie? Eu am facut cu anestezie locala si a durat foarte putin. Dar aveam putini foliculi. Mi-au dat ceva dormicum de eram semi-beata.