Incendiu la maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Niciodata nu am mai vazut o tragedie atat de mare! Am consultat literatura de specialitate si nu am gasit nimic similar. E vorba de copii nascuti prematur, cu greutatea foarte mica si cu arsuri pe suprafete foarte mari ale corpului. Au mai existat cazuri de bebelusi foarte mici, insa arsi accidental, pe portiuni mici, de multe ori cu substante chimice, insa niciodata ceva atat de grav“, a declarat dr. Josef Haik, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Centrul Medical Sheba din Tel Aviv. “Nu putem da nici un pronostic privind sansele lor de supravietuire. Noi doar i-am consultat cateva clipe si am vazut ca sunt bine ingrijiti de medicii romani. Echipa prof. dr. Dan Enescu face tot ce e medical posibil, asa ca in afara de a-i ajuta cu unele medicamente, nu putem face mai mult“, a declarat Haik, care, alaturi de colegii sai, a parasit azinoapte Romania.

http://www.libertatea.ro/stire/medicii-din-israel-veniti-sa-i-salveze-pe-bebelusii-arsi-nu-am-mai-vazut-o-tragedie-atat-de-mare-300356.html



..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ministerul e de vina si primul care ar trebui sa-si de demisia este ministrul sanatatii. De ce? pentru ca nu exista legislatie care sa reglementeze OBLIGATIVITATEA senzorilor de fum si caldura, a sistemului de alarma de incendiu, a usilor de incendiu, a hidrantelor si educarea personalului medical. Ministrul care nu a implementat aceste lucruri pe plan national este diirect responsabil. Si, din nou, nu era nevoie sa inventeze coada la pruna, exista cercetari, paramentrii, standarde in tarile civilizate care puteau fi preluate. Eu am in casa 3 alarme de incendiu, nu pentru sunt eu paranoica ci pentru ca sunt obligata prin lege sa le am, pentru ca nici o cladire nu primeste autorizatie de functionare daca nu are asa ceva. La spital sistemul este mult mai complex, alarma de incendiu cand se declanseaza, anunta pompierii si aia pornesc la drum in secunda 2 dupa ce s-a declansat alarma, nu trebuie sa dai telefon. Spitalul e despartit pe sectiuni si fiecare sectiune are usi de incendiu care de obicei stau deschise si care se inchid automat cand se porneste alarma. Usile astea rezista la foc 2 ORE !!! Evacuarea se face doar din zona de incendiu, in spatele usilor de incendiu si focul se localizeaza si poate fi stins imediat. Exista iesire de incendiu, exista proceduri si e obligatoriu pentru toata lumea care lucreaza in spital sa faca un curs anual cu privire la alarma de incendiu, alarma de evacuare si procedurile de evacuare. Toate usile care sunt in mod normal incuiate se descuie automat atunci cand porneste alarma de evacuare. Faptul ca ministerul nu a implementat genul asta de masuri, nu dooar la Giulesti ci in toate spitalele romanesti, il face direct raspunzator de tragedie.

Directorul spitalului e al 2-lea care ar ttrebuie sa-si dea demisia. Pentru ca nu avea nici un sistem de alarma contra incendiilor (indiferent de legislatie), ca nu avea suficient personal, ca a folosit o firma dubioasa care a montat aparatele, ca nu avea o banala instalatie de interfon (noi am avut asa ceva la scoala), ca stia ca bebelusii sunt lasati nesupravegheati. Acum, in primul rand este ridicol sa ai o persoana la terapie intensiva, ce poate sa faca o singura persoana? Nici macar CPR. Nu zic ca la noi la terapie intensiva este o asistenta la un pacient, nu ma astept la asa ceva de la Romania dar macar sa ai suficient personal care sa poata interveni EFICIENT in caz de urgenta. Cum anunta asistenta asta ca un copil era in dificultate? Il lasa acolo si pleca sa caute doctorul? Chiar nu exista un interfon sa poata sa zica: 'code blue la terapie intensiva' sa stie doctorii si asistentele sa vina sa ajute? Daca exista interfon si asistenta era cu copiii atunci putea sa ceara ajutor. Cum se ppoate ca un director de spital sa nu instaleze un interfon ca sa poata fi anuntate urgentele? Din nou, nu e ca si cum ar trebui sa inventeze conceptul, el este folosit si probat peste tot in lume.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation


ai perfecta dreptate! Eu as mai spune ca si asistenta care era in tura si nu a fost de gasit pe motiv de "pipi" de o ora, trebuie sanctionata si eliminata din profesia care cere daruire fata de copii.

Revenind la ceea ce spui tu, cu interfonul, sint complet de acord. Numai ca acest interfon trebuie conectat in doua puncte, unde e permanent cineva. Unul ar fi salonul de prematuri si al doilea? Unde e permanent cineva intr-un spital in ro? Poate acolo unde se beau cafelele

Sper ca, totusi, foloseau telefonul, nu lasau balta copiii cu probleme ca sa se duca sa caute un doctor prin tot spitalul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, nu stiu cum e la spitalul acela, dar in astea pe care le stiu exista telefon, nu interfon .
Si da, directorul trebuia sa faca o sesizare daca stia ca este prea putin personal.


