Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (10)
Raspunsuri - Pagina 5
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Virgi17 Ioana mea de vreo saptamana si ceva a inceput sa isi suga degetele si pumnii rau. Pana acum vroia mereu suzeta cand avea chef de supt ceva.Insa acum, mai si scuipa suzeta, ca sa isi bage pumnii in gura pana la cot.Ma tot uit sa vad daca nu or fi gingiile inflamate,insa nu vad nimic.O sa astept controlul de la 3 luni de saptamana viitoare, sa se uite pediatra la ea mai bine, ca eu nu ma pricep si pace.Ma gandeam ca o fi si o etapa de cunoastere, si-o fi descoperit manutele si face uz de ele. Insa la cum o vad ca roade(inclusiv di dupa ce mananca si e satula), zic ca or manca-o gingiile. Voi ati observat asa ceva la bebeii vostri? Virginia si Ioana(19.05.2010) |
ceea ce povestesti este identic si la al meu pui, si noi am fost la pediatru luni, pe 9. Ni s-a spus ca da, se formeaza mugurii dentari si ca E POSIBIL ca miriiala sa aiba auza asta...
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Madamar spune:
citat din mesajul lui Vivela neata la noi, scosul mucilor a fost adevarat sport de familie, noroc ca n-am avut nevoie aproape deloc pana la un an. si dupa un an, cand chiar trebuia sa-i curat nasul, nu reuseam singura, ca punea mana pe mana mea si dadea din cap, si plangeaaaaa....eu scoteam, iar el producea altii din cauza plansului. iar rezultatul era cam nul. noroc ca destul de devreme pt varsta lui, a invatat sa-si sufle nasul singur (pana intr-un an jumate), altfel era jale. fi-miu cel mic s-a culcat aseara pe la 10,30 si a dormit pana la 9 fara 10 dimineata. de fapt am dormit amandoi neintorsi. m-am si speriat ca nu s-a trezit peste noapte, dar m-a intampinat de dimineata cu un zambet larg, cu pofta de tziti si apoi un kk urias . era asa multumit si linistit ca in 10 minute a adormit la loc . a fost 4 zile super-agitat, ziua nu dormea deloc, maraia si sugea. probabil acum se resimte si recupereaza orele de nesomn. shhhhh..... _ Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10) Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba |
vreau si euuu asa somn. Doamne, nici nu mi-am propus sa dorm mai mult de 4-5 ore pina face vreun an, insas ce spui tu acolo e adevarata poveste... vrreeeaaauuu!!!
Madamar spune:
Sabina, Mira, vorbeati despre crin in alcool? Petale sau frunze, de care crin?
Poate fac si eu - am numai crin tufa, care infloreste in august....are el o denumire dar imi scapa...
va rog si eu sa imi spuneti deci tehnologia de prelucrare
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si bebici !
Scuze pentru disparitia indelungata , insa bebe mic imi stoarce si ultimul dram de energie. Daca inainte o puteam tine cu o mana si cu cealalta sa folosesc tastatura, acuma abia o mai stapanesc cu amandoua ! Se zbate, se intoarce, pedaleaza, flutura manutele non-stop; daca nu as fi atenta sa o "ancorez" bine cred ca imediat ar fi jos! Nu mai rezist sa o toata ziua in brate, ma oboseste tare vanzoleala ei; sta locului doar cand suge, si de multe ori si atunci isi face de lucru cu cate un piciorus ; asa ca ne-am ivatat sa ne intindem ca doua placinte pe patul din dormitor si sa povestim, sa cantam, sa ne hlizim si sa gangurim in continuu... amandoua . Mai nou distractia ei preferata e sa ma "traga" pe mine de fata (nas, urechi, obraji, pleoape) si sa isi puna manuta la mine pe buze, iar eu sa fac "ham!" - rade cu hohote, nu alta . Acuma nu stiu daca ma imita sau reactioneaza la mimica mea, dar de cate ori zambesc eu, zambeste si ea; daca ma incrunt (in joaca) isi strange gurita si da sa planga - e atat de dulce ca ma topesc de dragul ei ! Jucaria ei preferata e o albinuta care canta de la C&A, ii place sa o apuce, sa o linga tacticos si sa o umple de bale pe partile colorate in rosu, adica doua picioruse, o aripioara si mai ales pe nasuc . De adormit, daca nu adoarme la san, se culca tot intinsa langa mine: cu o manuta ma tine de deget sau isi tine suzeta, cu cealalta ma mangaie pe fata si isi urca piciorusele la mine pe coapse (stau intr-o parte cu genunchii indoiti, o "incadrez" ca un L): de dormit ba o mut in patut, ba o las langa noi, depinde de cat sunt eu de somnoroasa si ea de agitata , oricum doarme la fel de bine si in patut si langa noi. Rocsy, si eu ma lupt cu ea cu ridicatul in fundulet (isi ridica singurica capul si umerii, si daca ne apuca de degete se ridica pana la 90 de grade) de mai bine de doua saptamani, face niste crize cand vede ca nu reuseste de imi tiuie urechile inca doua ore dupa ce inceteaza, are o voce exagerat de puternica si de sonora. Pediatra ne-a interzis sa o tinem in fundulet: putem sa o ridicam sprijinita la spate astfel incat greutatea sa fie pe zona sacrala, nu pe coccis, adica asa cum sta in scoica sau in leagan, numai ca ea vrea mai mult ...
Flory, legat de diversificare, pediatra mi-a raspuns ca schema este mai mult sau mai putin personalizata, in functie de evolutia fiecarui bebelus. La prematuri, in linii mari ea se ghideaza dupa regula celor doi 5: peste cinci luni si peste 5 kilograme, dar nici asta nu e batuta in cuie. Prima luna de diversificare consta in introducerea sucurilor de morcov, mar, piersica, portocala, pe rand, progresand de la o lingurita (5 ml) la cinci lingurite pe zi, apoi combinatii. Dupa introducerea sucurilor, vine randul pulpei de fructe, coapte sau crude (initial simple, apoi cu biscuiti - un biscuite la 100 grame de pulpa). Ulterior se continua cu cereale cu lapte si branzica; pe urma cu pireu de legume; mai apoi cu supica, carnita si galbenus de ou, si tot asa pana la un anisor. In timpul diversificarii se tine un jurnal in care se scrie zilnic ce si cat a mancat copilul, precum si reactiile la fiecare aliment introdus (regurgitare, scaune modificate, bubite, etc). Ah, era sa uit: sucul de fructe NU inlocuieste masa de lapte! Fiecare pas nou in diversificare se face la recomandarea ei, dupa discutarea insemnarilor din jurnal. Deci, in consecinta, se pare ca metoda universal valabila nu exista, cum nici bebeii nu sunt la fel, asa ca sfatul ei pentru tine e sa tii legatura cu pediatra micutei tale si sa decideti impreuna ce si cum.
Cris, incearca sa ii reglezi scaunul cu probiotice (recomand cu multa caldura biotics baby, la noi a mers super), in gurita pune-i in continuare glicerina boraxata cu nistatin (badijoneaza, dar nu freca), la fundulet incearca cu asta: cloramfenicol - 1 gram, stamicin - 2 mil U, Vit A+D2 - cate o fiola, talc si oxid de zinc - aa 15 gr, lanolina 60 grame (asta-i reteta petru preparat la farmacie, Ruxi poate ne luminezi tu ce-i cu U si aa ). Sanatate multa la cheliuta dulce (apropo, v-am votat aproape zilnic ).
Noi am facut miercuri la 11 dimineata Infanrix Hexa si seara la 9:30 aveam temperatura 39.5; i-am pus supozitor cu paracetamol si s-a scremut piticot si in cateva minute la "ejectat", asa ca am trecut la atac cu eferalgan. I-a scazut febra la 38, dar pana dimineata a sarit iar la 39.2; din nou eferalgan (la sase ore), dar nu am reusit sa scadem sub nicio forma sub 38, asa ca azi dimineata (avea 38.8), dupa o discutie cu pediatra am trecut la nurofen si slava Domnului, dupa o ora de la prima administrare am scazut la 37.5; speram sa scapam intr-o zi, doua. Alte reactii nu am facut, pe piciorus nici nu se vede intepatura, in afara de plans si marait pana la epuizare (a noastra si a ei) .
Adelina nu a pus nici macar un gram pe ea in ultimele doua saptamani, nici nu a slabit deloc (dupa ce in timpul bolii a pus 400 de grame in doua saptamani), insa s-a lungit cu 3 cm. Eu sincer sunt cam ingrijorata (a se citi stresata rau), dar pediatra a fost mai flexi, m-a sfatuit sa nu dau iama la lapte praf, sa mai asteptam inca doua saptamani si discutam atunci. Voi ce ziceti? Am ajuns sa ii indes sanul in gura din zece in zece minute , nu ca ar deranja-o ...
Am vazut pozicile noi de floricele frumoase! la toate!
Va las ca deja am exagerat cu mesajul...
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
Onana spune:
Ziua buna, dragelor!
Uff, cum suportati cea mai calduroasa zi din acest an? Ne topim, nu alta..
Abia astept manie sa plec, nu cred sa fie mult mai racoare, ca e zona de deal, dar macar seara e mai ok. Si aerul mai curat asta-i clar.
Laurita, Artu mutumim de ganduri bune.
Ruxi, nu tre sa ne invidiezi, e ca si cum am face aceleasi lucruri ca acasa, intr-o curte undeva, la deal. Adica ne mutam cu catel cu purcel la Breaza, dar acolo nu facem mare lucru, eu una nu ma simt in concediu. Stam in curte, Matei se joaca cu 2 copilasi draguti (copiii nasilor nostri), Tudor si el pe langa noi, iar eu si mama facem aceleasi chestii ca acasa, tot pt copii. Singura iesire e la Mitu Chitu, un parculet unde au multe chestii faine pt copii si mai mergem sa ii distram.
Si noi tot cu 2 masini mergem, in masina mea in portbagaj nu intra decat carutul si patutul lui Tudor, iar pe bancheta din spate sunt scaunelele celor 2, deci vine si tati cu masina cu bagaje. Am vrea sa luam o cutie din aia de se pune pe masina, poate asa o sa reusesc sa plecam cu o singura masina, data viitoare..
Nana, ce frumos povestesti de Adelina S-a facut fetita mare de-acum, e clar! fetita activa si dulce si mamica epuizata..Sa ne scrii mai des!
Vivela, uau, eu nici nu pot visa sa doarma Tudor asa, ca Damian..Aseara la 23 iesea tati cu carutuil sa-l plimbe pe strada, ca urla, nu reusea sa adoarma nicicum, si dupa ce l-am pus adormit in patut pe la 23.30, in 10 minute m-au trezit iar niste tipete. De-abia pe la 12 a adormit de tot, si mare minune mare ca s-a trezit la 7, era chiar obosit de nu s-a mai trezit el sa manance
Tudor e ziua e vesel, activ, insa seara e jale mereu, e ff obosit si adoarme ff tarziu si greu, cred ca de oboseala nu reuseste sa se linisteasca, e prea surescitat..Iar noi seara suntem cu bateriile consumate..
Scumpelor, nu stiu daca mai reusesc sa intru azi, tre sa ma apuc de bagaje, ne auzim peste vreo 10-12 zile cand revenim acasa, acolo nu am net. Sa va gasesc numai cu vesti bune, bebei sanatosi, mamici relaxate..
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui Madamar bine v-am gasit@ vad ca si voi - rocsy - aveti probleme cu somnul! Eu una ma declar VARZA. NOAPTEA TRECUTA A FOST LA FEL DE AGITATA CA SI PRECEDENTA, si nu mai pot da vina pe vaccin. Am dormit pe furate, in conditiile in care Mateo dadea dinb miini, picioare, de spui k era la maraton. nu stiu cum sa fac sau ca sa fac pentru a-i regla un pic somnul de noapte... e clar: evolutia si obiceiurile lor cunosc modificari - oare ne testeaza noua nervii??? Sa-l vezi ce frumos doarme ziua, si ce profuuund!!! iar eu: zombie. nici sa gindesc nu pot Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! |
mary : era vorba de somnul din timpul zilei cand mi-o trezesc x si y . Domne iti multumesc, noapte doarme bine si nu se trezeste decat la 6 sau 5 dimineata.
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
bubu30 spune:
citat din mesajul lui n_a_n_a cloramfenicol - 1 gram, stamicin - 2 mil U, Vit A+D2 - cate o fiola, talc si oxid de zinc - aa 15 gr, lanolina 60 grame (asta-i reteta petru preparat la farmacie, Ruxi poate ne luminezi tu ce-i cu U si aa ). Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010 |
Stamicin 2 mil U - adica 2 milioane unitati internationale, si cum o tableta are 500000 UI se vor pune 4 tablete si se vor tritura cu restul componentelor si cu baza de unguent.
aa - inseamna ana parte adica in cantitati egale, deci in aceasta formula se vor pune 15 gr talc si 15 gr oxid de zinc.
Dar sunt convinsa ca in farmaciile care se ocupa de preparate si fac receptura o sa stie , unde nu le place sa prepare o sa refuze reteta zicand ca nu au nu stiu care din componente.
Acuma ce ma mira ca nu este baza de unguent in formula, care e vaselina si ai 60 gr lanolina care e doar emulgator si e si prea mare cantitatea de lanolina.
Nu cumva ai uitat sa treci vaselina ?
r_ocsy spune:
theo : in putinele minute cand sta pe burta si ea se ridica la fel de mult ca si Stelios. Astazi de exemplu exersa intoarcerea de pe burta pe spate. Prima i-a iesit ok, a doua mai greu iar la a treia deja obosise dar era toata numai un nerv ca nu reusea .
Iar cand e pe spate si vrea sa se ridice in fundulet e chiar mortala. Isi ia avant si isi ridica in acelasi timp piciorusele ( care sunt drepte si degetelele indreptate drept in sus ca si o sageata ), manutele sus si ele , capul sus si este asa de arcuita, vorba ta parca face abdomene .
nana : eu nu prea o las sa se prinda de degetele mele si sa se traga in sus pentru ca mi-e frica sa nu ii suprasolicit coloana, ca la fel ,are o forta de se poate ridica incat sa ajunga la un unghi 90 de grade
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
taty_ana spune:
si emma isi baga manutele in gura pana la cot si suge din deget sau pumnutz de zici ca-i miere,ii dau suzeta da o scuipa si revine la manute iar de bale nu mai zic ca am tricoul pe umar tot timpul ud,am vazut ca are 2 puncte albe pe gingie,oare incep dintisorii??
NicoletaB spune:
Buna fetelor!
Multumim pt urarile de ieri!
La vaccin am plans un pic si apoi am dormit dus!
de ieri al meu tot baleste, pumnii ii manca de mult!
Noi suntem pe ultima 100 m cu botezul, maine e ziua cea mare!
vorbeam de www.pensiunea-septemnrie.ro
eu nu m-am logat niciodata pe contul cu flori de mai, pe pagina 1 al acestui capitol, povestea se repeta, ma baga direct in cont si vad albumele
o fi calculatorul meu mai smecher si stie in ce cont vreau sa intru si nici nu-mi cere parola!
Sper sa nu ne omoare maine caldura!
Mai incolo plecam la cumparaturi pt duminica la luatul mirului de catre nasica!
Mamica lui Mihai Rares