Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 16
cristinamh spune:
Mickyyy,
noi am desenat toata saptamana. replia a fost.. scoala asta e tot o gradinita, acelasi lucru faceam si acolo.
de saptamana viitoare incepem. dar prin temele de desen invatatoarea evalueaza ceea ce s-a facut la gradi. si pun pariu ca pe langa desen au vorbit foarte mult.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
Ela76 spune:
Mickyyy, si la noi cea mai "intensa" activitate a fost desenatul pe caietul cu foaie velina. Insa impresia mea a fost ca toate au fost facut intr-un anumit context - grupuri de obiecte, exemple de rechizite, un desen realizat pe baza unei discutii din clasa, "aproape" si "departe" etc. Probabil ca si la ei e ceva de genul asta, plus ca invatatoarea nici nu vrea sa ii sperie, probabil, ci mai mult sa ii cunoasca.
Noi am primit tema: puncte si liniute, cate o jumatate de pagina.
Revin si eu cu rugamintea de mai inainte: stie cineva unde pot gasi alfabetar (nu magnetic)? Mersic
Anka74 spune:
deci pot sa-l linistesc pe fiimiu...ca tot se intreaba el de pe acum ce vor face la scoala? I-am arata manuale, caiete, partea de inceput...i s-a parut ca e la fel ca la gradi si atunci "chiar are rost sa ma mai duc?"
I-am aratat si finalul manualelor... "se pare ca trebuie" a concluzionat.
Au si ei temerile lor. Unii le exteriorizeaza si primesc raspunsuri, acestea ii linistesc sau nu...Noi trebuie sa le fim alaturi.
Salutam si noi toti boboceii de clasa I si le uram succes deplin. Va citim cu mare drag, si luam notite!![]()
cristinamh spune:
ela, am vazut la diverta, dar piesele sunt foarte foarte mici.
si am vazut unul cu piese mai mari, dar imi scapa firma... in depozitul de carti. noua ne trebuia magnetic si chiar nu am fost atenta
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
anemona spune:
Ela76, am vazut ieri in Real niste pungute cu litere care pareau din ceva gen burete. Daca sunt ceea ce cauti tu, poti sa mergi sa le vezi. Parca erau la rechizite, agatate cumva (cred, dar nu mai stiu sigur). Erau asa pur si simplu in pungute, fara cutie.
Si noi am desenat in prima saptamana, dar cred ca asta i-a ajutat sa se cunoasca, sa se obisnuiasca, sa vada circuitul pe acolo, fara prea mare stres. Iar doamna, cat de cat, sa-i cunoasca. Eu m-am bucurat ca au avut putin ragaz pentru asta, au tot timpul sa faca lectii. Oricum, in acele desene erau si elemente de matematica (multimi, corespondente intre elemente), au scris si siruri de numere, au facut si povestiri dupa imagini la abecedar, au vorbit si despre corpul uman, personaje din povesti, eu cred ca discutiile astea au un rost si au fost placute si relaxante.
Noi ieri nu am mai mers din cauza virozei foarte urate, sper sa ne refacem pana luni si sa revenim la scoala.
La semiinternat nu ii place, desi nu sta decat o ora jumate si doar trei zile. E o tipa care tzipa la ei la masa si nu-i place deloc treaba asta. Trebuie sa vad ce fac cu situatia asta si cum acopar acel timp pana ajung la ea. Am inteles ca ar mai fi un optional de calculator dupa masa, tot acolo la semi, poate o voi incanta cu mersul acolo, ca sa aiba si ea o moivatie de a sta.
Asteptam cu emotii saptmana viitoare.
cristinamh spune:
a vazut cineva sa existe folii magnetice?
din acelea, ca in jocurile in care iti confectionezi singur magneti.
daca as gasi coli dintr.acelea a4, as putea sa-i fac alfabetar...magnetic.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Probe speciale
alinkav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CRIXIA Daca-r fi sa trag concluzia primei saptamani: neatentie si neorganizare. - nu mai stie ce a zis dna sa aduca pt maine. - nu si-a reunoscut mapa in dulapior ( si are si numele trecut si mai stie sa citeasca, plus ca o recunoaste de acasa) - n-a mancat pt ca n-a stiut ca are pachetel( dar nici nu l-a cautat) - dimineatza se misca invers proportional cu exprimarea mea "repede" SIngura chestie buna care echilibreaza balanta este ca-i place la scoala! Speram sa o tina acest sentiment! Cris mami de Alexia & Ana |
Eu cred ca e specificul tuturor scolarilor de cl.I! Trecerea asta de la gradi unde nu era nevoie de toate astea, si scoala, e o diferenta enorma!
Am un sentiment ciudat, cand ma gandesc la fii-miu, ca sta intr-o banca, cu cartile si caietele langa el, cu alte responsabilitati, mai mature, si el e asa de "mic/nejutorat"...
alinkav spune:
Ai nostri au facut tot felul de fise, exact ca la gradi, din ce mi-a povestit Alex. Si au desenat.
Momentan nu avem teme.
liliac1 spune:
Venim si noi cu impresii dupa prima saptamana.
Am avut sedinta cu parintii in prima zi de scoala, adica pe 13. Ceea ce mi se pare un pic caraghios e ca noi, parintii, suntem mai speriati decat ei. Parca nu reusim sa ne adunam.
Prima saptamana a trecut cu bine. Am avut si teme, avem si pentru saptamana viitoare. Vineri, dupa ce s-a schimbat de uniforma si dupa ce a mancat putin ma intreaba: "Mami, azi dormim si facem lectii sau ma lasi mai libera??"
Macar mi s-a parut usor constiincioasa.
Avem si primul incident. Lucram la mate dupa "cocosul albastru" si le-a dat sa faca 2 randuri de liniute orizontale pe jumatea patraticii. Bineinteles ca TOATE au iesit usor oblice iar la sfarsit face un fel de codita...ca o bifa
Ii tot ziceam: hai, inca una si de data asta o sa-ti iasa!!!
Iar iesea codita aia. Si...jmecheroaica si-a luat caietul fara sa stiu si-a dat cu picul. Nu va zic ce montrulet a iesit
S-a perpelit ca o sa-i dea Doamna doar B. Poate o sa se motiveze sa lucreze mai cu atentie.
In alta ordine de idei, Andra are o problema cu tinutul corect al stiloului. Il duce usor in interior. Pozitia e cam ca la stangaci si trebuie corectata. La gradi tot am insistat si mi-ai zis ca se corecteaza la scoala. Acum mi-e frica sa nu fie prea tarziu si sa fie o deprindere prost formata. Trebuie sa discut cu invatatoarea sa vedem ce ne zice.
In fiecare seara, pana acum, am primit cate un e-mail in care Doamna ne povestea in mare ce s-a facut in ziua respectiva si ne amintea ce trebuie sa aiba copilul in ghiozdan a doua zi.
Aceste mailuri se numesc comunicari. Mi se pare o chestie excelenta!!!!
Inca ne atrenam pentru imbracat in echipament de sport. In zilele cu pricina in loc de camasuta ii pun o bluzita de lycra ca sa o poata da jos. Deocamdata n-au cerut un echipament de o anumita culoare dar ma gandesc ca majoritatea baietilor au albastru iar fetele...roz ![]()
Ceea ce as putea sa comentez ca parte negativa este atitudinea parintilor.
Dimineata putem sa-i ducem pana in clasa inca 1 saptamana sau 2. Ei, dupa ce isi duc copiii parca isi bat cuie in talpa si intepenesc ori langa tabla ca bodygarzii, ori langa banca elevului. Pana nu sunt invitati afara nu se clintesc. Nici nu zic nimic contructiv, nici nu discuta, nimic. Doar stau! Iar eu daca vreau sa ajung sa intreb ceva pe Doamna, nu pot sa rezbesc de acest zid. Plus ca am nevoie de putina intimitate...Poate-s eu prea sensibila.
La sfarsitul orelor ii scoate Doamna afara. Ei, dupa ce ies mititeii, iese si-un carnat de parinti/bunici!! Ce naiba, parca nu-s in stare sa aplice 2 reguli simple. Daca parintii fac asa atunci nu ma mai mira atitudinea unor copii.
Mult succes la rezolvarea temelor (cei care au) si multa bafta in continuare pentru toti boboceii din clasa I.
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
helbi spune:
Buna fetelor si bafta boboceilor!
Imi putetzi spune si mie dupa e manual de matematica lucreaza copii vostri?! Eventual un link:...........Multumesc!