Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
Florentina G spune:
Nu stiu pe ce am apasat ca s-a trimis mesajul inainte sa il termin... si cu toate astea am putut scrie in continuare de unde s-a trimis..
Florentina G spune:
Iuliana, m-am uitat lap poze, fetele tale sunt adorabile.. imi place cum le-ai imbracat, se vede ca te-ai pregatit trup si suflet pentru ziua asta. Am admirat si parada ghiozdanelor, care mai de care mai colorate si mai mari.... prea mari mi s-au parut unele pentru copilasii aceia mititei... unii abia le trageau dupa ei.. iar Diana ta si-a intrat in rolul de fetita mare si se pare ca s-a straduit sa se comporte exemplar.. felicitari!
Andreea, exact cu aceleasi impresii ne-am intors si noi de la mare... parca m-as fi citit pe mine.. Cu exceptia experientei neplacute de la inceput la fel ne-am simtit si noi... relaxati. Si asta pentru ca am evitat plajele aglomerate si am facut plaja intre statiuni unde am gasit o plaja curata, linistita, am petrecut serile in familie, la aer curat.... si la fel ca Mihai - Dan a descoperit ca ii place la mare.
Una peste alta ma bucur ca v-ati bucurat de o minivacanta frumoasa si ca v-ati intors cu impresii bune... ma duc acum sa ma uit si la poze...abia astept!
Clara, eu ma gandeam sa o dau pe Maya de anul viitor la scoala. Fetita care apare in poze cu Maya la mare este colega si prietena ei de la gradi iar mami a ei este profa la o scoala din cartier.. Am discutat mult pe tema asta si aproape ca m-a convins.. ea a facut tot felul de studii si comparatii, a discutat cu invatatoarele si toate au sfatuit-o sa o dea la scoala de la anu' Singurul impediment la noi ar fi sa nu reusim sa ne mutam pana atunci... clar Maya va avea nevoie sa aibe camera ei cand incepe scoala... Chiar as fi curioasa sa vad daca mai sunt copii care merg de la anu' la noi in grup!
Si mie imi este dor de Elisor, de Loreen si de toate fetele care lipsesc...
Androix spune:
Clara, pai cred ca garga le-o ia inainte la toti. Parca tin minte ca ea acum intra la grupa pregatitoare?
Noi nu trecem la scoala. Am citit pe ici pe colo si nu vreau sa sara peste pregatitoare, iar sa-l mut acum la alta grupa mi se pare deja prea mult: l-am mutat dupa grupa mica, l-as muta acum la grupa pregatitoare, iar la anul iar alta mutare la scoala m-as enerva si eu sa tot fiu data de colo colo. Poate o sa fac treaba asta cu Georgia desi si pentru ea ar insemna sa sara o grupa la gradinita, nu stiu inca, inclin sa nu.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Am uitat sa va povestesc: ne-am intors odihniti si relaxati dar si cu o enterocolita la pachet. Georgia e cam impuscata, face febra si are niste scaune de care imi e groaza la propriu. Am tratat-o cu furazolidon si inca il astept pe Mihai sa scape de la munca sa mearga la farmacie ca sa cumpere tratamentul pe care ar trebui sa-l ia.
Aaa, si Maya incepe la anul? Moama ce copiluti mari avem! La anul pe vremea asta o sa tropaiti din picioruse de emotie.
Ce ti-a mai spus mama prietenei? Eu am povestit care sunt argumentele mele. Fara pregatitoare am inteles ca ramane putin in urma fata de cei care au facut pregatitoarea la gradi, iar ca sa ajunga s-o faca ar trebui sa-l mut si anul asta, rezulta ca de cand a inceput gradinita l-as fi mutat practic in fiecare an. Cred ca e traumatizant pentru el.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Cloreta spune:
Flore, la noi tati e cel care ar vrea sa o dam la anul, eu una as mai lasa-o un an, nu prea are rabdare si trebuie sa mai lucram la asta si in plus parca mi-e mila de ea, se duce copilaria asa repede.Pe de alta parte anul trecut mi-a zis ca "am mai facut asta si la grupa mijlocie|" au astia oun sistem acum ca tot repeta mare parte in fiecare an, chestii cu legume/fructe, anotimpuri, etc si tare mi-e ca se va plictisi.
Androix, da ea intra la pregatitoare. Asta inseamna ca daca nu o dau la anul la scoala va repeta pregatitoarea si va ajunge in grupa in care ar fi trebuit sa fie cand a inceput gradinita (asta nu mi-ar placea din 2 motive: educatoarele de la grupa aia nu imi plac absolut deloc si a avut loc un incident la el ein grupa cu un copilas pe care nu pot sa il spun aici)
Educatoarele ei sunt faine si incearca sa ne conginga sa o dam peste doi ani.
Cred ca totusi ar trebui sa ma ineteresez de scoala si sa o inscriu si sa urmaresc evolutia ei. Sa vedem ce optiuni avem ca acum parca ii inscrii la Harvard, asa am ajuns, nu sunt locuri.
Eu recunosc, nu lucrez cu ea acasa chestii d-astea de scoala: liniute, bastonase etc, am vazut mamici care o fac. Am lasat-o sa se joace pe gargarita, chestia cu cicitul la ea a fost dintr-o mare dorinta.
Mie mi-e dor de ea bebe Ma uit dupa bebei peste tot, cand vad unul imi vine sa ma duc sa il iau in brate si sa il pupacesc, imi pare rau ca nu am mai facut unul.
Ca veni vorba, Ioana ce face burtica?
Noapte buna\!
iuliana spune:
Multumesc de laude:)!!
Androix tu stii ca tot ce e frumos nu tine mult, din pacate. Refacere rapida ca tare greu e. Tin minte ca am patit si eu cu Emma cind avea 3 ani si am venit in Ro. Exact inainte de plecare cu o zi a facut o enterocolita si a facut caca de 10 ori in avion. Aici acasa a tinut-o 3 saptamini. Devenise numai piele si os. Culmea e ca inainte si dupa nu a mai avut niciodata asa ceva, multumesc lui D-zeu. Macar bine ca v-a priit vacanta. Nici mie nu imi plac locurile astea aglomerate si intotdeuna vin mai obosita decit am plecat.
Florentina, de ce vrei sa o dai pe Maya la scoala de la anul?
Cloreta, Diana merge in cl. 1 la anul, dar aici grupa pregatitoare incepe la 5 ani. Copiii care intra in cl. 1 trebuie deja sa stie sa citeasca pentru ca altfel ramin in urma si e greu de recuperat.
Ada_74 spune:
Eu il dau pe Sergiu la scoala de la anu'. Androix, suntem in aceeasi situatie la gradinita, ei sunt acum grupa mare, dar cam jumatate din ei vor merge la scoala. Am vorbit cu educatoarele, si vor face pregatire conform cerintelor parintilor. Cei care merg la scoala vor face la nivel de grupa pregatitoare, ceilalti nu (probabil e vorba doar de bastonase si alte alea, ca in rest activitatile sunt comune). In nici un caz nu-i separa in grupe diferite.
Fran, condoleante. Iti doresc sa ai multa putere sa treci peste pierderea enorma pe care ai suferit-o. Multa sanatate tatalui tau.
Gusta, multa sanatate si mamei tale.
Iuliana, frumoase foc fetele tale! Cred si eu ca esti mandra de ele!
Florentina, ma bucur mult ca am reusit sa va cunosc si live, nu numai virtual . Sergiu a fost si el incantat de Maya si Patrick, dar mai ales de Maya . A zis ca-i pare rau ca nu putem sa mergem la Bucuresti sa o vedem, dar nu-i nimic, asteptam pana mai veniti la mare.
Eu am primit azi o invitatie pentru Sergiu la petrecerea unui coleg de gradinita. Dupa nume il stiam, dar nu puteam sa-l asociez unui chip. I-am cerut lui Sergiu sa mi-l arate in poze, dar tot nu mi s-a parut cunoscut, si am facut o remarca "inseamna ca e un coleg nou". La care Sergiu "nu mami, el e vechi, dar e mai cuminte si curat si de-asta ti se pare ca e nou" .
In rest toate bune, eu slabesc si nu am reusit inca sa ma opresc (am scazut cu 0,5 kg sub limita minima din ultimii 20 de ani), dar sper ca odata cu inceperea gradinitei, respectiv cresei, sa reusesc sa-mi organizez mai bine mesele si neuronii.
Iulia e o nazdravana, imi mananca si urechile (ceea ce nu-i de mirare, ca toata ziua cere carne ). Ar trebui sa o filmez cand trage de usa frigiderului si striga CANEEEE. Nu reusesc sa o dezvat de suptul degetului (Andreea, astept sfaturi, parca si Georgia facuse o pasiune pentru deget).
Va pup
Cornelia spune:
Lili, v-am pomenit zilele trecute, ca nu stiu ce l-a apucat pe Stefan, intr-o seara o vroia inapoi pe d-na Lorena la gradi si a doua zi mi-a zis ca el vrea sa il mut la gradinita cu ... Sergiu. De ce? Ca el pe Sergiu il cunoaste cel mai bine si ca Sergiu e tot zodia taur ca si el . Argumente forte. Dar m-am mirat, ca habar nu am ce i-a venit.
Iar sunt indoita cu gradinita. Sa vedem ce iese si anul asta. Oricum, abia astept sa incepaa gradi, ca nu mai rezista nimeni cu el acasa .
Cu toate ca pe Maria o dau la scoala la 7 ani, din diverse motive (printre care cel mai important e ca exista totusi diferente mari intre copiii de 6 ani si cei de 7 ani, cum sunt cei mai multi in cls. I), la Stefan nu exclud posibilitatea sa il dau la anul. La scoala Mariei am inteles ca la anul va lua cls. I o invatatoare foarte buna, pe cand peste doi ani nu stiu... am simtit ceva rezerve in raspunsul unui profesor care mi-a spus cate ceva despre doamne. Plus ca ma gandesc ca si la 8 ani daca l-as da, tot in acelasi stadiu ar fi . Daca progreseaza cat de cat, iau serios in calcul posibilitatea asta. Deocamdata, nu stie literele, abia-abia numara pana la 20 si mai incurca cifrele . A, o sa vad si daca prezinta interes fata de temele Mariei. Pe de alta parte, nu as vrea sa il chinui si nici sa ajunga sa terorizeze o clasa intreaga - ca stiu ca poate .
iuliana spune:
Cornelia, cind povestesti de Stefan, intotdeuna zimbesc. El are si o privire strengareata cind se uita la tine. Un smecheras in toata regula:)). Mariei ii place in cl. 1?
Tdi spune:
Fran, condoleante, imi pare foarte rau pentru pierderea voastra, D-zeu s-o odihneasca pe mama ta iar voua sa va dea puterea sa mergeti mai departe.
Eu sunt un car de nervi, revin cand ma calmez.