Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(2)
Raspunsuri - Pagina 19
Sabina spune:
pai poate l-ar fi distrat, dar ai pus markerul pe bilioteca:P
Noi am zugravit in vara trecuta, in septembrie s-a terminat o renovare din temelii care ne-a secat de puteri.
in octombrie Bb a desenat....pana in iunie anu asta cand am plecat la Busteni.
mai astept ceva pana sa zugravim la loc...ca cine stie...:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Eu reflectam in sinea mea ca libertatea copilului de a picta pe pereti se sfirseste acolo unde incepe libertatea mea (ma rog, a sotului) de a face si altceva in week-end decit a varui peretii dupa urmele de marker. Bebeul s-a distrat cinci minute, tu muncesti ore. Chestie de randament, ca daca l-ar fi distrat zile in sir ar fi fost altceva. La noi, markerul se pune pe biblioteca. Si interzis fetelor sa-l lase pe mina lui bebe. |
Mi se pare pusa gresit problema.
Nu cred ca-i cazul sa vorbim de libertati incalcate, cand in discutie de afla un adult si un bebe. Acuma pe bune, cum poate bebele sa-ti incalce libertatea?
Tu ca adult trebuie sa gestionezi situatia, ceea ce consideri ca ti-e liberate incalcata(de bebe) este defapt scaparea ta.
Ca altfel ajungem la discutii aberante, daca bebe face in pampers e tot libertate incalcata?Ca trebuie sa-l speli 2 minute din timpul pretios?
Exemplul e fortat, stiu, dar vreau sa intelegi ideea.
rrox3 spune:
Gmmm libertate ta are vreo legatura cu gradul de curatenie al peretilor? As zice ca nu.
Sigur ca poti sa pui markerul sus, dar nu baga libertatea aici.
Mie personal mi s-a parut mult mai avantajos sa le las sa mazgaleasca, scrie, deseneze, lipeasca ce vor pe peretii din camerele lor. Au mai scapat si pe alti pereti cate putin, la varste mici, dar nu m-a deranjat prea tare. In fond, oricum trebuie zugravit o data la cativa ani si... fetele mele mazgalesc frumos
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
denizel spune:
mai, eu nu m-am confruntat cu dorinta de mazgalire a peretilor.
Acuma, na, ce sa zic, poate fi naspa cand te pomenesti cu picturi rupestre (pentru mine ar fi) si, daca fiu-mio ar fi vrut sa faca asta, gaseam o cale sa il orientez spre altceva . Probabil ca i-as fi amenajat doar un perete pentru asa ceva, sau i-as fi cumparat o tabla mare, vedeam eu...
sau, poate l-as fi lasat sa umple peretii si ceea ce cred acum ca as fi facut e in categoria "daca copilul meu ar fi facut astaaaa...." :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Sabina spune:
pai fimea n-a scris pe pereti, baiatul a scris...a venit si pt mine ca un soc si mai ales, cu tone de oftica pt ca, repet, abia renovasem toata casa...:)
dar la mine a fost si altceva, ca a coincis si cu imblnavirea mea, asa ca oricum nu aveam energie sa il canalizez spre alta activitate, probabil ca in situatii limita iti dai seama de adevaratele prioritati.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
mie mi-a scris M pe pereti.
am rezolvat dindu-i un singur perete
si i-a ajuns.
culmea ca in perioada cu pricina am schimbat 3 apartamente si aveam o grija, cum ne mutam, cum ii aratam peretele de pictat.
a ... bine ... am avut musafiri comentatori ca de ce las copilul sa faca ce vrea, dar treaba lor, evident :))
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli aveam o grija, cum ne mutam, cum ii aratam peretele de pictat. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
suuuuupeeer!!!!!!!!!!!!!! Ce haios!!!! :))))))))
da, Sabina, nu-i bai, de fapt, daca iti murdareste toti peretii :). Dar, na, trebuie sa avem de ce sa fim nemultumiti si iritati, nu? :D
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
buli spune:
ah, si am varuit cu alb - era mai usor de nimerit nuanta :)) ulterior
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
miereamara spune:
Pentru picturi rupestre exista markere speciale care se curata cu carpa uda, chiar si de pe pereti, canapele, piele, etc. Noi din acestea folosim si nu imi ia decat maxim cinci minute pe zi ca sa dau cu carpa uda pe pereti, mobila, si ce mai foloseste bebe pe post de sevalet.La varsta lui (19 luni) e cam greu sa il fac sa inteleaga ca are voie sa deseneze doar pe un perete sau sevalet.
Mai sunt niste carioci speciale care scriu doar pe hartie, si astea mi se par super inventie, practic nu are ce sa mazgaleasca, decat foaia de hartie (de la Crayola).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator