Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 18
taisia spune:
Eu declar oficial, in nume propriu si pentru Adi, ca m-am saturat de desenat
. In plus sunt nemultumita de teme. Adica la clasa, intr-o ora fac 2 pagini din caietul special de mate (desene, sa bifeze), iar acasa primeste tema 7 pagini din caiet. Pai cam cat ar trebui sa stam la teme acasa? Abia asteptam liniute si litere, inteleg ca la alea tema e de 4 randuri.
mamica
alinkav spune:
Si noi, abia ne acomodam cu scoala, fac tot felul de fise, la mate/romana. A, avem si sport!![]()
lilib72 spune:
Si noi am terminat cu desenatul, ieri am avut prima tema la abecedar, o pagina de liniute. Doamna a spus de la inceput ca nu o sa le dea mult de scris pt. acasa, sper sa se tina de cuvant![]()
lili@domnisorica daria
hobby
ingridnen spune:
prima tema la mate ieri.. cateva randuri de puncte
si alea facute chinuit !
Azi au facut sport la a doua ora (deci de la 9) si i-a scos afara.
Eu am crezut ca fac in sala, si i-am dat tricou... bietul copil 
Sper sa nu-mi raceasca
Ingrid si Cristi 7 ani
mama_lui_alin spune:
Ingridnen si Alin a avut azi sportul a doua ora dar nu stiu daca a facut in sala sau afara. La ce scoala e baietelul tau?
Noi deja am avut 2 teme la lb. romana si una la matematica. Alin abia asteapta sa treaca de liniute, puncte si bastonase si sa faca scoala, nu gradinita (astea sunt cuvintele lui). Mi-a explicat totusi ca acestea reprezinta o lectie de rabdare pentru ei
.
CRIXIA spune:
Si noi desenam, ne adaptam...cam asta ar fi perioada de acomodare, 2 saptamani. Activitatea lor e de verificare a cunostintelor: sus/jos, deasupra/dedesubt, apropiat/indepartat, mare/mic, sa continue siruri de semne, sa recunoasca elemente ce incep cu diverse litere( r, l, s), impartirea in silabe...
Cris mami de Alexia & Ana
alinkav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CRIXIA Si noi desenam, ne adaptam...cam asta ar fi perioada de acomodare, 2 saptamani. Activitatea lor e de verificare a cunostintelor: sus/jos, deasupra/dedesubt, apropiat/indepartat, mare/mic, sa continue siruri de semne, sa recunoasca elemente ce incep cu diverse litere( r, l, s), impartirea in silabe... Cris mami de Alexia & Ana |
Exact!

anemona spune:
Buna tuturor !
Am inceput si noi scrierea de ieri. Pentru azi au avut de terminat paginile din clasa (la abecedar liniute verticale, iar la mate liniute orizontale), plus inca o pagina cu puncte la mate. Totusi au mers destul de repede temele ieri, mai greu pana ne mobilizam. Mana ii merge, dar se cam grabeste si unele ies uratele, mai stergem si mai refacem :) (scriem deocamdata cu creionul).
Azi au facut semnul egal si am vazut ca i-au iesit cam strambe, nefiind pe linie de caiet este ceva mai greu, mai ales ca ea scrie si cu stanga si liniile orizontale le face cumva de la stanga spre dreapta, e un chin :P
Sa vedem la teme cum ii vor iesi. Maine vom avea de pregatit doar tema de mate, pentru ca abecedar nu au. Mi-am propus s-o las putin sa vedem ce gandui are cu tema, daca se hotaraste sa o scrie din proprie initiativa sau asteapta sa o imping eu de la spate.
Optionalele vor fi doua, unul de engleza si altul facut cu doamna, ceva de genul educatie pentru societate (nu sunt sigura pentru ca am intarziat la sedinta si am pierdut exact acest subiect). La engleza s-au strans bani si s-au cumparat niste manuale si caiete speciale dragute, cu desene, cu stickuri, cred ca o sa-i placa.
Oricum, este inca foarte aeriana, azi a spus senina ca nu are caietul de abecedar la ea (il avea bineinteles in ghiozdan, dar habar n-avea, asa ca a scris pe o foaie, apoi l-a gasit si a scris si in el). Nu este foarte sigura niciodata ce a zis doamna sa aduca sau sa faca, asa ca trebuie sa reconstituim exact toata discutia cu doamna ca sa isi aminteasca exact ce are de facut. Azi imi zisese ca nu a avut caietul tip II la ea si a certat-o doamna, a trebuit sa sun la doamna sa elucidez ce s-a intamplat. De fapt era vorba despre caietul nr 2 (au cate doua caiete - unul la ei si unul la doamna la corectat - pe care le rotesc).
Au dulapioare in clasa in care isi tin diverse lucruri, dar de fiecare data ba aduce acasa ceva ce trebuie tinut acolo, ba lasa acolo ceva ce trebuie sa aduca acasa. A lasat ieri si sandvisul in dulap si mi-a zis sa nu-i mai pun pentru azi, ca o sa-l manance pe ala de ieri, ca l-a lasat in vestiar ![]()
I-am zis clar sa nu mai lase mancarea acolo si primul lucru cand ajunge azi la scoala, sa deschida si sa arunce mancarea, pana nu incepe sa puta in clasa 
Daca noi cu unul innebunim, ma intreb cum o fi doamna in clasa cu aproape 30, fiecare pe limba lui, sa le spui la atatia si fiecaruia in parte ce si cum.
Cred ca ar trebui sa consider toate astea ca facand parte dintr-o perioada de adaptare normala, dar bineinteles ca nu prea-mi da mana sa ma amuz, mai degraba sunt ingrijorata, mai ales ca mi-a zis ca a facut si ea o incercare cu scoala, dar ca ar fi bine sa mai stea pana la 7 ani si sa se intoarca la anul ![]()
Fiecare zi este o adevarata aventura. Vorbea cineva aici de scoala de placere, sincer pe mine ma terorizeaza foarte tare programul si sculatul inainte de ora 6 (cand potrivesc ceasul seara si vad ceva care incepe cu 5... imi vine sa plang, fata de programul pe care l-am avut pana acum). Daca ar incepe orele la 9 as fi cea mai fericita si jur ca toate problemele in afara de trezitul de dimineata le-as considera floare la ureche. Copilul dimineata, stand pe wc, mi-a zis: de ce ma chinui tu asa? Voi cum va acomodati cu asta?
Mult succes in continuare tuturor si sa speram ca vom intra in ritm cat mai repede!
ingridnen spune:
noi santem la scoala catolica, la "Sf.Iosif"
Si pe mine ma omoara sculatul asta de dimineata, pun ceasul sa sune la 5:45 si abia reusesc sa ies pe usa cu copilul la 7:30.
Toata ziua sant adormita la servici 
Ingrid si Cristi 7 ani
geniest spune:
Anemona or sa treaca toate si o sa ne aducem aminte cu nostalgie de momentele astea. Si al meu este tot asa de ametit. Dimineata cand iesim pe usa isi mai aduce aminte una-alta si ne intoarcem si intarziem...offf...
Cum sa fac cu sportul asta? Dati-mi un sfat. Are maine ora a doua, deci intervalul 9-10. Nu stiu daca afara sau inauntru. Cum il imbrac ?