Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Asa si al meu, aerian rau!
Abia astept sa-l vad, sa-l mai trag de limba, ca asa e la noi, pana imi spune una alta!

Maine va fi ceva mai cald, dar totusi mai bine daca i-ai pune si bluza de trening.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Ingridnen, noi suntem la scoala 280. A fost o potrivire de orar doar. Alin a facut sportul in sala de sport nu afara.
Geniest, poti sa-i dai tricou cu maneca scurta si bluza de trening pe care sa o imbrace in cazul in care iese afara. Eu asa am facut cu Alin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Geniest, cu siguranta trebuie sa-i dai si bluza de trening, pentru ca oriunde o sa faca o sa se incalzeaca, o sa transpire si dupa aia o sa aiba nevoie de ceva de pus pe el. La noi in zilele cu sport ni s-a reomandat sa vina cu trening pe ei, iar in geanta sa aiba tricou de schimb. Noi din pacate incepem maine sportul cu pauza (scutire pentru ca a avut traheobronsita si inca tuseste si ia antibiotic). Poate vineri, daca se va simti mai bine, va face, dar deocamdata astept sa se refaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Cum e cu ghiozdanul, si-l fac singuri ?
Al meu este atat de lenes, ii spun de 10 ori sa si-l faca, daca ar fi dupa el, ar cara toate cartile si caietele, doar sa nu le "selecteze".
Arunca totul gramada in ghiozdan si pana la urma tot eu il fac.

La sedinta ne-a avertizat Doamna sa nu ii obisnuim asa...

Ieri a avut tema niste liniute de facut, noroc ca am vazut eu o foaie inceputa in clasa ca el n-a spus nimic.
I-am zis ca se face de ras daca merge cu tema nefacuta, dar a ramas indiferent

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Al meu inca nu si-l face singur. Ar fi ideal, dar cred ca dureaza pana se vor obisnui si picii cu scoala!

Al meu ieri a fost tare incantat ca nu a gresit nicio fisa. Pana ieri a mai gresit la cate un exercitiu, din graba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Noi facem impreuna ghiozdanul. Eu stau langa el si el citeste orarul si pune singur cartile si caietele in ghiozdan. Desigur aceasta activitate este facuta la initiativa mea, nu a lui.
Ieri le-a dat doamna niste fise pe care trebuia sa le lucreze azi in clasa. El saracul mi-a spus, dar eu nu l-am crezut si l-am pus sa le faca acasa. Azi a fost foarte suparat pe mine din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Eu citesc orarul, el alege cartile si caietele si le pune in ghiozdan. Bineinteles, trebuie sa-i zic eu sa-si faca ghiozdanul. Chiar, azi il las in pace, sa vad ce face maine dimineata daca nu e gata.
Eu incep sa fiu nemultumita. Dimineata trebuie sa-i ducem in clasa, stau parintii la povesti cu doamna mult dupa 8 cand ar trebui sa inceapa orele. Si la pranz, la fel, ii luam din clasa, intra care cum vine, chiar daca nu s-a sunat de pauza. Si doamna e povestitoare rau si parca nu se impune in fata parintilor, nu organizeaza lucrurile cum trebuie. Tot am zis ca asa e la inceput, dar deja mi se pare ca situatia va ramane la fel 4 ani.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si noi am inceput scoala dar inca nu i s-au dat teme acasa.
Si il las si eu sa se bucure, caci atunci cand vor incepe... va to avea...
Ghiozdanul il facem impreuna, ii arat orarul si lista cu ce ii trbuie la fiecare ora si el isi alege ce ii e necesar. El citeste el alege, dar vorba Florinei, nu e initiativa lui, ci a mea.
Ca el s-ar simti bine si sa mearga cu penarul si o foaie la gradinita...

Si nici Alex nu vrea sa povesteasca ce se petrece la scoala, daca nu il trag eu de limba, noroc cu prietenul lui care spune tot si mai aflu si eu.

Eu l-am scos pe Alex de la religie, si ieri au avut prima ora, la prima ora. Copiii au avut o reactie ciudata cand a venit Alex la scoala de la ora a doua, cu reprosuri si chiar amenintari deplasate, din fericire Doamna invatatoare - cu D ca merita - a intervenit promt si le-a taiat avantul... o banui pe prof de religie dar mai trebuie sa investighez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cum ati rezolvat problema invelitorilor la manualele care au coperti imposibile? Noi avem vreo cateva si nu am idei convenabile - adica stiu de faza cu taiat si lipit cu fierul de calcat, dar nu am incercat-o... inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Exista la librarie niste folii speciale pentru dimensiunile atipice ale cartilor/caietelor. Vreo 1.6 roni o foaie din asta. Se taie pe dimensiunea cartii sau caietului, iar marginile se lipesc (au ele lipici). Eu asa le-am "rezolvat".

In rest....parca retraiesc viata la inceput de scoala...ma uit in orar si selectez carti / caiete, mai pun ceva, mai scot altceva (ca-mi dau seama ca n-am pus caietul corespunzator), citesc de 5 ori si ma iau cu alte treburi si uit ce am citit.....Copilu' are "treaba" cu joaca. S-ar juca si-n somn.
Cel putin vine cu note mari si floricele pe caiet/fise.

Aaaa...sa nu uit. I-am dat tricou de schimb la el si i-am spus de 10 ori sa se schimbe dupa ora de sport. Mi-a spus ca s-a pipait el singur si nu era transpirat, asa ca nu s-a schimbat....

Mergi la inceput