Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 17
mama_lui_alin spune:
Helbi, Alin lucreaza dupa manualul lui Stefan Pacearca si Mariana Mogos la matematica : http://www.librarie.net/carti/64989/Matematica-Manual-clasa-Stefan-Pacearca-Mariana-Mogos .
Si el a colorat si desenat saptamana aceasta dar au inceput si cu temele, liniute si puncte. Problema e ca i se par foarte plictisitoare aceste teme fiindca el deja a facut la gradinita anul trecut. Cica ii place la scoala dar nu-i place ce urmeaza acasa (adica temele)
.
Liliac1, excelenta ideea cu mail-ul trimis de invatatoare.
cristinamh spune:
http://www.edituraaramis.ro/carte/abecedar--i17281
http://www.edituraaramis.ro/carte/matematica-manual-clasa-i--i17380
astea la noi.
liliac, doamna noastra a cerut un carnetel vocabular pt comunicari, i-am sugerat discret sa ne ceara mailurile si scapa mai usor, scrie o singura data.
sa vedem daca pune si in aplicare...
eu sunt tare fericita, azi am umblat prin doraly la rechizite, am gasit plastilina la cufar mic, si cu ustensile de modelat. 18 culori, la 8 lei. am gasit si alfabetarul magnetic, de la noriel, cu 155 de piese, la 26 lei...plus o chestie care mi-a placut enorm, pentru colaje, hartie buretata, sau cum i-o zice, 10 coli, 3 lei. si am completat si ce mai era pe lista...
a, si sa nu uit, am vazut in auchan alfabetar cu litere din folie magnetica, dar parea sa aiba o singura litera din fiecare. iar folii magnetice simple n-am gasit pe nicaieri. am vazut in schib reyerva penru fabrica de magneti de la dtoys, care parea sa aiba folia magnetica, dar era in jur de 30 ron, si nici nu puteam sa vad cata folie e in interior,
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
liliac1 spune:
Helbi se pare ca noi suntem cam singurii care nu lucram dupa Aramis.
Manualul nostru de mate arata asa:
http://www.librarie.net/carti/132970/Matematica-manual-avizat-2004-clasa-Dumitru-Paraiala-Viorica-Paraiala
cris poate ca pana la urma o sa reusiti sa comunicati cu invatatoarea si online. Noi avem norocul de o doamna f tanara care este deschisa la tot ce inseamna tehnica moderna. Imi place tare de tot de ea din punctul asta de vedere. Mi-era usor teama sa nu fie obtuza dar...nu, e chiar mult peste asteptari deocamdata. Poate ca meritam tinand cont de ceea ce am tras cu gradi pana am nimerit unde trebuie.
Ia zi-mi si mie ce-i Doraly?? Vreo librarie?? Mi se pare super ca pret la cate ustensile ai acolo pentru modelaj. Eu inca nu am facut mapa de abilitati practice asa ca sunt in cautare de solutii practice.
Asta cu alfabetarul magnetic, tocmai voiam sa-ti zic ca am vazut intr-o librarie de cartier unul cu 126 piese. Nu m-am aplecat prea mult asupra lui pentru ca noua nu ne-a cerut asa ceva deocamdata.
Ma duc sa caut ce-i aia hartie buretata si cum se foloseste ![]()
Am si eu o intrebare: voi aveti in orar si abilitati practice si educatie plastica?? Adica 1 ora din fiecare?? Sau 1 ora/sapt doar si le alterneaza doamna, 1 sapt picteaza, o sapt modeleaza??
Noi avem vinerea 2 ore, una dupa alta si s-a ajuns la concluzia ca e mai bine sa le comaseze pentru a le da picilor posibilitatea de a-si termina lucrarea in clasa. Mapele le lasam la dulap si mi se pare o chestie super sa nu mai caram si kilele respective in ghiozdan.
De ce intreb: avem un prieten, tot clasa I, si in orarul lui era doar o sg ora de abilitati. Lipseste ed plastica.
Apoi...voua vi s-a propus sa mai faca inca un optional in afara de engleza?? Noi deja avem informatica. Cu plata. Initial am fost reticenta mai ales ca ar avea cine sa o invete gratis
dar la insistentele ei...am lasat-o cu valul.
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
maria2mami spune:
....si noi am colorat toata saptamana, si Maria e plictisita ... se astepta la altceva....am incercat sa-i explic....sa vedem ce va fi sapt viitoate.
