T.O.C
Raspunsuri - Pagina 6
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Iti doresc multa sanatate, draga Nikole! Te rog mult sa nu te superi pe mine fiindca imi permit sa ma amestec, dar ti-as da un sfat: pana cand iti revii, nu mai citi nicio postare de la Paranormale sau subiecte mai vechi de la SC. Sunt atat de multe ciudatenii (pe putin :D) spuse pe acolo, incat, daca nu ai puterea (sau convingerea) ca trebuie sa razi cu pofta de ele, te pot inspaimanta sau trimite in intuneric. Mintea ne poate deveni un dusman si am citit multe postari acolo care demonstreaza asta... Parerea mea e ca ar fi bine sa intrerupi pentru moment cautarile, sa fii sigura ca Binele e de partea ta (pentru ca asa este!!! :), sa te bucuri de viata, de copiii si de sotul tau si sa arunci imediat la gunoi orice lectura sau poveste (transmisa prin viu grai ) care iti creaza cel mai mic disconfort :). te imbratisez cu drag. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Buna Denizel,
Sunt de acord, chiar nu am mai intrat pe acolo de mult timp.
Am nevoie de timp pentru mine, de...liniste, sa ma pot regasi, si intr-adevar multe povestioare m-au afectat, totusi ptr ca eu am lasat o portita deschisa, so...e vina mea, mai mult sau mai putin..
complicat si delicat de dezvoltat ideea...
Nikole, mami de Albastrel si Albastrica
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
denizel spune:
Nikole, ma bucur mult ca nu te-am necajit :)
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
emaaimee spune:
TOC- Tulburarea obsesiv complusiva
sau in engl. OCD, obssesive compulsive disorder.
poti cauta pe google.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
nikole spune:
citat din mesajul lui a_alinta nikole, poti sa explici ce inseamna acest diagnostic? eu nu stiu ce inseamna T.O.C. alina |
http://www.reclama - reclama mascata /articole/Sanatate_si_Fitness/Obsesiile_Ce_si_cat_de_periculoase_sunt_.html
aici o definitie care mi se pare mie ca spune totul si intr-un mod direct si f simplu de inteles.
Maine am programare la al doilea medic, de data asta merg cu agenda, am scris acolo TOT,de cand am inceput sa am obsesii, frici, etc...(cam de 2 ani)asa, sunt sigura ca pun tot chinul pe masa, si am garantia ca mi se pune un diagnostic corect.
sper sa nu ma interneze, si nici sa ma aleg cu un diagnostic si mai grav.
SA-L AJUTAM PE ANGELO
a_alinta spune:
nikole, multam de raspuns. sa inteleg ca ai acest comportament de 2 ani si nu de cand ai nascut al doilea copil.
eu sunt convinsa ca nu te interneaza iar de alt diagnostic nici nu poate fi vorba. fruntea sus , gandire pozitiva si vant in pupa ( stii cum era in filmul ala cu jan constantin) adica tot ce nu ne omoara ne face mai puternici!
iti tin si eu pumnii maine
nikole spune:
citat din mesajul lui a_alinta nikole, multam de raspuns. sa inteleg ca ai acest comportament de 2 ani si nu de cand ai nascut al doilea copil. eu sunt convinsa ca nu te interneaza iar de alt diagnostic nici nu poate fi vorba. fruntea sus , gandire pozitiva si vant in pupa ( stii cum era in filmul ala cu jan constantin) adica tot ce nu ne omoara ne face mai puternici! iti tin si eu pumnii maine alina |
Da, de doi ani sufar de asa ceva...
am fost la medic, insa mi-a spus ca toate aceste...obsesii sunt consecinte ale stressului, oboselii fizice acumulate, e o reactie a corpului, mi-a dat un trat. ptr o luna cu Paxil si...asta a fost.
Si chiar aratam deplorabil, in urma obsesiilor(o imagine) am inceput sa am repetate atacuri de panica, anxietate , depresie... refuzam mancarea, slabisem groaznic, stateam numai in pat, plangeam ,dormeam, plangeam si tot asa...
iar medicul mi-a spus ca e stress, si ca trece...
am mers si la psiholog, nici el nu si-a dat seama care e problema, mi-a zis ca-s ipohondra, si ca in cateva luni, scap de boala asta.
Nu am continuat terapia ptr ca mi-a displacut total individul, eu aratam ca scobitoarea, si el imi facea complimente...
incet incet, am luptat cat am putut cu mine, deodata obosisem de stat in pat, mi-am revenit, am reanceput munca, timpul a trecut, obsesiile s-au rarit considerabil...
am trait asa, crezand ca-s eu mai...sensibila, in fine...cu putin timp in urma, lucrurile au scapat de sub control, am mers la medic si, asta e diagnosticul.
Daca eram diagnosticata de la inceput, cu siguranta faceam ceva, pe atunci imi permiteam financiar si terapie, si medicatie, si tot ce ar fi fost necesar.
SA-L AJUTAM PE ANGELO
a_alinta spune:
faptul ca ai realizat ca e ceva gresit cu tine e un mare Pas inainte!
vezi ce spune doctorul maine si spune-ne si noua.
hannen spune:
Niko,tin pumnii si eu!Succes si sa te intorci cu mult optimism si incredere ca totul va fi bine.
Whatever happens don`t let go of my hand!