Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 20
mama_lui_alin spune:
Geniest, daca s-a pipait copilul si a vazut ca e OK ce ai tu cu el?
Sunt fenomenali cand au de dat explicatii in favoarea lor. Alin al meu a fost azi asa suparat pe mine incat nici nu a mai ridicat mana sa raspunda la scoala. La ce librarie ai gasit foile acelea pt carti? Eu am gasit coperti pt toate cartile si caietele mai putin pt caietul de abecedar. Am sa mai caut prin librarii.
ingridnen spune:
al meu a venit ieri dupa ora de sport cu pantalonii pusi invers... adica cu fermoarul la spate
a stat asa 2 ore, caci dupa sport a avut 2 ore de romana.
Noi parintii nu avem voie sa intram in scoala.... copiii intra singuri, uneori ii ia Doamna din curte (in prima saptamana a fost asa).
Pentru discutii cu Doamna exista o zi de consultatii (in fiecare marti de la 12 la 16) si cate o sedinta lunara (asa am fost anuntati).
Ingrid si Cristi 7 ani
geniest spune:
Florina eu le-am gasit la libraria de la Raul Doamnei - Dr. Taberei. Nici eu nu stiam de ele, insa in fata mea erau niste parinti care au intrebat despre coperti si vanzatoarea le-a recomandat foliile astea. Asa am aflat si eu.
Ingridsuper tare Cristi. Nu l-a incomodat nimic, asa-i ??!!!

Eu ii dau pantalonii de trening de dimineata si ramane cu ei toata ziua. Nu trebuie sa-i schimbe si p'aia. Asta ar mai lipsi...
mama_lui_alin spune:
Alin de obicei se imbraca cu pantalonii invers si zau daca il deranjeaza cu ceva. Si cu tricourile la fel. Cand il luam de la gradi era vesnic imbracat aiurea. Acum la sport sta toata ziua cu pantalonii de trening si schimba doar bluza. Pt clasa i-am luat o bluza polo alba pe care sper sa n-o imbrace invers
.
Geniest, multumesc. Am sa incerc sa intreb si eu pe la librarii de copertile acelea.
liliac1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui l_carmen2003 Cum ati rezolvat problema invelitorilor la manualele care au coperti imposibile? Noi avem vreo cateva si nu am idei convenabile - adica stiu de faza cu taiat si lipit cu fierul de calcat, dar nu am incercat-o... inca. "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
La librarie sunt niste coli transparente autocolante la metru liniar. Le-am lipit la toate manualele de-astea si am scapat de corvoada iesirii copertilor si eventual ratacit pe undeva.
Pont: sa le lipesti etichetele pe dedesubt ca daca le pui pe deasupra se dezlipesc
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
| citat din mesajul lui ingridnen Cum e cu ghiozdanul, si-l fac singuri ? |
O asta-i tragedie-n 3 acte la noi. Incepe cu miorlaiala si implorari ca macar asta sa fac eu , apoi cedeaza si mergem sa-l facem impreuna, eu pun TOT pe pat si stau cu lista in mana (pe care ne-o trimite Doamna pe mail deocamdata) si incepem sa selectam. Ultima provocare este sa il aranjeze putin (inchis fermoar+asezat intr-un loc al lui).
Cand o iau de la scoala prima ei grija este sa se debaraseze de ghiozdan

Liliana,
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
| citat din mesajul lui geniest Aaaa...sa nu uit. I-am dat tricou de schimb la el si i-am spus de 10 ori sa se schimbe dupa ora de sport. Mi-a spus ca s-a pipait el singur si nu era transpirat, asa ca nu s-a schimbat.... |
Faza cu tricoul este bestiala!!!!!

Liliana,
D'ale Andrei
Vremuri
Elyante spune:
Nici copila mea nu isi face singura ghiozdanul si deocamdata nici nu vreau sa o implic ca mi-e prea mila de ea cu toate schimbarile astea de au intervenit in viata ei. Adevarul este ca sint atitea caiete speciale si la romana si la mate de pus ca uneori si eu ma incurc. Pe linga acestea, caietul cu foaie velina carat zilnic ca de altfel si caietul ce comunicare plus un dosar in care se pun foile pe care au lucrat pina acum. Devine din ce in ce mai greu de "compus" ca si de carat. Iar de carat trebuie sa si-l care singura in scoala ca de saptamina asta nu mai avem voie sa intram nici de dimineata. Saptamina trecuta o ducea sotul pina in clasa de dimineata iar eu o luam la prinz de la usa scolii unde ii aducea invatatorul. De saptamina asta in scoala intra singuri.
Si noi avem o ora pe saptamina in care ne putem programa pentru discutii cu invatatorul. Acum, de cind nu se mai intra in scoala pun pariu ca toti parintii se vor napusti in ora aceea sa vorbeasca cu el. Saptamina trecuta imi povestea sotul ca nu putea intra in clasa sau nu putea pasi intre banci (clasa este extrem de mica) din cauza parintilor care dupa ce-si asezeau copii in banci incremeneau in dreptul lor ca batuti in cuie.
Cu temele - au inceput si ei de saptamina asta cu liniute pe caiete si pe caietele speciale. De exemplu la romana pe linga Abecedar si cele 2 caiete tip 1 pe care le-am depus la scoala (le vor primi cu schimbul acasa) s-a mai comandat un caiet al elevului si un Abecedar - Fise de lucru. La matematica un caiet special si o culegere pe linga caietele de mate. Si astfel ajungem sa facem liniute (aceleasi) pe 2 sau 3 caiete. Eu ma intreb daca apuca sa le termine pe toate pina la sfirsitul anului.
maria2mami spune:
Si noi am avut aseara prima tema liniute verticale puncte si liniute orizontale....cu creionul .....era atata de incantata incat a facut si pe un caiet acasa , acelasi lucru dar cu stiloul, ghiozdanul il pune singurica, are orarul agatat de perdea, si eu o controlez cand doarme
Azi a mai primit culegera Mate2000 si inca un caiet special.
Noi am avut voie doar 2 zile sa intram in scoala....acum se intra doar cu CI sau cu legitimatie
Azi mi-a cerut, pt pachetel, IAURT CU FRUCTE (combinatia perfecta varsata pe caiete si in ghiozdan
)....pt ca are o colega (nascuta in Africa de Sud) care a venit ieri cu iaurtel.....si mi-a zis:
"mami, in Africa de sud.... la scoala se mananca iaurtel....sau e o fita?".....si intrebarea a fost pusa in timp ce era la WC
Se pare ca nu e singura care se concentreaza foarte bine la WC![]()
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006
alinkav spune:
Asa si al meu ieri, s-a intors acasa in pantaloni de trening si tricou, a zis ca doamna le-a spus, daca nu sunt transpirati, pot sa ramana asa.Si noi eram in criza de timp, fugeam la dans, asa si l-am dus, in trening, macar de ar fi cu adidasi de sport, dar era in tenisi, care nu se potriveau de nicio culoare cu trening.![]()
![]()