Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Roxi2003 spune:
Buna,
am inceput si noi scoala, la scoala 179; sunt 5 clase de "bobocei"
de unde ati luat plansa pentru plastilina?
multumesc
O zi buna!
lilib72 spune:
Buna,
maria, condoleante!
Si noi am trecut prin emotiile mari mai avem cateva mici
i-am pus dariei 2 sandwich-uri, unul cu cascaval+sunca si altul la cererea ei cu pate de pui, le-a "halpait" pe amandoua. A venit acasa cu un corn, lapte nici ei nu au avut.
Ieri a fost si prima zi de after school si i-a placut, sunt 5 copii in grupa toti in clasa a-I-a.
Plansa pt. plastilina ma intereseaza si pe mine...
Bafta!
lili@domnisorica daria
hobby
maria2mami spune:
am cump un tocator simplu alb (de la mag orice produs) si l-am personalizat.......si a iesit plansa pt plastilina
si pt ora de desen am luat musama cu printesele disney 7 ron / m .....am personalizat-o si pe asta si gata![]()
buna idee cu pateul de pui
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006
taisia spune:
Am gasit plansa de plastilina la librarie cu 1,5 lei. E ca un plastic subtirel, de dimensiuni A3.
De mancat, doar corn, nimeni in clasa n-a venit cu painica si ceva, asa ca nu vrea nici el. Oricum, manaca dimineata si 4 ore nu-i vine asa foame.
In alta ordine de idei, copiii vostri isi recunosc manualele? Stiu sa scoata abecedarul sa-l puna pe banca? Retin ce au de luat a doua zi la scoala? Sau Adi e singurul boboc neatent si eu o stresata?
mamica
lilib72 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui taisia In alta ordine de idei, copiii vostri isi recunosc manualele? Stiu sa scoata abecedarul sa-l puna pe banca? Retin ce au de luat a doua zi la scoala? Sau Adi e singurul boboc neatent si eu o stresata? mamica |
Cred ca este prea devreme pt a sti toate astea,
eu, de exemplu pt. a deosebi manualele i-am cumparat coperti de culori diferite, verzi pt. mate, roz pt. abecedar.
lili@domnisorica daria
hobby
dulcetica spune:
Maria condoleante!
Nici al meu nu retine mare lucru si banui ca e din cauza ca are 6 ani jumatate.Pare micut comparativ cu ceilalti.
Mi-a spus sa duc o carte fara o foaie, pentru azi!
Am aflat ca ii trebuia caiet de desen sau macar o foaie,azi la 12.Bineinteles ca n-a avut! N-am ce face,dar in stilul asta ramine repetent.Nu vrea sa-mi spuna mare lucru despre scoala si daca am insistat si l-am intrebat ce probleme discuta,mi-a spus ca probleme clasice.
Doamne ,imi vine sa-l maninc ,asa mi-e de drag....sint topita dupa el.Ii sta asa bine imbracat si e atit de serios.
Doamna i-a zis ca e cel mai fin din clasa.Am picat pe spate!De destept n-a zis nimic.![]()
In prima zi l-am controlat in ghiozdan si ii lipsea caietul de romana si am banuit ca l-a pierdut,asa ca am dat o fuga si am luat niste stocuri.Cind s-a trezit am aflat ca-l oprise doamna.Noi joi avem sedinta.Sint asa intr-o agitatie cu scoala asta si stresata cum nici nu va puteti inchipui.Ma scol cu noaptea in cap sa ma imbrac inainte, ca de la 7 sa ma ocup numai de el.Mi-e teama sa nu-i transmit si lui starea asta de spirit.In prima zi cit am stat in clasa, a cascat nonstop.Of!Am filmat tot ,sa ne distram cind s-o insura.
Azi a primit si el cornul si laptele ,dar mi-a spus ca nu-i place combinatia asta.![]()
Spuneti-mi va rog care ati avut deja sedinta, cum e cu optionalele astea.Religia e optionala?Ca vad ca el face deja religia,are si carte.As prefera engleza.Pot opta numai eu pt altceva sau trebuie un minim necesar sa se formeze o grupa?
Sa speram ca vor merge la scoala din dragoste de studiu!
Elyante spune:
Plansa pentru plastilina am luat eu ieri din Carrefour. Eu am luat format A4 de frica ca A3 nu-i incape in ghiozdan dar cred ca-i un pic cam mica si o sa dea pe banca cu plastilina asa ca o sa-i iau in week-end si un A3 de control. Oricum este foarte subtire si destul de flexibila. Cred ca se poate baga in ghiozdan oarecum curbata.
Geniest nu sintem la aceeasi scoala
.
Dulcetica, religia pare a face parte din curicula. Noua ni s-a spus ca cei de alta religie pot face cursurile in alta parte si veni cu evaluarile la scoala. Ateii pot face cerere catre secretariat in vederea renuntarii la orele de religie. La noi in clasa era o singura mamica de religie catolica si a optat pentru raminerea la ora de religie de la scoala.
In ceea ce priveste optionalul, din cite am inteles, ministerul nu mai are fonduri ca sa sustina plata unui profesor de limba straina, asa ca optionalul va fi acoperit tot de invatator la noi. Am inteles ca inceperea unei limbi straine se face din clasa a treia. Eu deja sint in cautare de meditator de engleza pentru acasa ca nu pot sta 2 ani pina vor face ei limba straina la scoala.
Bietul invatator va trebui sa acopere si ora de optional ca nu implica fonduri suplimentare. Noua ni s-au propus 2 variante: literatura pentru copii si matematica distractiva. Eu am optat pentru literatura dar majoritatea a decis matematica distractiva asa ca asceasta se va face.
CRIXIA spune:
Si copila mea e nauca/distrata! Ieri la sf primei zile de scoala serioasa mi-a zis inca din curtea scolii ca trebuie sa aduca azi "x, y si ...restul o intrebi pe doamna, ca-m uitat!" asa ca baza tot mamele raman! Eu intreb mamicile in curtea scolii si reunesc informatiile, deocamdata nu sarim pe doamna pentru fiecare amanunt.
PLansa de plastilina tot din Carr am luat-o si eu, A4. Cartile au coperti de dimensiuni diferite, greu cu copertile(invelitorile).
Pot spune ca au intrat in paine, sunt in faza prealfabetar, azi au aflat o poveste noua( cel putin pt noi) "Iedul cu trei capre"...buna de tot morala pt perioada asta a lor cand mami ar trebui sa se cloneze si sa faca totul pentru ei. Zilnic folosesc caietul cu foaie velina, lipesc fisele de lucru, noteaza silabele( linii orizontale). Noi avem niste manuale diferite de ale voastre, unul chiar local as spune.
Cris mami de Alexia & Ana
lilib72 spune:
Doamna dariei pt. optionale ne-a sugerat trei variante: teatru, matematica distractiva, literatura pt. copii. Noi parintii am ale teatru.
lili@domnisorica daria
hobby
taisia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CRIXIA Si copila mea e nauca/distrata! Ieri la sf primei zile de scoala serioasa mi-a zis inca din curtea scolii ca trebuie sa aduca azi "x, y si ...restul o intrebi pe doamna, ca-m uitat!" asa ca baza tot mamele raman! Cris mami de Alexia & Ana |
Asa mi-a zis si mie ieri, ca nu stie ce are de facut pe fisele tema si nici nu stie ce sa-si ia la el si sa o sun pe doamna s-o intreb
Pe mine ma debusoleaza rau astea cu abilitatile practice si educatia plastica, unde are caiete speciale, dar habar n-am daca sa-i dau acuarele, plastilina, foarfeca sau altceva. Plus ca si la abecedar si la matematica are niste culegeri care nu stiu daca trebuie sa stea acasa sau in ghiozdan. In fine, sper sa ne mai trezim pe parcurs.
Azi am cunoscut-o si pe doamna de religie, o sa luam si acolo un caietel special. Pe maine avem tema la abecedar si matematica, sa scrie niste randuri in caietele speciale. Asa ca si noi intram in paine rapid.
mamica