Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui taisia
....Pe mine ma debusoleaza rau astea cu abilitatile practice si educatia plastica, unde are caiete speciale, dar habar n-am daca sa-i dau acuarele, plastilina, foarfeca sau altceva. Plus ca si la abecedar si la matematica are niste culegeri care nu stiu daca trebuie sa stea acasa sau in ghiozdan. In fine, sper sa ne mai trezim pe parcurs.....

La noi se tin in dulapul clasei, fiecare copil o gentuta cu: hartie creponata, glace, acuarele, lipici, foarfeca, pahar pictura, musama...cam tot pt activitatile practice, ca sa nu le care de fiecare data in ghiozdan sau sa uite ceva. Cta despre carti, deocamdata am fost anuntati ca o perioada mergem cu 1 carte si caietul de foaie velina

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Am si eu o intrebare la voi si imi cer scuze daca e prea directa, dar am fost speriata de diverse voci: ati dat atentii/spaga la inscriere? Daca ati vrut la o anumita scoala de care nu apartineati (presupun ca mai exista o distributie dupa domiciliul copilului), asta a presupus atentii date la directoare/invatatoare? Am auzit de spagi date si la scoli de cartier, fara mari fite, la alea mai centrale ce se mai intimpla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Da, e directa intrebarea....
Eu spun sincer, categoric NU am dat nici o atentie, nici macar secretarei! Ba chiar am mers cu dosarul incomplet, trebuia sa aducem( ca si donatie probabil) 10 coli de xerox. Nu le-am avut, nu s-a suparat nimeni. M-am bazat pe domiciliul sotului, de fapt pe el l-am si trimis in ianuarie la inscriere si am sperrat ca se va tine cont de proximitate si ca nu va ramane copilul pe afara. Imi faceam griji daca nu cumva trebuie sa fac cerere la 2 scoli si apoi sa renunt.

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Maria2mami, condoleante. Nu am mai intrat pe forum de vineri asa ca abia azi am citit despre ce s-a mai intamplat.
Am trecut si noi cu bine de primele zile de scoala. Se pare ca lui Alin ii place doamna, ii place scoala, ii plac chiar si cornul si laptele. Ei au ca si materii lb. romana, matematica,ed. plastica,ed. fizica, desen, religie si engleza (cred ca si ed. civica dar zau daca stiu sigur).Pt lucrul in clasa la romana si matematica le-au cerut caiete , tip 1 respectiv matematica, iar temele le vor face pe caiete speciale, tiparite, pe care le-au comandat la scoala. Am auzit ca la alte clase deja s-a inceput cu lucrul de pe culegeri insa noua ne-a zis ca vor lucra abia din sem II. Copiilor vostri le-au dat culegeri deja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

am venit de la sedinta... si am scapat "ieftin"

incep cu inceputul, nu spune nimic de la scoala. de ex, le trebuia un carnetel prin care sa comunicam cu doamna. am aflat azi... ca el de doua zile nu stia sa spuna.
ce e drept a tinut minte ca maine sa ia un caiet de matematica.

in plus, trebuie adeverinta de la medicul de familie ca e apt pentru educatie fizica.

la religie il retrag. maine depun cererea la directoare, care nu trebuie aprobata, doar trebuie sa ia la cunostinta. nasol e ca religia e ora a 2a in proiectul de orar, si sper sa aiba ceva variante pentru copil. dar sa vedem, poate se fae un schimb de ore, daca cei care au ora intai fac toti.

in schimb trebuie sa gasesc un alfabetar cu semne de punctuatie... of, si am o galetusa de litere, chiar nu mai voiam altele, dar n+am semnele...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Raportam si noi cu intarziere inceperea scolii (deh, am fost depasiti de evenimente). Emotii cat cuprinde, cateva lacrimi la mami pe la coltul ochiului sterse repede sa nu vada copilul, care era foarte fericit, dar si emotionat pe masura.
Prima zi a fost frumos, cu baloane, prajituri, cate un mic cadou de la doamna.
Incepand de a doua zi mergem la scoala cu cartile de abecedar si mate, plus un caiet de biologie (o foaie velina si una dictando) pe care scriu cate ceva in clasa. Cred ca saptamana asta va fi una de acomodare si oarecare evaluare, inca nu avem nici orarul, asa ca inca nu suntem in focuri. Optionalul va fi la engleza si am inteles ca vor avea caiete speciale si carti de la Longman, pe care le vom cumpara.
Astazi avem sedinta si vom afla mai multe amanunte legate de ce se va mai intampla in continuare, ce caiete tip vom mai lua.
Fetita mea cred ca e cea mai mica din clasa (se vede si fizic si avem doar 6 ani si 2 luni), are colegi cu un cap mai inalti (ea le ajunge la barbie), chiar si fetite foarte voinicute. Mi-e mila de ea cand o vad atat de mica si cu ghiozdanul ala mare (i-am luat pana la urma Hello Kitty, care din pacate este destul de greu pentru ea daca pune cateva chestii plus mancarea si apa). I-l car eu dimineata, dar la plecare trebuie sa il care si ea si vad ca ii e foarte greu. I-am propus sa isi ia rucsacelul ei rosu, simplu, foarte usor, in care ii incap toate acum, dar nu vrea sa auda.
Pana acum n-au avut teme, cred ca abia saptamana viitoare vor incepe cu sarcinile si acasa. Noi ne bucuram, pentru ca si asa saptamana asta a fost foarte grea, a trebuit sa ne reconfiguram tot programul si sa vedem cum ne incadram cu ajunsul la scoala, la serviciu si plus cu activitatile extra.
Pentru ca nu am avut solutii pentru 11:30 - 13:00, am inscris-o la la semiinternat, unde doar apuca sa manance si sa se joace putin, dupa care merg eu s-o iau. Ieri a mancat tot (ciorbita si pilaf cu carne de pui), zice ca a fost foarte bun. Oricum ea mananca mai bine cu alti copii, asa ca ma bucur ca rezolv masa de pranz asa, mai ales ca sunt si zile cand o iau si mergem direct la engleza si ajungem acasa pe la 15:30.
Pana acum este incantata de scoala, desi ieri a plans putin pentru ca s-a certat cu colega de banca, aveau carioci la fel si la sfarsit nu mai stiau fiecare carioca a cui e, dar pana la urma s-au lamurit.
Cand plec spre scoala s-o iau ma apuca emotiile, pana vad ce a facut si daca totul a decurs bine. Colac peste pupaza, a racit cobza, dimineata i-am dat antibiotic pentru ca tuseste foarte urat.
Va uram si noi mult succes in noul an si sper sa avem cu totii rezultate cat mai bune si mai ales copii cat mai fericiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Invatatoarea noastra cred ca a dedus ca vrem sa-i inscriem direct la Sorbona dintr-a patra incolo, ca ne-a omorat. Le-a dat tema din prima zi. Azi au facut 3 fise de lucru + din cartea de mate si abecedar...

Ieri au lucrat o fisa si unul din exercitii mi s-a parut criminal pentru un copilas de 6-7 ani, a treia zi de scoala. Erau desenati copii cu fata si spatele iar ei trebuiau sa coloreze cu rosu mana dreapta a copilului care statea cu fata, apoi cu alta culoare piciorul drept al copilului care statea cu spatele...

Mie mi se pare greu.
Azi i-a intrebat care sunt lunile de toamna. Fim'iu n-a stiut...
A declarat ca toti copiii sunt genii in clasa lui ...probabil ca unii au stiut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Ma alatur si eu mamicilor de scolari in clasa I. Le doresc tuturor mult succes!
Am si eu o intrebare la voi, daca ma puteti ajuta: unde pot gasi alfabetar din acela clasic, nu magnetic si nici cu alte pretentii? Am vazut in Carrefour doar magnetic, dar dna ne-a cerut din cel "obisnuit".
Anemona - sanatate fetitei, of, mititica a racit chiar din prima saptamana!
Ce activitati extra-scolare ati gasit? Noi stam tare rau cu timpul, din pacate si nu ne putem inscrie decat la activitati dupa ora 5 dupa-amiaza.

Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

acum citesc si eu... cate bordeie, atatea obiceie...

La noi abia se comanda acele culegeri si caiete speciale.
Teme nu au primit pana acum, sper sa nici nu le dea prea curand.

Au pentru romana 2 caiete tip 1 si pentru matematica 2 caiete de mate.
Atat... si cartile pe care le-au primit la scoala.

Maine au "educatie plastica", il trimit cu acuarele, pensule, pahar si caiet de desen.

Mai greu cu somnul, cu oboseala, pana ne intram in ritm

In rest, copilul este incantat, sper sa-l tina tot asa.

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Invatatoarea noastra cred ca a dedus ca vrem sa-i inscriem direct la Sorbona dintr-a patra incolo, ca ne-a omorat. Le-a dat tema din prima zi. Azi au facut 3 fise de lucru + din cartea de mate si abecedar...

Ieri au lucrat o fisa si unul din exercitii mi s-a parut criminal pentru un copilas de 6-7 ani, a treia zi de scoala. Erau desenati copii cu fata si spatele iar ei trebuiau sa coloreze cu rosu mana dreapta a copilului care statea cu fata, apoi cu alta culoare piciorul drept al copilului care statea cu spatele...
Mie mi se pare greu.
Azi i-a intrebat care sunt lunile de toamna. Fim'iu n-a stiut...
A declarat ca toti copiii sunt genii in clasa lui ...probabil ca unii au stiut...

Nici Adi nu stie lunile. Eu ma mai uit cu el pe manuale, sa vad despre ce o sa discute si-i mai povestesc acasa. Nu se prinde mare lucru, oricum, dupa ce i-am spus lunile, a retinut doar noiembrie si daca am incercat sa-l ajut si i-am spus: s...., a continuat: sambata, duminica, luni...

mamica

Mergi la inceput