Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

PS-Scuzati-mi greselile, sunt cam obosita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Nu se raspunde cu violenta la ceva ce nu-ti covine. Si Punct. Nu e negociere aici. Nu exista "da el mi-a facut nu stiu ce." Exista alte metode de a raspunde, violenta nu este una dintre ele.

da' cu nesuferenie e voie sa se raspunda?
Uite, eu am chef sa fiu nesuferita cu un personaj pe care nu il plac si care ma enerveaza cumplit.

Bine, eu nu zic ca un copil trebuie incurajat sa fie nesuferit sau sa nu se spele pe dinti sau sa stea non stop la teveu, vreau doar sa arat ca exista o maaaaare diferenta intre libertatea noastra si libertatea lor, diferenta pe care ei o suporta incredibil de bine, totusi (si nu intotdeauna din cauza maiestriei noastre :).

Da, e voie! Dar riscul este ca la virsta ta sa i se para normal sa fie nesuferit cu un personaj pe care nu il place si care il enerveaa cumplit.

Mergi la inceput

M-a innebunit forumul asta cu dr. Spock. Dati-l in ma-sa de Spock. E depasit de vreo 25 de ani. Dar siu de ce va referiti voi mamicile din Romania el: e singura carte comprehensiva care se gaseste pe piata romaneasca.
Eu sint hotarita sa schimba ceasta situatie si sper sa se intimpla in citiva ani.

Jasimefelicitari pentru cum iti cresti copilul.
Dar pot sa-ti spun ca lipsa de program nu este acelasi lucru cu lipsa de limite. Dupa cum ai spus si tu singura, copilul tau ARE limite si reguli: traversatul, prizele, etc.

Mergi la inceput

Citat:

2. Ca noi cum ne-am simti daca am fi tratati la fel.
Pai chiar vreti sa va spun cum as fi eu tratata daca m-as arunca pe jos in mijlocul magazinulu si as incepe sa tip ca vreau nu-stiu-ce?

3.Ca noi cum ne-am simti daca sotul ne-ar face acelasi lucru. Eu sper, pentru binele copilului (si al barbatului...) ca relatia mama-copil nu e aceeasi cu cea sot-sotie.

2. Daca tu ai face asta, intr-o tara civilzata ar veni politia sau salvarea si te-ar indeparta de la locul faptei. Exact asta fac si parintii cind copiii lor fac acelasi lucru, nu?

3. Ba sa stii ca eu am ajuns fix la concluzia opusa. Din cartile de crestere a copiilor (disciplina afirmativa, Dr. Sears) am invatat nu numai cum sa ma port cu copilul, dar si cu sotzu'! Ca doar si el e om, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Bic, nu cred.
Cred ca daca parintii sunt politicosi in relatiile lor ci societetaea, pana al urma copilul copiaza comportamentul manierat.
Fimea la 3 ani era f nesuferita, acuma la 8 nu mai zice nimic urat persoane naspa :)

Ii ignora si gata.

Acuma, daca e sa trecem din nou la subiect.

Cre ca problema e asta.
Mie mi se pare ca tot ce face copilul lui frunza alba e extrem de misto si haios.
Actioneaza ca un copil perfect sanatos si neresemnat. Vrea plastelina, pune plastelina.
Se plictiseste la banca, se joaca cu apa.

De ce alti oameni ii enerveaza lucrurile astea?
explicati-mi si mie ca nu pricep. pe mine pur si simplu nu ma enerveaza deloc.Nici sa-mi taie vorba, nici sa sara prin casa, absolut nicio pozna.

ok, daca s-ar apuca sa fure sau sa omoare animale sau grozavenii din astea....

ar toate aceste pozne pe care un copil crescut la bloc normal ca le face
( incepand cu nu doarme noaptea.....)

de ce enerveaza?
am uitat cu totii cum era cand eram copii, pe bune.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Jasmin, stai calma ca nici copiii mei n-au avut vreodata program strict.
Cel putin Sofia....o doamne, pe la 4 ani se culca la 12 nopptea si se scula la 5 dimineata, a fost crunt, dar a trecut.
Dupa ce a inceput sa mearga la gradi si scoala, s-a facut si programul, de la sine. Asta nu inseamna ca propuneam mesele la ora regulate, ba da, eu propuneam, daca iesea bine, daca nu...ce puteam sa fac? sa ii indes cu forta mancare pe gat si dupa aia sa ii dau somnifer sa doarma?

Deci eu sunt de acord sa se propuna o rutina din partea parintelui, mi se pare firesc. Da sa nu ne speriem daca nu iese.

Gh insa , alt temeprament...si alta mama:),mai calma. si-a facut singur singurel rutina.

Iar e numarat cat mananca...am facut-o la sofia un pic, din frica, la gh never ever.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Sabina daca mi-ai raspuns la chestia cu nesuferitul, exact asta ziceam si eu, nu stiu daca ai inteles subtilitatea.
Parintele e un model. Deci daca parintelui i se pare normal sa fie nesfuerit in situatii inconvenabile, copilul invata ca asta este un comportament acceptabil.
Poate nu am inteles eu ce zicea denizel

Dupa cum spuneam si eu, copilul lui Frunza isi face treaba de copil de trei ani in mod foarte constiincios.
un
De ce ma enervez unele aspecte de comportament ale fii-ca-mii? In general, e vorba de o lista diferita de prioritati si poate si de ritm. ( Nu mai stiu cine zicea ca vai de parintele care are un copil cu un temperatment total diferit. Eu sint vesnic grabita si m-a pricopsit al de sus cu un copil taraganat.)

Am observat ca daca nu imi propun sa mai fac nimic altceva decit sa ma ocup de ea, ziua noastra se desfasoara absolut minunat. Problemele apar atunci cind mai am bifat lucruri de pe mult discutata lista a lui "trebuie": cumparaturi, gatit, platit facturi, spalat, etc.

Si inca citeva ginduri despre "trebuie."
In engleza, o prietena m-a invata sa spun "you get to do this." Si am observat ca intr-adevar copilul accepta situatia asa cum e daca primeste acest stimul lingvistic. Acum cum sa traduc asta in romaneste, nu am nici o idee. Dar ideea lui "you get to" este ca personaju nu este pus intr-o situatie de coercitie, ci intr-una de privilegiat.

Mergi la inceput

Bic, da, nu am inteles eu bine;)

poate daca ar citi lumea poemul asta...:)

(la sfarsit)

http://armonii.blogspot.com/2010/04/lasati-va-copiii-sa-greseasca.html

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Situatia asta oedipiana apare la baieti, cam pe la 4 ani.
La fetite, ceva mai devreme, 3 ani, trei ani jumate.

De raspunsul asta si eu aveam nevoie, chiar voiam sa te intreb de varsta aparitiei mlui la baieti, dar mi-a luat-o Sabina inainte.
Multumesc pt raspuns. Daca vrei sa ne mai dai detalii despre cum sa gestinam situatia cat mai bine, ar fi foarte bine.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

LadyJ, pai tot eu sint de vina? Cei care propaga asemena idei n-au nici o raspundere? Librarii care pun in fata cartile lor? Cind e scris negru pe alb ca daca faci altfel iti nefericesti copilul, o mama buna nu face asa, oricit ar costa-o?

Si tot la psihologi sa ma duc, dupa ce ca de la ei mi s-a tras?

Cu mintea mea de acum cred ca ce imi lipseau atunci erau:
a) odihna (sa va spun ce stare de beatitudine m-a cuprins cind am putut sa dorm patru ore legate?)

b)sprijin.
Si nu scrie nicaieri ca singurul sprijin trebuie sa vina de la psiholgi. Nu spun ca ei nu pot sa te invete "trucuri", insa mi se pare trista o lume in care singurul sprijin vine de la profesionisti.
Parerea mea e ca multe din dificultatile mamelor din ziua de azi vin de la izolarea sociala. Familia e adesea departe; si se mai si discrediteaza tot ce te-ar putea sfatui ca fiind idei depasite, "de babe" (vezi si un topic recent pe aici).

Cit despre psihogii de pe aici, psihanaliza a fost (si inca mai este) la mare voga in Franta. Greu as fi putut sa dau peste unul care sa nu fi fost mai mult sau mai putin contaminat.

Mergi la inceput