***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am vazut ca salariul unui director de spital este undeva la 7.000-8.000 de lei, cu sporuri se ajunge la mult mai mult...asa ca de banii aia, un director de spital trebuie sa stie tot ce misca in unitatea sa ca de aia e director, ia spor de conducere ( sau cel putin se lua 50% din salariu), ce inseaman conducerea asta, doar sa semnezi niste hartii?
Eu cred ca trebuie sa raspunda toti penal, de la asistenta si electrician, la director, altfel acesti micuti au ars de vii degeaba!

Eu am ales sa nasc acum la un spital mic, din mediul rural, unde este totul mult mai curat, asistentele foarte dragute, si care mi-a lasat o impresie buna de cum am intrat pe usa, insa, de cate ori merg la control trebuie sa am grija sa nu nimeresc in orele in care se fac avorturi, ca dureaza mult pana se elibereaza medicul, zilnic sunt cel putin 5 femei la chiuretaje, prima data am nimerit la primiri urgente si aud discutie intre un bastinas si medic : Medicul" Cei ai patiti", "Aseara m-am imbatat cu tata si ne-am luat la cearta, si tata mi-a bagat cutitul in picior", medicul " Mai, ca nu va mai pototliti odata, cine stie cum terminati pana la urma"... Deci, de ce din banii care-i platesc eu la sigurari sa se cheltuie pentru astfel de pacienti, nu au decat sa plateasca din buzunar si avorturile ( cele care nu sunt terapeutice-cred ca asta e termenul), si alcoolismul si tot, nu au bani, ii ia furmos la sectia de politie direct din spital si cu jandarmul dupa ei, cateva ore pe luna sa presteze munca in folosul comunitatii si asa am avea si noi localitati un pic mai curate ( in localitatea de acare vorbesc, ar fi nevoie sa cativa oameni lunar sa curete raul care trece pe acolo de peturi, care ar putea fi duse la reciclat, s-ar face niste banuti, putini ce-i drept dar cu aia se mai cumpara o seringa o ata ceva pentru spitalul din comuna).

Zic si eu, parerea mea este ca nu exista vointa! Nu exista o buna colaborare intre autoritati, nu stiu ce nu exista, nu exista niste pedepse drastice, in schimb, exista prea mult loc de intors.


Am vazut ca a mai murit un copilas, iar ceilalti spun medicii ca nu au prea multe sanse...



mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


bird70, bine zis.

si repet:

OBLIGATIVITATEA senzorilor de fum si caldura, a sistemului de alarma de incendiu, a usilor de incendiu, a hidrantelor si educarea personalului medical

Si, din nou, nu era nevoie sa inventeze coada la pruna, exista cercetari, paramentrii, standarde in tarile civilizate care puteau fi preluate.

La spital sistemul este mult mai complex, alarma de incendiu cand se declanseaza, anunta pompierii si aia pornesc la drum in secunda 2 dupa ce s-a declansat alarma, nu trebuie sa dai telefon.

Toate usile care sunt in mod normal incuiate se descuie automat atunci cand porneste alarma de evacuare.

Acum, in primul rand este ridicol sa ai o persoana la terapie intensiva, ce poate sa faca o singura persoana? Nici macar CPR.





si inaioana a zis-o.. PROCEDURI, PROCEDURI, PROCEDURI.
In prima instanta le preluam si le traducem.



..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Inbox, avorturile se platesc, nu sunt gratuite.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Asta cu senzorii de fum nu mai spun, mie imi e frica sa dorm noaptea cu ceva functionand in casa de teama unui scurtcircuit, dar in camera aia unde era atata aparatura...trebuia sa fie totul gandit la linuta...pun pariu ca nici un generator electric nu aveau in caz ca pica curentul ( a fost un caz acum cativa ani, cand a cazut curentul si pacientul a ramas pe masa de operatie)!

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Problema tine tot de sfanta spaga.
Pentru ca pentru a implementa protocoale si proceduri, astia din minister platesc comisii de "experti" ca sa faca proiecte prin care sa evalueze si sa inventeze coada de la pruna, cum zice Bird. Care proiecte se platesc de catre minister. Care prin urmare trebuie sa organizeze comisii de alegere a comisiei de experti/firmei specializate. Care daca va fi platita pentru asta, va trebui sa scape o parte din banii astia direct in buzunarele celor din minister. Care daca se schimba si vin altii, vor si ei o parte din tort asa ca vor concedia firma/comisia spunand ca nu era buna si fac ei un concurs nou nout sa aleaga alta. Si asta dureaza de ani de zile si in final nu se face nimic. De asta spun ca problema este de sistem exclusiv.
Daca iau ei protocoalele UE standard si le traduc si le implementeaza...ei personal ce castiga la asta? E valabil pentru toate domeniile...peste tot trebuie inventata apa calda se pare.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Inbox, avorturile se platesc, nu sunt gratuite.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com



Foarte bine! Nu am stiut asta, macar sa fie destul de costisitoare incat femeia sa-si cumpere anticonceptionale si sa se gandeasca de 100 de ori inainte sa calce pe bec...ca sa nu mai zic ca si anticonceptionalele se dadeau gratuit intr-un timp la medicul de familie!

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici e ilegal sa nu ai senzor de fum in propria casa. Nu te controleaza nimeni dar daca ia casa foc si iti mor copiii (Doamne Fereste) iar pompierii constata ca nu aveai senzori de fum sau nu erau functionali intri in puscarie. La fel, noi avem un apartament pe care il dam spre inchiriere, daca ia foc cu chiriasii in ei si noi nu avem senzor de fum, noi ca si proprietari suntem raspunzatori.

Mergi la inceput