Cit de potrivit e momentul pentru refinantare?
As vrea sa facem refinantare la un credit in franci elvetieni si as vrea sa cer parerea celor care au incercat sau au facut-o: cit de potrivit e momentul?
Spuneau la televizor ca Guvernul va face nu stiu ce sa faca refinantarea mai accesibila, acuma ei spun ca vor face o gramada de lucruri si nu fac nimic. Are sens sa mai asteptam?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
ellinia spune:
Pai din cate stiu eu, parca a disparut comisionul de rambursare si poti imputernici banca noua sa "trateze" cu banca unde ai deja creditul si tu sa te duci doar in ultima faza, sa semnezi. Stiu ca se cere aprobarea bancii ca sa-ti muti creditul in alta parte, banuiesc ca in principiu asta ar putea face banca noua pentru tine.
Si eu as vrea sa fac, dar inca nu ne-am hotarat ce si cum.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
marius spune:
Dilema mea este alta - daca nu aveti posibilitatea de ramburasare a creditului initial - ce va face sa credeti ca veti avea posibilitatea de rambursare pentru dobanzi mai mari? Desigur nu este necesar sa existe un raspuns.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
sirimie spune:
Am inteles. Nu este potrivita refinantarea daca rata acum e mai mare. De acord.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
crissandrada spune:
Daca gasesti o oferta cred ca merita sa incrci.
Eu aveam un credit la BRD. Am vazut ca aveau o oferta mai buna in primavara. Asa ca am luat un nou credit si cu banii obtinuti l-am ahitat pe cel vechi. In loc de 6 ani cat mai aveam de platit acum am 5 si dobanda e mai mica. Dar la mine e vorba de sume mici.
Bazar general DC
Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Dilema mea este alta - daca nu aveti posibilitatea de ramburasare a creditului initial - ce va face sa credeti ca veti avea posibilitatea de rambursare pentru dobanzi mai mari? Desigur nu este necesar sa existe un raspuns. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
kokiy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui crinuta
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu.... Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
pai e simplu ...de exemplu: am un credit de 10000 euro pe 5 ani,il refinatez la alta banca pentru un credit de 25000 euro pe 10ani...rata e aproximativ la fel si iti raman si 15000euro,bineinteles ca te bagi la o perioada mai lunga in datorii,dar daca chiar e necesar sa-ti rezolvi alte probleme poate chiar merita...
edit: sau alt exemplu: ai un credit de 75000 euro pe 35ani,ai achitat cca5ani ratele ,iar acum nu-ti mai permiti ...refinatezi la alta banca suma care ti-a ramas restanta (sa spunem 60000 euro) tot pe o perioada de 35ani,in felul asta clar iti scade rata ,creditul nu mai e de 75000e,e de 60000e...sa spunem ca de la o rata de 500euro scazi la o rata de 375 euro
sper ca m-ati inteles
Hainute de vanzare/pentru bazariste 2+1gratis
Mi-Ka spune:
Si eu as vrea sa-mi refinantez un credit ipotecar de la otp care este in franci elvetieni,luat pe o perioada de 30 de ani; de 4 ani am luat acest credit, iar de atunci francul elvetian a crescut de la vreo 22.000 rol, la 31.000 rol, asa ca practic nu se vede ca as fii achitat ceva desi platesc peste 9 milioane lunar.
Acum as vrea un credit in lei, iar daca aveti sugestii de vreo refinantare avantajoasa la vreo banca...
marius spune:
Ce tot vorbiti voi aici? Daca am luat imprumut 10 lei la care am de rambursat 4 lei costul total este de 14 lei. Daca nu imi permit sa rambursez pt ca nu am pot sa cer altei banci sa plateasca in locul meu cei 14 lei dar eu va trebui sa rambursez 15 lei sau 18 lei sau cat o fi costand noile conditii de refinantare. Doar nu sa spuneti ca eu am luat 10 lei + 4 lei dobanda pe care ii plateste banca de refinantare si mie o sa-mi ceara 12 lei de dragul meu.
Refinantarile sunt utilizate atunci cand nu am capacitate de plata in conditiile initiale si merg ori la aceeasi banca ori la alta banca si solicit modificarea conditiilor de credit prin inchiderea creditului initial si deschiderea unui alt credit in alte conditii dar intotdeauna costul noului credit de refinantare va fi mult mai mare decat cel initial de aici rezultand profitul bancii din refinantari si/sau pierderea celui care este refinantat. Singurul scop al refinantarilor este asumarea unui cost global mai mare contra unei capacitati / unitate de timp mai suportabila. Adica in loc de 14 lei in 20 de luni voi plati 22 de lei in 35 de luni - este doar un exemplu.
Ramona J spune:
Marius, daca ai imprumut de 10 lei la care platesti 10% dobinda, poate ca iesi mai bine cu un imprumut de 12 lei la 5% dobinda.
marius spune:
Nu inainte de a rambursa cei 10 lei cu 10% dobanda. De acolo majorezi baza cu 2 lei si aplici 5% pe 12.