Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(2)
Raspunsuri - Pagina 20
Sabina spune:
da,le stiu, sunt super, da la noi fura creioanele adevarate ale sofiei...:P
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Bic spune:
rrox a explicat foarte bine care este diferenta dintre fapte si consecinte si false consecinte.
denizel cit despre laudat, el creeaza incredere in sine daca adreseaza faptele, si nu persoana. "Ce destept esti" (mai ales spus tot timpul fara alte detalii) ii creeaza copilului senzatia ca este buricul pamintului. Pe cind daca lauda este directionata ("mi-a placut cum ai desenat/ ca i-ai dat jucaria ta si prietenului tau/ ca ai stiut sa numeri/ etc.etc.etc.") ii creeaza un sentiment de mindrie si il motiveaza pe viitor.
P.S. Citesc acum si eu link-ul cu lauda si gasesc multe sugestii bune. Da, intr-adevar, laudarea efortului e foarte importanta. Multumesc!
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bic denizel cit despre laudat, el creeaza incredere in sine daca adreseaza faptele, si nu persoana. "Ce destept esti" (mai ales spus tot timpul fara alte detalii) ii creeaza copilului senzatia ca este buricul pamintului. Pe cind daca lauda este directionata ("mi-a placut cum ai desenat/ ca i-ai dat jucaria ta si prietenului tau/ ca ai stiut sa numeri/ etc.etc.etc.") ii creeaza un sentiment de mindrie si il motiveaza pe viitor. |
Ma bucur ca ai adus acest aspect in discutie si profit de el pentru a spune ca la fel procedam si cu criticile, fie ca le aducem adultului sau copilului.
Indiferent daca criticam sau laudam, ne indreptam spre actiune nu spre persoana!In cazul criticilor, vizand actiunea, persoana in cauza intelege ca sta in puterea ei sa schimbe, ca ea poate face si altfel.
Daca vizam persoana, gen´´esti rau, esti nesimtit, esti nechibzuit, esti impiedicat´´ mesajul pe care persoana il primeste este acela de ´´oricum sunt un rau, deci asta e´´- ca si cum n-ar mai sta in puterea ei sa schimbe ceva.
Ilinca_M. spune:
Foarte fain subiect, l-am citit pe tot, dar abia acum simt nevoia sa intervin fiindca am o nelamurire: denizel, am inteles eu bine din ce ai scris, stii tu ca sotii astia Capraru n-au avut copii?! Ooo, daca-i asa, le mai acord circumstante atenuante, bietii de ei (desi au spalat creierul multor femei). Eu nu le-am citit celebra carte (nici editia revizuita) decat pe internet, fragmente, si mi-a fost destul. Ma bucur ca mama mea nu m-a crescut dupa cartea aia!!
Miereamara, cum se numesc markerele acelea? Dar carioca speciala care scrie doar pe hartie? Se gasesc si in Ro? Sabina, stii tu de ele, unde se gasesc?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Jasmin012 spune:
Eu am primit MAMA SI COPILUL a sotilor Capraru de la o prietena care mi-a spus ca pe ea a ajuta-o mult, dar din primele zile ale lui bebe am vazut ca nu-mi place si ca nu ma pot baza pe ea. Cand am citit: mama trebuie sa-si puna un batic cand alapteaza, mama nu trebuie sa doarma niciodat cu copilul in acelasi pat, iar cele 5, maxim 10 minute sedinta de alaptat si apoi urmatoarea la 3 si apoi la 4 ore, mi-a fost suficient pentru intreaga viata.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
miereamara spune:
Ilinca ale mele sunt de la Crayola, au o multime de modele, noi avem marker care se sterge cu apa si creioanele astea care scriu numai pe hartie speciala.
http://www.crayola.com/products/splash/color_wonder/
A...si au si acuarele tot asa, numai pe hartie apare culoarea, nu pe piele, covoare,etc:))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
IRA_LIZA spune:
O tragedie in seara asta la Giulesti.
Consiliere pe parte de psiho pt cei care au suferit pierderi - zero. Asta daca nu mint televiziunile.
Ira, mamica Elizei
gmmm spune:
Eu nu stiu daca vorbim de acelasi lucru cind vorbim de "limite".
Rrox si Bic au dat exemplele cu prizele, traversatul strazii etc.
Pentru mine astea nu sint limite in sensul de pricipiu educativ; sint pur si simplu niste evidente care tin de supravietuire.
OK sa le reamintesti, sint sigura ca exista multi parinti inconstienti care nu-si dau seama de primejdii (imi amintesc si acum de cazul dramatic al unei fetite din vecini care a cazut de la etajul trei pentru ca s-a catarat pe o bicicleta lasata pe balcon), insa nu cred ca de asta e vorba aici. Greseala parintilor fetitei n-a fost o greseala de educatie .
De aceea, ladyJ, pampersul nu e in domeniul "limitelor", ci e in domeniul supravietuirii.
Eu cred ca prin "limite" se intelege partea variabila, cea care nu e aceeasi pentru toti parintii.
buli spune:
ba sotii Capraru au avut copii, insa domnul a avut o relatie foarte proasta cu fiul lui, nu a reusit s-o repare nici mai tirziu si acum regreta foarte mult asta.
a fost invitat la un moment dat la "profesionistii", se poate sa mai fie si pe net emisiunea, eu asa am vazut-o.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
da? au avut copii? Eu am fost colega cu o ruda apropiata de-a lor si de la ea stiam ca nu au avut copii. Si mai stiu ca domnul era fan Tanar si nelinistit :)). A, dar oare mai traieste dr. Capraru?
Dap, stiam despre cum se lauda cupiii, sunt in regula deci .
Ilinca_M, am citit mai demult ce ai scris despre Manole si profit de ocazia intalnirii de aici pentru a-ti trimite un maaaare pup :).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.