Iepurasi dragalasi de Mar-Apr 2010 (40)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

DIANAMI de acord cu tine in privinta copiilor.nici eu nu simt micuta mea ca o povara si chiar daca am cui sa o las in grija pt cateva ore sau o zi(soarca-mea)...mai, tot nu imi vine sa o fac.ma simt mai linistita si mai bine cand e cu noi.
eu una, nu as putea niciodata sa las copilul sa fie crescut de bone sau bunici.
mi-am dorit copilul f mult, e al meu, eu il cresc...e responsabilitatea mea, nu a mamei, soacrei sau bonelor....din acest motiv nici ma plang ca nu am nici un ajutor.
de fapt, nici nu vreau ajutor, vreau sa-mi cresc copilul cum cred eu ca e mai bine.
Asteropi , in ultima vreme a devenit un copil extraordinar de cuminte, nu imi mai e "teama" sa ma duc nicaieri cu ea

pt realizarile tale(in primul rand copii, si dupa-cariera)

sa nu fiu inteleasa gresit.....inteleg perfct ca din cauze financiare, unele mamici nu pot sta acasa sa isi creasca puii si implicit e nevoie de bunici sau bone....dar, daca ai posibilitatea de a sta acasa cu copilul, cred ca e cel mai bine pt bebe sa fie crescut de mami lui , asa cum considera ea de cuvinta ca e mai bine.
offf, cat m-am lungit sorryyyyy.....

LINDAL sa traiesti fata sa fii sanatoasa si fericita ,iar tot ce iti doresti sa se implineasca

LA MULTE LUNITE SI ANI Justina

CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanact


Am micsorat si eu 2 poze cum a zis Diana (multumim ).
Aici sunt.
annya9 wow..e superba melodia. Mi s-a facut pielea de gaina.
Multumim!
CoriMami multumesc!
jeni_h am vazut poze cu Sarah..ce mare a crescut, deja se da in leagan.






merci iubita, asa este, e fetita mare de acum, implineste 6 lunite luna asta
si fetele tale sunt superbe Am vizionat muuuulte poze si de aia n-am nominalizat. Sa ne traiasca iepurasii si sa ne insenineze viata
bebeluna care a implinit 4 lunite de viata



ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!


http://picasaweb.google.ro/sclipiciosi2010/SarahMariaByJeni_H#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

Buna.
nu vreau sa isc polemici si nici nu vreau sa aruncati cu rosii.Dar cred ca ar trebui sa gandim de 2 ori inainte sa spunem ceva.Una e sa spun ca mie mi-e mai bine sa imi stiu copilul langa mine tot timpul,nu pot avea incredere in bunica\bona\mama si una e sa spuneti ca "eu nu inteleg asemenea parinti."Haindeti sa nu facem pe nimeni sa se simta prost.
Ma dau exeplu pe mine.Inainte sa vina mama la mine toata casa era in grija mea.Facut mancare(in fiecare zi)curat,cumparaturi,s.a.m.d. Ajunsesem la un momendat o bomba cu ceas.Sotul meu munceste f mult.Se intampla sa plece dimineata la 7 si sa se intoarca la 12 noaptea,asa ca trebuia sa am grija de tot singura.Acum,ca treburile si le asuma mai mult mama() mi-am permis sa ies cateva seri cu sotul sa ma destresez,sa ma "distrez" dar asta nu ma face o mama mai putin buna.
As mai vrea sa scriu dar ne pregatim de plecat la un gratar in aer liber.E ziua fratelui si petrecem impreuna.
Sper ca nu v-a deranjat postarea mea

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Alina, serviciul nu poate fi o scuza. Cunosc cazuri de parinti care isi lasa copilul la bunici toata saptamana, chiar daca locuiesc in aceeasi localitate. Il mai iau sambata si duminica il duc inapoi.
Dupa aia se plang ca au copil f. rasfatat, care mananca numai prostii sau, mai grav, ii spune bunicii "mama".
Nu zic sa stea toata lumea acasa (eu una as face-o fara nicio retinere daca am putea sa ne descurcam numai din veniturile sotului; dar, din pacate, nu se poate, ne descurcam f. greu). Pana merge la gradinita, copilul poate sta cu vreo bona, bunica, insa seara sta cu parintii lui.
Iarasi, nu sunt impotriva iesirilor in 2 pt. cateva ore, daca are cine sa stea cu copiii.

Ma doare rau modul asta de a vedea copiii ca pe niste obligatii fata de societate, ca pe niste poveri care nu te lasa sa dormi, care tipa pt. ca vor atentie, ingrijire, iubire...
Ba am mai auzit si de soti ce nu-si lasa sotiile sa nasca natural sau sa alapteze pt. a nu se strica ceva din echipamentul sexual al sotiei. S-a stricat lumea sau sunt eu defecta?


Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Nibi, pai eu nu pot intelege pt. ca e cu totul in afara a ce gandesc si simt eu . Si, cum am spus mai sus, nu sunt impotriva ajutorului dat de cineva (mancare, curatenie, stat cu copiii cateva ore). Dimpotriva, cred ca e binevenit.
N-ai cum sa fii "o mama mai putin buna" pt. ca iti doresti cateva ore doar cu sotul tau.
Dar sa-ti dai copiii de tot si sa-i vezi la saptamana sau mai rar, asta e ceea ce eu nu inteleg.

Si mie mi-a fost extrem de greu o perioada, cand era Iulia mica. Eram singura cu ea, cu facultate, examene f. grele, ma intorceam de la spital si pleca sotul, iar eu ma ocupam de tot ce inseamna casa, copil, etc. Atat timp cat am privit asta ca pe o obligatie, mi-a fost greu.
Cand am invatat sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva, mi-am dat seama ca pot face totul usor si organizat.
Acum am 3 copii, sotul e plecat mai tot timpul, gatesc zilnic, ma joc cu piticii si ii plimb, incerc sa mentin ordinea si curatenia, mai si invat cate ceva si, crede-ma, mi se pare mai usor decat atunci. Paradoxal poate...

Distractie placuta la gratar , aici e un aer irespirabil.


Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Diana, ai mare dreptate. Eu mereu ii multumesc mamei ca a crescut 2 copii 100%, la bunici mergeam numai pentru si cat timp doream noi, niciodata nu ne-a abandonat.

Am auzit si asta cu "echioamentul sexual al nevestei" si mi se pare ceva absolut grotesc si egoist...doar in cazul in care nevasta e starleta porno si pierde jobul...ii inteleg

Oricum la noi in odisee nu am sesizat nici o mamica grabita sa scape de copil, slava Domnului, toate ne luam puii cu noi cum zice Asteropi, dar ne si bucuram de o gura de oxigen cand o bunica de gasca sare in ajutor, ca niki.
Deci...echilibru si armonie

Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ramy, eu le-am dat branzica de la 8 luni, ca a treia masa diversificata, alternativ cu iaurt sau cu budinci, mai tarziu. La inceput cu fructe, apoi cu mamaliguta, etc.
Pana la 10 luni am facut-o in casa din lapte praf (Bebelac).
-cu calciu - se prepara laptele din 210 ml apa si 7 masuri formula, se pune pe foc, iar cand da in clocot se adauga 2 pastile sfaramate de calciu lactic. Cand se branzeste se ia de pe foc si se strecoara.
-cu lamaie - ca mai sus, doar ca se adauga sucul unei lamai. Iese o branzica mai moale, acceptata mai usor de unii bebei.
La gust mi se par bune amandoua.

Dupa 10 luni am luat din comert, dar facuta numai din lapte pasteurizat. Am mai facut si eu in casa, dar mai rar.

In loc de branza se da si iaurt, facut in casa (din lapte pasteurizat sau fiert 10 min de cand da in clocot) sau din comert. Eu am gasit cateva marci care nu au decat lapte si lactobacili, nu lapte praf, amidon sau mai stiu eu ce.

Si am mai uitat ceva: cerealele. Pana la 10-12 luni vi le recomand pe cele fara gluten (orez, porumb sau tapioca). Riscul de a face mai tarziu boala celiaca este mic, dar ganditi-va ca, odata capatata, nu mai scapi de ea niciodata. In Romania viata unui bolnav de celiachie este destul de grea, in alte tari au tot felul de produse fara gluten, dar la noi nu prea sunt.
Boala nu e musai sa apara odata cu introducerea glutenului, ci poate aparea si in adolescenta sau mai tarziu.

Si mai e ceva: cerealele date seara la copii, cu scopul de a dormi mai bine, pot avea efect invers uneori. Ele sunt sursa de carbohidrati, deci de energie .


Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmkristine spune:

nibi_niki sorry daca s-a inteles gresit! nu, nu cred ca daca iesi singura cu sotul cateodata asta te face o mama mai putin buna! In niciun caz! Sau faptul ca primesti ajutor! Nu asta am spus. Ma refer la parinti care ar putea sa stea cu copiii, dar aleg sa-i trimita sa stea cu saptamanile cu bunicii, de ex. Si nu doar in vacante! Imi pare rau daca asta ai inteles. Si eu primesc ajutor, dar imi place sa stiu copilul la el acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmkristine spune:

nibi_niki am spus sa raspund repede, ca sa nu te superi, dar acum vad ca Diana a explicat mult mai bine decat mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Of, mai fetelor, eu nu acuz pe nimeni de aici. V-am zis ca m-am plans si eu la voi din cauza unor chestii intamplate recent in jurul meu.

Oricum, cum bine zice Cori, echilibru si armonie . Fiecare procedeaza cum este mai bine pt. familia din care face parte, nu? Asa si cu diversificarea, olita, imbracatul, crescutul copiilor.
De aia e forum public aici, sa putem discuta, intreba, decizia finala este luata de fiecare in parte.


Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput