Cum pot opri hartuirea?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

revenind la lucruri serioase acum :

iasmin, pui mana si faci o reclamatie, la politie, in scris, pe baza legii 61 si pe baza legii care mentioneaza "tulburarea de posesiune a proprietatii" (sau cam asa ceva, mi-e lene sa caut acum pe net); cu alte cuvinte subliniati faptul ca, din cauza samantei de scandal pe care o are aceasta vecina, voi nu va puteti desfasura nici cele mai banale activitati de zi cu zi, ca sunteti timorati/terorizati in propria voastra casa/curte, ca nu va puteti folosi casa si curtea pentru scopul in care au fost construite.

din pacate la noi nu exista inca "ordinul de restrictie"
si nici autoritatile necesare care sa impuna respectarea acestuia

buli, iarta-ma, dar mi se pare deja prea mult ca TOT iasmin sa caute solutii constructive pentru gard sau izolatie fonica, avand in vedere istoricul vecinei si faptul ca situatia dureaza de ani buni. de ce sa plateasca iasmin, cu bani si nervi, ca sa scape de gura cucoanei ? si chiar crezi ca respectiva se va potoli ? oho, probabil ca va incepe un nou circ inca de la primele operatiuni de inaltare a gardului, culminand cu acuzatii fanteziste...
iasmin (si vecinii, desigur) cu ce-au gresit de trebuie s-o suporte, sa taca si sa inghita in sec ? uite asa le ajunge unora cutitul la os, cum se spune, si ajung sa faca gesturi pripite...chiar nu se poate face ceva impotriva ei ? adica o strada intreaga sa fie "terorizata" de "dihanie" (citat iasmin) si nimeni sa nu poata face nimic ? si ce daca e mai in varsta si ar trebui respectata ? daca sta prost cu nervii, sa se caute, sa se trateze, nu sa-i innebuneasca pe toti cei din jur...

iasmin, nu mi-ai raspuns : vecina nu are rude, cu care sa puteti discuta despre problema ? s-o convinga familia ca ar trebui sa faca niste investigatii medicale, sa ia un tratament, ceva ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Corina, are un baiat de vreo 21 de ani si sotul (proaspat pensionat). Am incercat sa discut acum doi ani, caci din cauza ei (de scandalagioaica) am trait cativa ani in conditii improprii, nu puteam face nimic de raul ei, la casa mea proprie. Chiar si cand mi-a ''dat voie'' (ca la scoala), tot se urca pe gard si dadea indicatii la muncitorii mei, sau facea scandal cand faceau muncitorii balast sa toarne sapa de ciment). Pot sa stau de vorba cu rudele, dar din pacate ei nu o vad anormala (cel putin mie nu mi-au dat vreodata de inteles asa ceva).
Ba mai mult, vad ca sotul o sprijina in actiuni. Mi-a fost dat sa aud ieri cand plecau in oras: ''ia si buletinul cu tine, ca cine stie daca nu va trebui sa facem vreo hartie sau ceva" (zise vecina vecinului)... Adica ea isi ia buletinul in permanenta ca sa poata face o plangere, relcamatie- ceva de genul....

De aia va spun, ca mi-a ajuns cutitul la os, nu mai sufar nici sa o aud cand face prin curte ''shhhhhhhhh'' la puisori (ca scoate puisori ''duamna") cand ii mana prin curte, ori ce le-o fi facand... Mi se face pielea de gaina pe spate cand o aud, numai cand ii aud vocea ma crispez toata...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

tot eu

pana faci reclamatia si pana se vor lua primele masuri (daca se vor lua...) incepi sa-ti faci treburile prin casa si prin curte asa cum ai nevoie, nu-ti faci tu program in functie de nervii si dispozitia cucoanei.

respecti orele de odihna, nu dai muzica tare, nu bocanit/mesterit/construit ceva (atentie, da ? legea 61, ca sa nu aiba motiv sa se ia de voi si sa va faca o noua reclamatie), iti faci treburile de zi cu zi, si o ignori totalmente cand incepe sa "latre la gard". ba chiar iti propun sa-ti cumperi dopuri pentru urechi si sa ti le pui cat iti faci treaba prin curte, ca sa nu o mai auzi si sa nu-ti mai strice ziua...

nu vezi ca se contrazice singura ? pai daca sta toata ziua prin curte, cum puii mei aude din casa bazaitul micromotorului pe care il foloseste sotul tau ? ce facea daca stateati in apropiere de aeroport, sa zicem ? dadea in judecata Taromul ?

cine stie, poate cu caldurile astea isi face atatia nervi spumegand degeaba la gardul vostru, incat ii pocneste vreun vas de sange la cap si se potoleste...partial...sau total...buli, glumeam din nou, da ?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De ce nu faci invers? Ia vezi tu ce prevede legea invocata si de cate ori nu o respecta - pac reclamatie! Apoi iar - pac reclamatie.... pana i se uraste de reclamatii. Apoi ii spui verde in fata - doamna una din doua ori terminam amandoua - ori o sa stai ca pe ghimpi daca maine vine sau nu Politia la tine. Si daca nu vine maine precis va veni poimaine. Apoi raspoimaine... si tot asa.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, abia asteptam sa vii, ca stiam ca tu le ai cu legile.

Nu e chiar asa, din cauza ca e imuna la astfel de lucruri. O fi pentru ca e umblata prea mult prin autoritati. Nu o mai sperie nimic.. (incep sa cred ca fetele ca are ceva la bibilica). Poti sa ii zici orice, alti vecini au si sarit sa o bata, nu o sperie absolut nimic. Si as chema politia, dar pentru ce??? Sa zicem ca eu chem politia- acre va trimite un echipaj in 30 de minute. Ea intre timp se potoleste. Eu ce fac? Doar sa fac un fel de jurnal filmat - cu ziua si ce a zis.
Ce face ea e hartuire- nu te lasa nici sa mori, nici sa traiesti, aia e mai prost....De asta incerc sa scap cumva legal, dar sa o reclam ptr ce? Ca sta in curte?

Mergi la inceput

le-am incurcat eu putintel, e vorba despre un articol din Codul Penal + legea 61/1991 (tulburarea linistii si ordinii publice)

uite un fragment dintr-un subiect tot de pe DC, de anul trecut :

"va rog cititi in Codul penal despre tulburarea folosintei locuintei. E infractiune, se poate pedepsi si cu inchisoarea. Tulburarea nu depinde de vreo ora anume, e de ajuns sa se intample de minim doua ori. Asa am scapat si noi de manelele vecinului (jurist) care ii tot dadea cu ora (el se referea la tulburarea linistii publice). Nu e necesar ca ceilalti vecini sau oricine altcineva sa fie deranjat, e de ajuns sa deranjeze folosinta locuintei voastre (nu doarme copilul, miroase urat etc.).
Am gasit articolul din Codul penal:

Art. 320. - Tulburarea folosintei locuintei
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosintă a locuintei, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Actiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părtilor înlătură răspunderea penală."

iar legea 61 o poti contempla in toata splendoarea ei aici

http://www.politiaproximitate.ro/legea_61.html
citeste cu atentie, te rog, art 2, pct.1, 13, 28, 29 si art.5
vei observa ca a mai comis o "ilegalitate", chemand aiurea Pompierii atunci cand vecinii au facut gratar...

nu mai da telefon sa chemi echipajele (politie de sector sau politie de proximitate), pune mana si scrie reclamatia, depune-o cu numar de inregistrare la ambele institutii, politia trebuie sa inceapa cercetarile si sa-ti dea un raspuns, tot in scris, intr-un anumit termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

daca la rau raspunzi cu rau se ajunge la mai rau...casti pe urechi/ignore/inaltare gard/reclamatii la politie/si de cate ori deschide gura sa spuna ceva ii spui transant ca nu te intereseaza si sa nu-ti mai vorbeasca! inchide-i gura de cateva ori si o sa taca

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Corina, mii de multumiri. Asa voi face!!!
Pacat ca nu exista inca o lege pentru hartuirea de genul pe care ni-l ofera ''duamna''....

Da, ne tulbura linistea. Poate voi mentiona ca se poate verifica una din ''calitatile'' sale de raclamagie, si ca obisnuiesc sa tulbure in mod repetat pe toata lumea din jur, inclusiv organele de politie, administratie publica (primaria) etc. Ma gandesc sa fac si eu treaba asta, si sa incep si eu sa ii pun ''pile bune''. Desi ma indoiesc ca asta o va calma in vreun fel. Mai degraba cred ca o va atata. Uuuooofff..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Stii cum as face eu?Cum a zis CorinaDani dar eu sunt agresiva foarte tare si cred ca as uda-o cel putin.Cauta niste "amici"tuciurii,da-le de un cico...adu-i in curte si pune-i a comenteze..da sa fie tuciurii..ia-i de pe stada daca trebuie....ceva in genul cum s-a zis plus reclamatii..daca e ceva zici ca te-ai saturat si o sa vinzi oricui eventual da un nume de interlop ceva.Si ce daca respectuivul intrlop afla?Vax..il iei cu ceva de genul...stiam ca esti un om respectat si diasperata cum sunt am apelat la.....nu mai pot trai asa si multumesc ca ai putut sa fii de folos...genula sta de oameni e foart receptiv la laude de genul....mama mama...

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Iasmin, ati avut nevoie de acordul ei pentru vreo lucrare la voi in curte? Ca poate considera ca v-a facut vreo favoare si sunteti datori acuma...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput