Mamici de sept-oct'10-La multi ani Mari Paun!(134)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecris26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

Citat:
citat din mesajul lui bebecris26

Maitrey, m-am uitat si in farmacie unde au si produse de la nivea. am citit etichetele, aceeasi data de exp, aceeasi tara de provenienta, singura diferenta e la pret. asa ca am zis icercam cu astea daca nu sunt bune le schimbam si gata

cristina si bebe in burtica 32+sapt

nu ziceam sa iei nivea nu din hipermarket ci din farmacie ca evident ca la farmacie e mai scumpa ci sa nu cumperi produse care se gasesc in hipermarketuri ci doar in farmacii. adica dermo-cosmetice si nu doar cosmetice bine, daca bebe se va simti bine cu ele nu e nicio problema sa folosesti de alea. eu nu mai am insa curaj.

-----

Mami de roza + 34 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring
acum vom vedea, sper sa nu fie un bebe prea sensibil

Mergi la inceput

da, chiar este foarte comod. eu de obicei nu prea suport sutienele si ma gandeam cu groaza ca va trebui sa stau in permanenta cu sutien dupa ce nasc. dar astea nu ma deranjeaza asa rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Azi merg la gineco...sa ma intalnesc cu calu balan...belah...
Dar cu ocazia asta am s-o intreb si eu pe doctorita ce ar mai trebui sa am in spital.
Eu am niste mari dileme...cand am nascut data trecuta, nu mai stiu de unde am aflat eu ca musai tre sa fii dom\le in camasa de noapte la spital... si chiar mi-a fost ciuda ca erau cateva in pijamalute din doua piese...eu urasc camasile de noapte.
Si la fel...nu cumva sa vin cu altceva in afara de vata...si am vazut eu si tampoane... ori era lumea mai incuiata atunci ori n-am fost eu bine informata.
Am o dr cu care pot vorbi orice si chiar am sa profit sa o intreb tot felul de chestii dintr-astea...poate imi mai da si vreo idee...
Si ce analgezice sa am la mine (data trecuta bantuia sotul prin farmacii noaptea ca ma dureau toate cele si astia nu aveau nimic in spital...acu nu au nici atat)...si una alta.
Daca nu as sti ca vreau s-o intreb una alta nici nu mi-ar veni sa merg azi...oricum cocotatul pe chestia aia ma omoara. Si parca vad ca de acum o sa ma cheme la 2 sapt....poate negociez ceva cu ea, ca n-am niciun chef.

32+ Darian si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea82 spune:

Eveline, multa bafta la dr.

Chestia cu camasile de noapte ma dispera si pe mine ca nu le suport nicicum. Ma trezesc infasurata in ele de numa si nu pot sa dorm .Si eu am zis ca o sa intreb la dr. sa vad.

33+ cu un carucior .... sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botosel452 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andreea82

Eveline, multa bafta la dr.
Chestia cu camasile de noapte ma dispera si pe mine ca nu le suport nicicum. Ma trezesc infasurata in ele de numa si nu pot sa dorm .Si eu am zis ca o sa intreb la dr. sa vad.
33+ cu un carucior .... sau

Am citit ca se recomanda camasile de noapte pentru ca sunt mai comode atunci cand se face toaleta locala, dupa nastere, indiferent de felul nasterii. Se ridica, put si simplu, camasa si rezolva ce au de rezolvat, asistentele.

Si vata,daca se face epiziotomie, rana se vindeca mult mai repede, respira prin vata. Iar prin absorbant, plasticul nu lasa sa respire nimic.

Valentina32+

Mergi la inceput

eu am luat vata si tifon si voi face de acasa tampoanele ca sa nu stau in spital sa le fac.

Mergi la inceput

Pentru o zi doua sunt de acord si cu camasa de noapte si cu vata...problema e ca voi sta o saptamana (asa e aici la cezariana, rar ti se da drumul mai repede, adica dupa vreo 5 zile si pe proprie raspundere). Eu as vrea sa pot purta pijama si tampoane cu ziua a treia de exemplu.
Si tampoanele din vata cu tifon cum se fac...se infasoara pur si simplu vata in tifon? Doar nu te pui s-o cosi...zic si eu...sta asa, nu pica?
Ideea o inteleg, cred ca sunt super, nu se lipesc (moooor cand se lipeste vata acolo, stiti voi) doar ca nu stiu cum sa le execut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Pentru o zi doua sunt de acord si cu camasa de noapte si cu vata...problema e ca voi sta o saptamana (asa e aici la cezariana, rar ti se da drumul mai repede, adica dupa vreo 5 zile si pe proprie raspundere). Eu as vrea sa pot purta pijama si tampoane cu ziua a treia de exemplu.
Si tampoanele din vata cu tifon cum se fac...se infasoara pur si simplu vata in tifon? Doar nu te pui s-o cosi...zic si eu...sta asa, nu pica?
Ideea o inteleg, cred ca sunt super, nu se lipesc (moooor cand se lipeste vata acolo, stiti voi) doar ca nu stiu cum sa le execut....

Uite am gasit eu cum sa confectioneaza tampoanele astea:

tampoanele de confectioneaza astfel:
- se cumpara un pachet de vata hidrofila tip BC (atentie sa nu fie gata portionata, ca exista si de asta pe la Sensiblu) si un sul lat de tifon steril (pansament steril)
- se portioneaza vata astfel: se ia ca punct de reper lungimea unui tampon absorbant obisnuit; daca vata nu este foarte lata, atunci vom incerca sa obtinem o grosime dubla punand-o in doua pe lungime dupa care o taiem; daca este destul de lata, taiem o singura lungime si o dublam pe latime (o pliem)
- bucatile de vata astfel taiate, se infasoara pe lungime sau pe latime in tifonul steril (vedeti si voi cum va este mai comod)... daca le infasurati pe latime vor iesi niste tampoane mai inguste si mai bombate; daca le infasurati pe lungime, vor iesi niste tampoane mai late si mai plate (eu de ex. le*am preferat pe cele din urma)

Atentie! Imediat dupa nastere (naturala sau prin cezariana) va vor trebui pentru o zi sau doua absorbante de supercapacitate (din cele cu 5 picaturi) f. lungi (eu am folosit always night) peste care veti pune si tampoanele create de voi. Credeti-ma ca veti pierde destul de mult sange cat sa treaca prin ambele si sa va si patati.

Sper sa va fie de folos

33+

crina cu VERONICA ELENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botosel452 spune:

Citat:

Nici eu nu am idee cum se infasoara vata in tifonul respectiv. Nici nu stiu cat de mare sa fie acest tampon facut.

Valentina32+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crina-s

Citat:

Uite am gasit eu cum sa confectioneaza tampoanele astea:

tampoanele de confectioneaza astfel:
- se cumpara un pachet de vata hidrofila tip BC (atentie sa nu fie gata portionata, ca exista si de asta pe la Sensiblu) si un sul lat de tifon steril (pansament steril)
- se portioneaza vata astfel: se ia ca punct de reper lungimea unui tampon absorbant obisnuit; daca vata nu este foarte lata, atunci vom incerca sa obtinem o grosime dubla punand-o in doua pe lungime dupa care o taiem; daca este destul de lata, taiem o singura lungime si o dublam pe latime (o pliem)
- bucatile de vata astfel taiate, se infasoara pe lungime sau pe latime in tifonul steril (vedeti si voi cum va este mai comod)... daca le infasurati pe latime vor iesi niste tampoane mai inguste si mai bombate; daca le infasurati pe lungime, vor iesi niste tampoane mai late si mai plate (eu de ex. le*am preferat pe cele din urma)

Atentie! Imediat dupa nastere (naturala sau prin cezariana) va vor trebui pentru o zi sau doua absorbante de supercapacitate (din cele cu 5 picaturi) f. lungi (eu am folosit always night) peste care veti pune si tampoanele create de voi. Credeti-ma ca veti pierde destul de mult sange cat sa treaca prin ambele si sa va si patati.

Sper sa va fie de folos

33+

crina cu VERONICA ELENA

Multumesc frumos...care va sa zica doar infasor vata in tifon ... sper sa nu se desfaca...chiar am sa fac si eu cateva sa vad ce iese...

Mergi la inceput