Si la noi la semi este o tipa care tipa, dar a "rezolvat-o " sotul meu si vineri sa purtat exemplar![]()
Toata saptamana am intrebat-o de teme cand a venit de la scoala si mi-a zis ca nu are nimic de scris, am crezut-o pe cuvant si rau am facut, in fiecare dimineata isi aducea aminte, ca prin minune, ca are tema pt ziua respectiva
...si mai imi zicea..."mami stai linistita ca e doar un desen, asta nu e tema"....ba da e tema, si desenul este o tema si in wek a fost/ este pedepsita....nu a iesit afara deloc, nu a avut voie la tv si nici la laptop....a stat si a desenat!
Pentru luni mi-a zis ca doamna le-a cerut stiloul!!! Poate se apuca si ei de treaba ca s-au saturat de desenat.
Buna treaba cu e-mail-ul........noua ni sa spus din prima zi care este orarul si de la cat- la cat sunt orele si numai in intervalul dintre ore, adica in pauza avem voie sa o sunam daca e ceva fff imp si dupa ora 11,20 nu avem voie sa o deranjam
...daca are ceva sa ne trensmita o sa ne scrie pe carnetel si atat.
Nu mai suntem la gradi sa raportam la cat a facut pipi, la cat a mancat, cate lingurite de supica a mancat etc........
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006
mama_lui_alin spune:
Liliana, si la noi e la fel. Vinerea au o ora de educatie tehnologica si una de educatie plastica insa doamna le comaseaza. Vinerea aceasta au facut 2 ore ed. tehnologica si vinerea viitoare vor face doua ore de desen. Sincera sa fiu mi se pare o idee buna fiindca ar fi fost destul de greu sa care in ghiozdan toate ustensilele pt ambele materii (ei sunt asa micuti si ghiozdanele atat de grele
).
liliac1 spune:
Daca la Ed plastica v-ati gandit sa le dati tuburi de acuarele...aveti grija sa le intepati de acasa.
Eu n-am fost atat de precauta si doamna ne-a reprosat finut ca in loc sa stea copiii sa picteze...a fost o miorlaiala continua pe tema spartului culorilor ![]()
Nu vreau sa va zic cum arata invatatoarea pe sacou ![]()
Pe tema asta asteptam o mustruluiala la sedinta cu parintii.
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
catale spune:
Si la noi a mers totul cam cu ati povestit voi. Pana vineri au avut pentru acasa doar de colorat. Pentru luni are jumatate de pagina de caiet tipizat cu +, -, =, romburi, liniute verticale, semnul mai mic, semnul mai mare, cerculete si S-uri intoarse... Avem mari probleme cu facutul semnelor pe mijlocul patratelului (doamna le-a corectat vineri cand au gresit si nu au facut semnele pe mijloc sau rombul exact pe diagonale) si cu S-urile intoarse.
I-a pus sa lucreze direct cu stiloul, iar acum ma pregatesc sa ma duc sa cumpar cateva stilouri... primul are deja penitza rupta.:D
Copila este superincantata, si de doamna, si de scoala. Sa dea domnul sa o tina asa cat mai mult !
O alta problema ar fi ca azi (cand eu sunt la munca) nu a vrut sa lucreze cu bunica, pe motiv ca doamna le-a spus ca au doua mame, pe ea si pe mine, si nu le-a spus sa lucreze si cu bunicile.

Va dorim si noi succes !
cristinamh spune:
lili, cam departe doraly de galati, dar cand veniti la bucucuresti treceti pe langa el, e la iesire din afumati, spre bucuresti. si are un pavilion mare, numai cu de-astea de rechizite. unii dau si la bucata, unii nu, alteori iti trb date de firma, ca nu dau decat pe factura.
nu stiu daca sunt 2 ore diferite, ca nu am tot orarul. dar asta ne-a zis la sedinta, ca una e desen, una lucru manual.
hartia buretata sau coli eva, asa am gasit produsul, sau foam, pe varianta englezeasca. are cam un mm grosime, si e moale.
noi o sa avem raft in clsa, si se va incuia clasa, dar dupa ce ne monteaza usa, ca nu avem...
maria2, si pe mine ma enerveaza la culme, la 12 cand luam copii, stau la rand sa intreba.. "Dar a fost X cuminte azi... a mancat la pauza..."
am pus pe blog creatia de la lcuru manual ![]()
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
maria2mami spune:
azi ne-au dat caietele speciale...si ne-am inscris la cursul de chitara clasica
.....si atat!
au desenat toata ziua si au facut cate ceva in caietul special de matematica
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006