T.O.C

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LeeaLeea spune:

Obsesiile reprezinta ganduri, impulsuri sau imagini cu caracter persistent, care sunt traite de subiect ca avand un caracter intruziv si neadecvat.
Compulsiunile reprezinta comportamente repetitive cu caracter deschis sau mascat.Obiectivul acestor actiuni il reprezinta prevenirea sau reducerea anxietatii.Conform criteriilor Manualului DSM IV, subiectii care sufera de tulburare obsesiv-compulsiva trebuie sa fi recunoscut faptul ca in anumite perioade obsesiile si compulsiunile lor au un caracter nerezonabil si se manifesta in exces.Exista tehnici psihoterapeutice care te pot ajuta foarte bine in problema ta, nu ai motive de disperare, daca te pot ajuta mai mult, contacteaza-ma la adresa leeea0001@yahoo.com
Astept intrebarile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Leea, multumesc frumos, iti voi scrie mail.

Hannennn...mi-ar fi placut sa fi avut sansa sa stam de vb la o cafea, face to face, cat am locuit in Japan, sincer...e unul dintre putinele regrete cu care am plecaat din Jp.
Poate ne vedem aici, cine stie...e mica lumea, si voua nu v-ar strica o vacanta

ptr voi toate!

Laiiiesti o dulce, iti multumesc

Dana, ai fost amuzanta rau cu mafalda...mi-am inceput ziua cu un hohot de ras...dupa 3 saptamani de calvar...

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

uite un pupici si o imbratisare si de la mine. ti-am scris pe mess. cum e treaba cu tiroida? eu am trecut printr-o depresie tare nasoala dupa nasterea juniorului si tiroida mea o luase rau razna. sa mentionezi tiroida peste tot. cum ti-au iesit rezultatele la TSH si T4?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui philip

uite un pupici si o imbratisare si de la mine. ti-am scris pe mess. cum e treaba cu tiroida? eu am trecut printr-o depresie tare nasoala dupa nasterea juniorului si tiroida mea o luase rau razna. sa mentionezi tiroida peste tot. cum ti-au iesit rezultatele la TSH si T4?

tsh-ul e 1,577 UI/ml
si T4 e 1,18 ng/dl.

deci ok, desi cu putin timp innainte de aparitia simp astea mi le facusem la un alt lab si-mi iesise niste valori de speriat.
La indicatiile ginec. le-am repetat la un laborator de incredere, chiar ieri au afisat rez. on line, si...astea sunt valorile, adica normale.

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

nikole, nu am mai vorbit mai scrie-mi oricand.nu te gandi la divort, s-ar putea oricum sa exagerezi fara sa vrei totul. sentimentele tale vis a vis de lume, sotz, valoarea ta( pe care nu o mai percepi), etc.
si eu sufar de "doar o depresie" care nu mai trece. si am ajuns la 50mg de cipramil/zi. posibil sa mi-l mareasca ca vad ca iar sunt in vagauna. si m-am luat si eu dupa unii/altii si chiar era sa fac poc.
si e acolo dintotdeauna din cauze multiple(vechi si apoi mai noi): chestii familale(parinte alcoolic/abuz verbal& fizic- batai/batalii), mama cu compulsive eating disorder, pb in familie, decese multiple, diverse alte boli de ale membrilor apropiati ai fam, etc.)
am zile mai bune si mai rele. incerc sa am rabdare. si sper sa ma vindec.
va rog din suflet cum simtiti ca nu e ok, mergeti la medic.
self help nu merge, pe incercate- 20 de ani.
scuzati eventualele incoerente
va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Buna ,Nikole!
In primul rand,felicitari pt decizia de a merge la medic!E un pas imens spre vindecare faptul ca ti-ai constientizat problemele!!!
Nu te speria asa de rau de diagnostic!Nu e confortabil sa traiesti cu asa ganduri,dar putea fi ceva mult mai nasol.Nu suna a incurajare,dara crede-ma ca nu vb prostii!
Si eu am fostdiagnosticata cu TOC la 3 luni dupa ce am nascut.
Cognitiile(gandurile) erau infioratoare si il vizau exclusiv pe bebelush.Imagineaza-ti ca aveam cele mai horror scenarii in minte care imi generau o anxietate sora cu moartea.
Dar si eu m-am prezentat fff repede la medic,am primit medicatie si sunt f bine acum.
Am un tratament de intretinere cu 10 mg Cipralex/zi si fac terapie cognitiv-comportamentala(acum e dr in concediu 1 luna si sunt in pauza).Ffff rar ma mai apuca anxietati nejustificate,in general in perioada premenstruala!
Dar traiesc 98% o viata normala si armonioasa!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Mihaela, sa inteleg ca faci terapie de 3 ani??
ohhh...eu una nu cred ca-mi permit:((...

Din pacate eu cred ca-s tocaita de vreo 2 ani, insa puneam toate gandurile pe seama oboselii acumulate(servici,copil mic), a faptului ca traiam intr-o tara in care nu reuseam sa ma integrez,a frustraii(vroiam scoala, cariera, implinire profesionala)in fine...si am considerat cumva normal "reactia" asta a psihicului, am inceput sa am idei obsedante legate de boli, frica ca mor innainte de a ma vedea..."implinita".

Deci...nu am luat masuri din timp.

Cu 3 sapt in urma, asa din "senin"lucrurile s-au inrautatit...rau de tot,prefer sa nu intru in detalii, ca oi da idei altora care sufera de asa ceva, si abia dupa ce am ajuns la medic, am realizat ca intr-adevar e o problema cu mine, si nu sensibilitateaera de vina...lucru care m-a trantit rau la pamant...

Ema draga, e greu sa-mi gasesc cuvintele...
faci, sau ai facut terapie??

mai vb pe mess, te pup cu drag

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Niko,lasa ca pina una alta ne putem conversa si virtual.Poate reusim sa ne vedem macar o data in viata asta,daca nu aici ,nici acolo,macar in ro.
Sanatate multa!Neaparat sa mergi la terapie si sa iei tratamentul si sunt sigura ca totul va intra in normal si ca vei fi bine.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Iti doresc multa sanatate, draga Nikole!

Te rog mult sa nu te superi pe mine fiindca imi permit sa ma amestec, dar ti-as da un sfat: pana cand iti revii, nu mai citi nicio postare de la Paranormale sau subiecte mai vechi de la SC.
Sunt atat de multe ciudatenii (pe putin :D) spuse pe acolo, incat, daca nu ai puterea (sau convingerea) ca trebuie sa razi cu pofta de ele, te pot inspaimanta sau trimite in intuneric. Mintea ne poate deveni un dusman si am citit multe postari acolo care demonstreaza asta...
Parerea mea e ca ar fi bine sa intrerupi pentru moment cautarile, sa fii sigura ca Binele e de partea ta (pentru ca asa este!!! :), sa te bucuri de viata, de copiii si de sotul tau si sa arunci imediat la gunoi orice lectura sau poveste (transmisa prin viu grai ) care iti creaza cel mai mic disconfort :).

te imbratisez cu drag.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu pot sa spun ca stiu ce inseamna..si ma regasesc..si e greu..ffffffffff greu, dar nu imposibil....te vei face bine..doar lupta cu tine...

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput